Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare.
Blat:
Frecam bine intr-un pahar mare drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam o lingura de...
Cum se prepara Pizza pofticiosilor
Maia :
Intr-o cana frecam bine drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa si 2 lg faina (sa ajunga de consistenta putin mai groasa ca a unui aluat de clatite) si lasam la crescut.
Aluat :
Rasturnam maiaua intr-un vas...
Aluatul:
Drojdia se moaie in apa calduta cu lingurita de zahar. Intr-un bol mare in care punem faina, facem o groapa in centrul ei si turnam apa si uleiul. Cu o furculita, amestecam usor in spirala luand tot mai mult din faina de pe margine. Cand aluatul a capatat ceva consistenta, adaugam...
Cuptorul se incalzeste la 190C. Se tapeteaza bine cu unt si faina o tava rotunda de tarta (~23cm diametru) - eu nu am gasit tava :( asa ca am folosit o tava dreptunghiulara mica.
Crusta:
Sarea si zaharul se amesteca in faina, apoi se adauga untul taiat in bucatele si se framanta usor cu...
Pizza cu blat crocant
Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30cm x 25cm. Iese o pizza destul de mica, dar pentru cuptorul meu micut a fost la fix :) Dublati cantitatile pentru o portie mai mare. Blat: Frecam bine intr-un pahar mare drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam o lingura de...
Pizza pofticiosilor
Cum se prepara Pizza pofticiosilor Maia : Intr-o cana frecam bine drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa si 2 lg faina (sa ajunga de consistenta putin mai groasa ca a unui aluat de clatite) si lasam la crescut. Aluat : Rasturnam maiaua intr-un vas...
Pizza la tigaie
Aluatul: Drojdia se moaie in apa calduta cu lingurita de zahar. Intr-un bol mare in care punem faina, facem o groapa in centrul ei si turnam apa si uleiul. Cu o furculita, amestecam usor in spirala luand tot mai mult din faina de pe margine. Cand aluatul a capatat ceva consistenta, adaugam...
Quiche tomnatec
Cuptorul se incalzeste la 190C. Se tapeteaza bine cu unt si faina o tava rotunda de tarta (~23cm diametru) - eu nu am gasit tava :( asa ca am folosit o tava dreptunghiulara mica. Crusta: Sarea si zaharul se amesteca in faina, apoi se adauga untul taiat in bucatele si se framanta usor cu...