publicat la 15.04.2022
publicat la 17.02.2022
publicat la 18.12.2021
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza
Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Tocam cuburi salamul, muschiul file, ardeii si ciupercile si le incorporam in aluat. Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi...
Briose cu piersici si afine
Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga branza de vaci. Piersicile se trec prin blender cu putin iaurt pana se obtine un smoothie. In restul de iaurt se stinge bicarbonatul si se adauga peste compozitia de oua cu branza. Apoi se adauga smoothie-ul de piersici,...
Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat
Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta. Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam ficateii de pui. Ii rumenim la inceput la foc iute, pentru cateva minute, apoi micsoram intensitatea focului...
Budinca de orez cu afine
Spalam bine orezul si il punem la fiert in apa rece. Adaugam si putina sare si il lasam sa fiarba pana absoarbe toata apa. Intr-un alt vas, punem laptele la fiert. Cand orezul absoarbe toata apa, adaugam laptele fierbinte. Lasam orezul sa fiarba pana absoarbe si laptele, apoi...
Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel
Mai intai pregatim umplutura. Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper, dupa gust. Decupam cate un capacel de la chifle si le scobim...
Supa crema de dovlecei cu rosii
Mai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins. Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate. Lasam sosul de rosii sa fiarba pana se reduce si il asezonam cu sare, piper, si frunze de busuic, tocate....
Rosii umplute cu crema de branzeturi
Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in interior. Se intorc rosiile cu partea scobita in jos, pe un platou sa se mai scurga din zeama....
Tarta cu prune si nuci
Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul. Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la...
Piept de pui caprese la cuptor
Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper. Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de pui pe toate partile. Se scot din tigaie, se lasa sa se mai raceasca putin, apoi se cresteaza din...
Avocado toast - 4 combinatii de mic dejun sanatos
Fructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele. Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si se stropeste imediat cu ulei de masline. Este recomandata lingura de lemn pentru a nu oxida rapid...