publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Cozonac cu rahat,de post
Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute. Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte. Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa...
Cuş cuş cu legume la cuptor
Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit cuş-cuşul,am pus apoi apa si sare si am lasat sa fiarba câteva clocote. Dupa aceea am amestecat cu legumele congelate si am transferat totul într-un vas de ceramica,pe care l-am pus la cuptor. Am lasat pâna când...
Mâncare de fasole pastai (de post)
Ceapa si morcovul le-am calit cu putin ulei. Am adaugat putina boia,apoi fasolea verde.Am condimentat. Am lasat sa fiarba pâna s-a înmuiat morcovul. Am adaugat sucul de rosii si usturoiul verde. Spre final am pus si mararul verde. O mâncare delicioasa,gata...
Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)
Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii. Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt. Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si ceapa,pâna ceapa adevenit sticloasa. Am adaugat apoi putina boia si ciupercile taiate marunt.Am...
Ciuperci umplute cu legume
Am scos codiţa ciupercilor,le-am curatat si le-am condimentat. Le-am asezat într-un vas ceramic. Intr-o cratita am pus putin ulei si am pus legumele: dovlecelul taiat cubulete,ceapa tocata marunt,morcovul razuit,coditele ciupercilor si inca doua ciuperci taiate . Le-am sotat...
Orez cu legume sau ghiveci
Rosiile se oparesc cu putina apa fierbinte,se decojesc si se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie solzi. Se taie si ardeiul si gogosarul dupa preferinta. Ceapa se caleste in ulei pana devine sticloasa,se adauga si morcovul,ardeii si...
Chec cu afine (varianta de post)
Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie mi-a iesit mai multa compozitie cu cacao. In jumatate din compozitie se pune nuca de cocos,iar in...
Brioşe cu merişoare uscate şi dulceaţă de măceşe
Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,o lingurita de faina si putina apa calduta.Se lasa la dospit. Faina cernuta cu sarea se pun intr-un bol.Se face o adancitura in mijloc,in care se pune drojdia dospita,aromele si putin ulei. Framantam un aluat adaugand pe rand apa calduta si...
Ritase sau placintele de post
Din faina,sare,bicarbonat se face un aluat,adaugand cate putina apa calduta.Trebuie sa obtinem un aluat destul de ferm dar care sa se poata intinde intr-o foaie foarte subtire,la fel ca si cea de taietei. Se intinde foaia foarte subtire,cu ajutorul unei pensule se unge cu ulei si se presara cu...
Paste cu varza (de post)
Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Varza se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Se sareaza putin,se stoarce de zeama si se pune intr-o cratita cu ulei la calit. Se lasa pe foc pana cand se inmoaie suficient.Se potriveste de sare,piper si se adauga mararul tocat marunt....
Sarmalute cu soia si pasat(de post)
Soia se pune la inmuiat cu putina apa calduta.Orezul se spala.Ceapa se curata si se taie marunt. Ciupercile se curata,se taie felii si se prajesc in ulei cu putina ceapa. In alta cratita se pune putin ulei,se adauga ceapa si morcovul curatat si razuit. Dupa ce acestea s-au prajit...
Fasole batuta de post
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de cu seara. Dis de dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare,morcovi si ceapa uscata.Se fierbe destul de multisor.Se strecoara de zeama,se lasa sa se raceasca,apoi se pune in robot si se mixeaza. Se adauga cate putina apa cu vegeta,pana cand se...