Aluat :Faina se amesteca cu untul taiat bucatele,un praf de sare,coaja de lamaie si cele 4 galbenusuri pana se formeaza un aluat omogen,nu foarte tare.Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru circa o ora, dar se poate face si cu o zi inainte,fara probleme.
Crema :Ricotta se amesteca...
Blat: Se pun pe foc laptele,uleiul,60g cacao si apa si se lasa pana se omogenizeaza bine ingredientele.Se amesteca ouale cu zaharul,se adauga ingredientele uscate :faina,65g cacao,bicarbonatul, iar la final se adauga compozitia de lapte,ulei,cacao si apa amestecand bine cu mixerul.Aluatul se...
Se piseaza biscuitii,se adauga untul topit si se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat omogen care se pune intr-o tava cu peretii detasabili,presand foarte bine aluatul.
50g de frisca lichida se pune pe foc impreuna cu 80g zahar si se lasa pana da in primul clocot,se adauga pliculetul...
Se pune pe foc 200ml frisca cu 100g zahar si se lasa pana cand da primul clocot.Se opreste focul si se adauga 200g ciocolata cu lapte,rupta in bucati.Se amesteca intens pana cand s-a topit ciocolata,se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.Intre timp se mixeaza 100ml de frisca si se...
Prajitura cu ricotta
Aluat :Faina se amesteca cu untul taiat bucatele,un praf de sare,coaja de lamaie si cele 4 galbenusuri pana se formeaza un aluat omogen,nu foarte tare.Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru circa o ora, dar se poate face si cu o zi inainte,fara probleme. Crema :Ricotta se amesteca...
Tort chocolate on chocolate
Blat: Se pun pe foc laptele,uleiul,60g cacao si apa si se lasa pana se omogenizeaza bine ingredientele.Se amesteca ouale cu zaharul,se adauga ingredientele uscate :faina,65g cacao,bicarbonatul, iar la final se adauga compozitia de lapte,ulei,cacao si apa amestecand bine cu mixerul.Aluatul se...
Cheesecake cu fructe de padure
Se piseaza biscuitii,se adauga untul topit si se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat omogen care se pune intr-o tava cu peretii detasabili,presand foarte bine aluatul. 50g de frisca lichida se pune pe foc impreuna cu 80g zahar si se lasa pana da in primul clocot,se adauga pliculetul...
Tort rapid
Se pune pe foc 200ml frisca cu 100g zahar si se lasa pana cand da primul clocot.Se opreste focul si se adauga 200g ciocolata cu lapte,rupta in bucati.Se amesteca intens pana cand s-a topit ciocolata,se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.Intre timp se mixeaza 100ml de frisca si se...