
publicat la 29.04.2020
publicat la 26.04.2020
publicat la 26.04.2020
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Turte ca la mama
Cernem faina intr-un vas mai mare peste care punem si sarea, iar in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia dizolvata in putina apa calda si zaharul. Adaugam din apa calda putin cate putin si framantam. Cand incepe sa se formeze aluatul, adaugam si uleiul. Aluatul rezultat va fi elastic...
Schiacciata ripiena
Incepem prin a pune faina intr-un vas mai mare. Deasupra se adauga grisul, zaharul, fulgii de cartofi si uleiul.Facem o gaura in mijloc in care turnam laptele caldut impreuna cu drojdia dizolvata in acesta. Adaugam si sarea si incepem sa framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios....
Pizza de casa
Pentru aluat : am pus faina intr-un lighean.Am facut o gaura in faina si am pus acolo sarea,zaharul,drojdia si cubuletul de unt.Am turnat laptele cald impreuna cu cele 2 linguri de ulei, putin cate putin si am framantat un aluat nelipicios.Am acoperit aluatul cu un prosop curat si l-am lasat asa...