Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI330
Retete

Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez

In Mancare copii la 16 Iul 2019

Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se rumenesc frumos, adaugam si apa si lasam din nou pe foc pana scade tot lichidul, iar carnea este frageda. !!!(Pregatim totul la foc incet si acoperite cu capac)!!!...

Inghetata rapida cu fructe si iaurt

In Mancare copii la 11 Iul 2019

     Bagam de cu seara caspunile si bananele decojite la congelator, iar dimineata le punem intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea.       Blenduim bine, bine pana obtinem o pasta foarte rece, pe care o turnam in forme speciale de inghetata (ies circa 10...

Mini-clatite cu cereale pentru bebelusi

In Mancare copii la 11 Iul 2019

Intr-un bol punem cerealele, zaharul, praful de copt si sarea, amestecam putin, adaugam ouale si esenta de vanilie, omogenizam, apoi turnam laptele in fir subtire si la final punem si faina ...trebuie sa obtinem un aluat putin mai subtire fata de pancake-curile obisnuite. Ungem o tigaie cu...

Pizza palmieri

In Mancare copii la 11 Iul 2019

    Aluatul il scoatem din frigider (sau congelator) si-l lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi il desfacem.     Intre timp ne ocupam de bucata de salam si cascavalul pe care le dam pe razatoare mica.    Salamul il amestecam cu kechup si il intindem...

Prajitura turnata cu branza de vaci in tava de chec

In Mancare copii la 5 Iul 2019

Pentru aluat: Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam pana ce compozitia se albeste. Pentru umplutura: Punem toate ingredinetele intr-un blender si mixam pana obtinem o crema de branza fina.     Intr-o tava de chec turnam jumatate din compozitia de aluat, dam...

Placinta cu iaurt si seminte

In Mancare copii la 1 Iul 2019

     Intr-un bol cernem faina cu praful de copt, iar peste acestea punem restul ingredientelor: Untul rece il dam pe razatoare, cascavalul de asemenea tot pe razatoare, iar la final oaule cu iartul, omogenizam bine cu un mixer cu palete speciale sau cu o lingura de lemn.  ...

Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi

In Mancare copii la 1 Iul 2019

    Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.    Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura...

Desert tort cifra 1

In Mancare copii la 28 Iun 2019

Pentru blatul maro: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!    Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul.      Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand...

Pizza in forme de briose

In Mancare copii la 28 Iun 2019

Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane:       Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai presarati putina sare, dupa care,  peste acestea, adauam ouale, uleiul de masline si laptele cald...

Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid

In Dulciuri la 7 Iun 2019

Cum se prepara Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.     Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu...

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

In Prajituri la 29 Apr 2019

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.       Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai...

Desert tort Pink

In Torturi la 25 Apr 2019

Pentru Blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul,  mixam bine pana se topeste tot zaharul....

Desert pasca fara aluat cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 25 Apr 2019

 Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa.       Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin in apa cu...

Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat

In Prajituri la 23 Apr 2019

Iata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.        Intr-o tigaie sau ibric punem zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand este lichid, dam deoparte si adaugam...

Desert prajitura marmorata, cu iaurt grecesc

In Prajituri la 12 Apr 2019

 Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul.       Pe urma adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie dupa gust, mixam din nou, iar la final punem faina cu praful de copt si omogenizam bine.        Din compozitia rezultata...

Piept de rata cu cartofi si sparanghel

In Rata la 11 Apr 2019

Carnea de rata o scoatem de la rece cu 1 ora inainte de a o prepara. Spalam pieptul de rata, il curatam daca mai are pene, apoi crestam pielea si grasimea cu o lama foarte ascutita, fara a atinge carnea. Condimentam bucata de piept cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava rece si...

Muschi de vita cu sparanghel si ceapa caramelizata

In Vita la 9 Apr 2019

Pentru inceput punem la fiert intr-un ibric mai marisor apa cu sare, iar cand a inceput sa fiarba, adaugam sparanghelul pe care il spalam, il curatam de frunzulitele mici de pe margini si indepartam cotoarele (partea groasa este atoasa si nu se mananca).       Oparim...

Desert cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

In Torturi la 2 Apr 2019

Pentru inceput pregatim blatul:        Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.        Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale....

Chifle Laugenbrot

In Piine la 28 Mar 2019

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat...

Desert biscuiti de post cu anason si vin alb

In Dulciuri la 26 Mar 2019

       Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.       Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.  ...

Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao

In Prajituri la 26 Mar 2019

         Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase.        Impartim compozitia rezultata in 2, iar...

Paste cu bacon si mozzarella

In Penne la 25 Mar 2019

     Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si amestecam din cand in cand cateva minute, apoi turnam sosul de rosii si apa, amestecam din nou si lasam...

Budinca cu gris si branza de vaci

In Mancare copii la 10 Mar 2019

        Pentru inceput punem laptele la fiert cu sarea, iar cand incepe sa se umfle, turnam grisul in ploaie si amestecam energic sa nu faca cocoloase timp de 5 minute, pana compozitia de ingroasa.       Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet.  ...

Desert prajitura frantuzeasca cu mere

In Prajituri la 25 Feb 2019

 Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie. Faina o amestecam cu praful de copt si le adaugam in bol, mixam bine la viteza mica pana devine o...

Ciorba de pui cu smantana

In Ciorbe la 25 Feb 2019

 Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).        Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a inceput sa...

Desert tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura

In Torturi la 25 Feb 2019

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Apa, uleiul si vanilia le adaugam in compozitia de oua si mai  amestecam putin, iar la final adaugam faina de migdale (care se poate...

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

In Torturi la 24 Feb 2019

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.    ...

Aperitiv saratele cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2019

 Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza telemea, smantana si oul (eu am mai presarat putina sare deoarece telemeaua de vaca nu este foarte...

Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

In Torturi la 22 Feb 2019

Pentru blat:        Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul....

Somon suculent la cuptor cu sos de sampanie

In Somon la 8 Ian 2019

  Pentru inceput spalam si curatam somonul de solzi si spini.        Untul il topim la microunda intr-un bol mai marisor, peste punem sucul de la 1 portocala, 3 catei de usturoi zdrobiti cu presa speciala, putin rozmarin proaspat sau uscat, condimentam cu boia,...

Afisate 121 - 150 din 450 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]