Se taie in doua patravul,se pune la fript intr-o tigaie cu teflon...la foc mic...
Legumele se taie felii...(vezi foto) si se pun la fript cu foarte putina margarina...
Cind pastravul este gata si legumele rumenite...se pun in farfurie,se condimenteaza dupa gust cu sare si piper... ...
Logic...se captureaza pestele...se scot fileurile de preferat fara piele dupa care se baga la masina de tocat si se toaca impreuna cu o ceapa calita,2catei de usturoi,un cartof fiert,pesmet...
Dupa ce toate au fost tocate,se adauga ouale,sare,piper,cimbru,marar,patrunjel proaspat tocat si se...
De preferat este sa capturezi pestii...direct din apa... :) dupa care ii faci fileuri...
Fileurile se prajesc in putin ulei la foc mic.
Ceapa,ustoriul si rosiile se taie felii,respectiv cubulete si se calesc cu putina apa la foc mic.
Se prepara un sos din aprox 2 linguri de bulion,250ml...
Se prind 2 stiuci,dupa care se fileteaza si se scoate pielea.Dupa ce a fost indepartata pielea,se separa partea dorsala de partea abdominala (vezi foto).Partea abdominala si coditele nu au oase.Partile dorsale se pot folosi ptr chiftelute.
Partile abdominale se taie in jumatate,se spala...
In primul rind,se vineaza gugustiucii...dupa care se curata de pene,operatiune foarte usoara...nu trebuiesc opariti...se pirlesc la flacara ptr a ideparta orice fir de puf dupa care se taie membrele superioare si cele posterioare (vezi in foto) si se eviscereaza...din viscere se pastreaza doar...
Se pregateste un pat de jar de cel putin 25 cm inaltime,dupa care se aseaza batalul pe protap si se lasa sa se rumeneasca,intre timp se poate servi un vin rosu sec...
Dupa ce s-a rumenit ,se intoarce pe cealalta parte timp in care este uns pe partea rumenita cu sosul facut din 2l vin rosu...
Pastrav fript cu legume...
Se taie in doua patravul,se pune la fript intr-o tigaie cu teflon...la foc mic... Legumele se taie felii...(vezi foto) si se pun la fript cu foarte putina margarina... Cind pastravul este gata si legumele rumenite...se pun in farfurie,se condimenteaza dupa gust cu sare si piper... ...
Chiftele din peste cu sos si piure de cartofi...
Logic...se captureaza pestele...se scot fileurile de preferat fara piele dupa care se baga la masina de tocat si se toaca impreuna cu o ceapa calita,2catei de usturoi,un cartof fiert,pesmet... Dupa ce toate au fost tocate,se adauga ouale,sare,piper,cimbru,marar,patrunjel proaspat tocat si se...
Plachie cu peste... :)
De preferat este sa capturezi pestii...direct din apa... :) dupa care ii faci fileuri... Fileurile se prajesc in putin ulei la foc mic. Ceapa,ustoriul si rosiile se taie felii,respectiv cubulete si se calesc cu putina apa la foc mic. Se prepara un sos din aprox 2 linguri de bulion,250ml...
File de stiuca,fara piele,fara os ,fript cu garnitura de cartofi nature,patrunjel verde si lamaie
Se prind 2 stiuci,dupa care se fileteaza si se scoate pielea.Dupa ce a fost indepartata pielea,se separa partea dorsala de partea abdominala (vezi foto).Partea abdominala si coditele nu au oase.Partile dorsale se pot folosi ptr chiftelute. Partile abdominale se taie in jumatate,se spala...
Gugustiuci la cuptor cu cartofi si salata de muraturi....
In primul rind,se vineaza gugustiucii...dupa care se curata de pene,operatiune foarte usoara...nu trebuiesc opariti...se pirlesc la flacara ptr a ideparta orice fir de puf dupa care se taie membrele superioare si cele posterioare (vezi in foto) si se eviscereaza...din viscere se pastreaza doar...
Batal la protap
Se pregateste un pat de jar de cel putin 25 cm inaltime,dupa care se aseaza batalul pe protap si se lasa sa se rumeneasca,intre timp se poate servi un vin rosu sec... Dupa ce s-a rumenit ,se intoarce pe cealalta parte timp in care este uns pe partea rumenita cu sosul facut din 2l vin rosu...