Punem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari.
Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita.
Adaugam tonul scurs, sare, piper, uleiul de masline si zeama de lamaie daca mai este nevoie....
Curatam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa.
Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le scurgem bine intr-o sita.
Batem ouale intr-un castron impreuna cu sare, piper, rozmarin, apoi...
Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu...
Punem pastele la fiert intr-un vas cu apa sarata clocotita dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt al dente le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam la racit.Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei de masline si cand e incins punem broccoli, apoi ardeiul gras taiat fasii. Adaugam...
Spalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala si adaugam apa. Apa trebuie sa acopere lintea si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc impreuna cu morcovul, ceapa, foile de dafin, putina sare si crenguta de cimbru.Spumam de cate ori este nevoie si fierbem...
Taiem carnea in bucati mai mici si o punem intr-o cratita pe foc, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si dam focul mai iute pana se incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam carnatii taiati rondele si reducem focul.Cand carnatii incep sa se rumeneasca adaugam prazul taiat rondele nu foarte...
Taiem in bucati potrivite ficatul, plamanul, gusa si spata si le pastram in apa rece pana le fierbem. Punem la foc o oala cu apa si putina sare in care vom fierbe pe rand gusa, carnea de porc, plamanul si ficatul de porc.Se fierb foarte putin. atat doar cat sa isi schimbe culoarea si atunci...
Intr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor.
Acoperim cu...
Incepem cu blatul 1.
Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1.
doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr decor) si dam tavile la cuptor pana zaharul se caramelizeaza.
Batem albusurile spuma cu un praf de...
Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte.
Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin si vinul rosu. Acoperim vasul si il uitam in frigider vreo 3-4 zile.
Din cand in cand mai...
Pregatim foile.
Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi.
Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de...
Incepem cu pregatirea blaturilor.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana formeaza moturi, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam coaja rasa de portocala, nuca macinata,faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o...
Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba.
Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10).
Strecuram cojile de portocala dupa ce perioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom...
Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba.
Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele.
Punem capacul si le punem intr-un loc racoros.
Nu uitam ca in fiecare zi sa trecem pe la ele sa le mai agitam...
Pregatim siropul si il lasam la racit.
Scurgem bine fructele din compot, pastrand zeama.
Punem apa si zaharul intr-un ibric, dam doua clocote, apoi dam deoparte. Punem cafeaua instant, amestecam si lasam la racit, apoi amestecam cu siropul de la compot.
Punem gelatina intr-o ceasca...
Reteta este in principiu foarte simpla. Cel mai mult timp ne ia sa pregatim mango: sa curatam coaja, sa scoatem samburele si sa il taiem cubulete.
Punem ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Fierbem pana se leaga, spumand de cate ori este nevoie. Cand este gata, punem dulceata in...
Punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic.
Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un gem frumos, curat.
Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura. (picatura scursa de pe lingura pe o farfurie nu trebuie sa se imprastie).
Fierbem pana cand...
Carnea de pui spalata si portionata se pune la fiert in apa rece cu putina sare, piper boabe si foile de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Se strecoara si se pastreaza zeama. Vom avea nevoie de aproximativ 500 ml zeama.
Intr-o oala cu fund dublu punem...
Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora.
Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja. Scoatem cotorul. Unul dintre ardei ii taiem fasii inguste, iar pe celalalt il taiem cubulete.
Curatam...
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari,sare, cateva boabe de piper si foile de dafin. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama.
Decupam in 4...
Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete.
In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea, apoi punem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ardeiul gras. Acoperim cu apa...
Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem 10 minute. Scoatem capetele de peste si strecuram zeama. Lasam capetele sa se raceasca...
Punem intr-o craticioara ingredientele pentru foi, in afara de faina si bicarbonat. Le punem la foc mic si amestecam continuu pana amestecul se omogenizeaza si se incalzeste. Turnam amestecul cald peste faina, adaugam si bicarboatul stins cu putina zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il...
Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem faina. Dupa ce am pus 300 gr faina, punem praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita zeama...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii acopere si putina sare pentru 10 minute, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Taiem baconul cubulete.
In uleiul incins punem baconul si il lasam pana incepe sa se...
Curatam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem cubuletele de bacon. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam morcovul, ceapa si telina curatate, spalate...
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama de portocala, coaja rasa de portocala, zaharul vanilat si omogenizam.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu...
Curatam ceapa si o tocam fin.
Taiem carnatii in bucati potrivite.
Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape.
Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand incepe sa clocoteasca, punem spanacul si ii dam 2-3 clocote. Il scurgem, (pastram zeama), apoi il tocam...
Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca.
Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.
In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute,...
Asezam coastele taiate in bucati potrivite intr-o tava. Asezonam cu sare, piper, cimbru, cateii de usturoi sfaramati. Punem foile de dafin, turnam vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la rece pentru 24 de ore. Intoarcem din cand in cand coastele.
Dam tava la cuptorul preincalzit...
Pasta de naut cu ton, avocado si porumb
Punem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita. Adaugam tonul scurs, sare, piper, uleiul de masline si zeama de lamaie daca mai este nevoie....
Ciuperci champignon pane
Curatam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa. Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le scurgem bine intr-o sita. Batem ouale intr-un castron impreuna cu sare, piper, rozmarin, apoi...
Desert prajitura aromata cu gem
Intr-un vas punem dulceata, zaharul, ouale, condimentele si amestecam usor. Adaugam uleiul,zeama de portocale, apa minerala, praful de sare, zaharul vanilat. Omogenizam apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam si turnam 3.4 din compozitie intr-o tava tapetata cu...
Fusilli cu ardei gras, broccoli, masline si sos de avocado
Punem pastele la fiert intr-un vas cu apa sarata clocotita dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt al dente le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam la racit.Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei de masline si cand e incins punem broccoli, apoi ardeiul gras taiat fasii. Adaugam...
Supa crema de linte cu ardei kapia copt
Spalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala si adaugam apa. Apa trebuie sa acopere lintea si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc impreuna cu morcovul, ceapa, foile de dafin, putina sare si crenguta de cimbru.Spumam de cate ori este nevoie si fierbem...
Tocanita olteneasca de porc
Taiem carnea in bucati mai mici si o punem intr-o cratita pe foc, impreuna cu uleiul. Acoperim cu un capac si dam focul mai iute pana se incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam carnatii taiati rondele si reducem focul.Cand carnatii incep sa se rumeneasca adaugam prazul taiat rondele nu foarte...
Caltabos
Taiem in bucati potrivite ficatul, plamanul, gusa si spata si le pastram in apa rece pana le fierbem. Punem la foc o oala cu apa si putina sare in care vom fierbe pe rand gusa, carnea de porc, plamanul si ficatul de porc.Se fierb foarte putin. atat doar cat sa isi schimbe culoarea si atunci...
Ciorba de legume dreasa cu iaurt
Intr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu...
Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine
Incepem cu blatul 1. Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1. doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr decor) si dam tavile la cuptor pana zaharul se caramelizeaza. Batem albusurile spuma cu un praf de...
Friptura pentru Mos Craciun
Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin si vinul rosu. Acoperim vasul si il uitam in frigider vreo 3-4 zile. Din cand in cand mai...
Desert prajitura Jerbo
Pregatim foile. Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi. Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de...
Desert prajitura cu blaturi din albusuri si crema de nuca caramelizata
Incepem cu pregatirea blaturilor. Mixam albusurile cu un praf de sare pana formeaza moturi, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam coaja rasa de portocala, nuca macinata,faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o...
Crema de lichior de portocale
Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba. Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10). Strecuram cojile de portocala dupa ce perioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom...
Lichior de casa Limoncello
Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba. Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele. Punem capacul si le punem intr-un loc racoros. Nu uitam ca in fiecare zi sa trecem pe la ele sa le mai agitam...
Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine
Pregatim siropul si il lasam la racit. Scurgem bine fructele din compot, pastrand zeama. Punem apa si zaharul intr-un ibric, dam doua clocote, apoi dam deoparte. Punem cafeaua instant, amestecam si lasam la racit, apoi amestecam cu siropul de la compot. Punem gelatina intr-o ceasca...
Dulceata de portocale si mango
Reteta este in principiu foarte simpla. Cel mai mult timp ne ia sa pregatim mango: sa curatam coaja, sa scoatem samburele si sa il taiem cubulete. Punem ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Fierbem pana se leaga, spumand de cate ori este nevoie. Cand este gata, punem dulceata in...
Gem de portocale
Punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un gem frumos, curat. Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura. (picatura scursa de pe lingura pe o farfurie nu trebuie sa se imprastie). Fierbem pana cand...
Supa crema de ou
Carnea de pui spalata si portionata se pune la fiert in apa rece cu putina sare, piper boabe si foile de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Se strecoara si se pastreaza zeama. Vom avea nevoie de aproximativ 500 ml zeama. Intr-o oala cu fund dublu punem...
Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate
Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora. Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja. Scoatem cotorul. Unul dintre ardei ii taiem fasii inguste, iar pe celalalt il taiem cubulete. Curatam...
Supa de pui cu crutoane si ou
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari,sare, cateva boabe de piper si foile de dafin. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama. Decupam in 4...
Tocanita de porc cu galuste din porumb
Spalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea, apoi punem ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ardeiul gras. Acoperim cu apa...
Risotto cu mazare, ardei gras si somn
Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem 10 minute. Scoatem capetele de peste si strecuram zeama. Lasam capetele sa se raceasca...
Desert prajitura Milli
Punem intr-o craticioara ingredientele pentru foi, in afara de faina si bicarbonat. Le punem la foc mic si amestecam continuu pana amestecul se omogenizeaza si se incalzeste. Turnam amestecul cald peste faina, adaugam si bicarboatul stins cu putina zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il...
Desert prajitura Alba ca zapada
Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem faina. Dupa ce am pus 300 gr faina, punem praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita zeama...
Placinta de cartofi
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii acopere si putina sare pentru 10 minute, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Taiem baconul cubulete. In uleiul incins punem baconul si il lasam pana incepe sa se...
Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina
Curatam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem cubuletele de bacon. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam morcovul, ceapa si telina curatate, spalate...
Desert chec cu portocale, nuci si stafide
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama de portocala, coaja rasa de portocala, zaharul vanilat si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu...
Mancare de spanac cu carnati
Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem carnatii in bucati potrivite. Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape. Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand incepe sa clocoteasca, punem spanacul si ii dam 2-3 clocote. Il scurgem, (pastram zeama), apoi il tocam...
Sarmale cu urda in foi de dragavei
Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca. Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute,...
Coaste de miel usturoiate
Asezam coastele taiate in bucati potrivite intr-o tava. Asezonam cu sare, piper, cimbru, cateii de usturoi sfaramati. Punem foile de dafin, turnam vinul, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la rece pentru 24 de ore. Intoarcem din cand in cand coastele. Dam tava la cuptorul preincalzit...