1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale !
2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja si de cotor.
3. Punem toate ingredientele intr-o cratita si lasam la foc mic pana ce ardeiul s-a...
1. Se coc ardeii kapia si se pun intr-un vas cu capac si se lasa cateva minute, astfel incat coaja sa poata fi usor desprinsa. Se curata de cotor si se taie fasii subtiri.
2. Spalam, curatam ciupercile si le taiem cubulete mici. Le punem la calit la foc iute cu putin ulei, sare si un praf de...
Castravetii se spala si le taiem capetele( asta pentru a se acri mai repede ). Se aseaza in borcan florile de marar si ceapa taiata rondele, apoi asezam castravetii cat mai optim.
Se pun foile de dafin, usturoiul, piperul boabe si frunzele de visin.
Se pregateste saramura si se toarna calda...
Legume trebuie sa fie proaspete si sanatoase. Se spala , se curata si se taie bucati potrivite.
Se pune deasupra mararul , piperul, boabele de mustar, frunzele de dafin si usuroiul
Amestecam intr-o cratita zaharul, otetul si sarea si lasam sa fiarba 2-3 minute ( zaharul sa fie topit...
Se prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul
Gogosarii se spala , se scoate cotorul si se taie felii de-un deget grosime.
Ii punem peste solutie si lasam sa fiarba cu capac...
Se coc vinetele si ardeii si se lasa la scurs. Se rad morcovii pe razatoarea mare, apoi se taie ceapa si se pune la calit pana devine sticloasa.
Se adauga morcovii si se mai lasa la calit 5 minute.
Apoi ardeii taiati si vinetele scurse si tocate.
Se amesteca si se adauga foile de dafin,...
Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat.
Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit...
Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte
Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem.
Se observa cum a doua zi au scazut aproape la...
Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii
1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale ! 2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja si de cotor. 3. Punem toate ingredientele intr-o cratita si lasam la foc mic pana ce ardeiul s-a...
Zacusca de ciuperci
1. Se coc ardeii kapia si se pun intr-un vas cu capac si se lasa cateva minute, astfel incat coaja sa poata fi usor desprinsa. Se curata de cotor si se taie fasii subtiri. 2. Spalam, curatam ciupercile si le taiem cubulete mici. Le punem la calit la foc iute cu putin ulei, sare si un praf de...
Castraveti in saramura de vara
Castravetii se spala si le taiem capetele( asta pentru a se acri mai repede ). Se aseaza in borcan florile de marar si ceapa taiata rondele, apoi asezam castravetii cat mai optim. Se pun foile de dafin, usturoiul, piperul boabe si frunzele de visin. Se pregateste saramura si se toarna calda...
Muraturi asortate in otet
Legume trebuie sa fie proaspete si sanatoase. Se spala , se curata si se taie bucati potrivite. Se pune deasupra mararul , piperul, boabele de mustar, frunzele de dafin si usuroiul Amestecam intr-o cratita zaharul, otetul si sarea si lasam sa fiarba 2-3 minute ( zaharul sa fie topit...
Gogosari in sos de mustar
Se prepara mai intai solutia, punand intr-o cratita cu fund dublu toate ingredientele, mai putin gogosarii. Se lasa cateva minute la fiert pana se topeste zaharul Gogosarii se spala , se scoate cotorul si se taie felii de-un deget grosime. Ii punem peste solutie si lasam sa fiarba cu capac...
Zacusca de vara
Se coc vinetele si ardeii si se lasa la scurs. Se rad morcovii pe razatoarea mare, apoi se taie ceapa si se pune la calit pana devine sticloasa. Se adauga morcovii si se mai lasa la calit 5 minute. Apoi ardeii taiati si vinetele scurse si tocate. Se amesteca si se adauga foile de dafin,...
Ketchup pentru paste si pizza
Mai intai se dau rosiile prin storcator, sucul rezultat punandu-se la fiert. Apoi se coc ardeii si gogosarii si se dau prin masina de tocat. Separat, in solutia de otet si ulei punem la fiert ceapa, morcovul, telina si merele la care adaugam cele doua linguri de sare. Se lasa putin la racit...
Gogosari cu miere in otet
Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem. Se observa cum a doua zi au scazut aproape la...