Pasul 1. D upă cum spuneam, c el mai migălos lucru este coacerea și curățarea ardeilor motiv pentru care vom începe cu asta. Spălăm ardeii după care îi punem la copt, pe toate fețele. Acest lucru puteți să-l faceți fie pe o plită cu lemne sau electrică, fie pe...
Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa.
Pasul 2 . Cât timp varza...
Cum se prepara Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post
Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.
Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar...
Cum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr:
Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine...
Cum se prepara Sarmalute de post, cu ciuperci si orez - reteta simpla si gustoasa
Se separă frunzele de varză și dacă sunt prea acre, se pun în apă rece, la desărat, cam jumătate oră. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și...
Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...
Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a...
Cum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat:
Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa t ă iat ă m ă runt și o c ă lim cca. 1 minut, până ce se...
Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei.
Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...
Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică...
Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți și au rezultat 9 felii mai mici.
Spargem ouăle într-o farfurie adâncă sau bol și...
Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Îl punem în frigider la macerat, aproximativ o...
Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea în exces. Nu îndepărtăm chiar toată grăsimea deoarece aceasta dă o savoare excelentă...
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură.
Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă,...
Prepararea aluatului:
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.
Prepararea umpluturii:
În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...
Spălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi înțepăm. Scurgem apa și lăsăm cartofii să se răcească după care îi curățăm de...
Se porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie îmi plac ceva mai subțiri.
Se bat ouăle și se încorporează făina. Se...
Cum se prepara Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului:
Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm urzicile și le spălăm în apă rece, din mai multe ape. Scoatem urzicile cu o unealtă de spumuit...
Preparare copănele:
Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui.
Spălăm bine copănelele (pulpe inferioare) și îndepărtăm pielea de pe ele. Condimentăm cu sare și piper,...
Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide, peste care turnăm coniacul.
Punem merele într-un vas în care turnăm și apa fiartă...
Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă.
Între timp se bat ouăle, se încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se...
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită.
Între timp se...
Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.
Pregătire marinadă. Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri...
Curățăm banana de coajă, o rupem bucăți și o dăm prin mini blender (smoothie maker). Turnăm banana într-un pahar, foarte încet, deoarece vreau ca straturile de banană și grapefruit să rămână separate.
Separăm pulpa de grapefruit de sâmburi și de...
Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În fiecare pălăriuță presărăm puțină sare, boia și piper măcinat, după gust.
Dăm telemaua și...
Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă.
Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem și le tăiem mărunt. Dacă sunt mai mari și nu ne place gustul dat de...
Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai mică.
Pregătire marinadă Punem într-un vas (nu din metal!): 2 linguri suc de roșii...
Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata! Dacă vă place, puteți să puneți și 1-2 căței de usturoi, răzuiți!
Facem o maioneză...
Pasul 1. Mai întâi tăiem carnea felii, nu mai groase de un deget (1-2 cm), o spălăm bine după care o ștergem cu prosoape de hârtie (pentru a îndepărta gustul pe care este posibil să-l ia stând în ambalaj). Eu prefer ceafa (carnea este mai grasă)...
La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se va î ndep ă rta , dup ă r ă cire . Picioru ș ele de porc ( adida ș i i )...
Salata de ardei copti cu sos de rosii si usturoi
Pasul 1. D upă cum spuneam, c el mai migălos lucru este coacerea și curățarea ardeilor motiv pentru care vom începe cu asta. Spălăm ardeii după care îi punem la copt, pe toate fețele. Acest lucru puteți să-l faceți fie pe o plită cu lemne sau electrică, fie pe...
Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita
Pasul 1. Curățăm ceapa și rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) și le spălăm bine în apă rece. Dacă varza este prea acră, o punem la desărat în apă rece, măcar o jumătate de oră. La nevoie schimbăm apa. Pasul 2 . Cât timp varza...
Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile și ardeiul iute. Ceapa o tocăm mărunt iar...
Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr
Cum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr: Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este cazul , p ârlim penele și puful, la flacăra aragazului. D upă aceea l e spălăm bine...
Sarmalute de post, cu ciuperci si orez - reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Sarmalute de post, cu ciuperci si orez - reteta simpla si gustoasa Se separă frunzele de varză și dacă sunt prea acre, se pun în apă rece, la desărat, cam jumătate oră. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și...
Pui in punga, la cuptor
Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...
Penne Rigate cu varza murata, calita
Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a...
Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat
Cum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat: Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa t ă iat ă m ă runt și o c ă lim cca. 1 minut, până ce se...
Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate
Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...
Cartofi noi la cuptor, cu chiftelute si cascaval
Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică...
Friganele – paine in ou, prajita
Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți și au rezultat 9 felii mai mici. Spargem ouăle într-o farfurie adâncă sau bol și...
Plachie de crap
Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Îl punem în frigider la macerat, aproximativ o...
Friptura de miel, la cuptor.
Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea în exces. Nu îndepărtăm chiar toată grăsimea deoarece aceasta dă o savoare excelentă...
Crenvursti in aluat, la cuptor
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă,...
Portofele cu urzici, de post
Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...
Placintele Smiley de cartofi, de post
Spălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi înțepăm. Scurgem apa și lăsăm cartofii să se răcească după care îi curățăm de...
Cascaval pane, cu pesmet
Se porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie îmi plac ceva mai subțiri. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se...
Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului
Cum se prepara Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului: Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm urzicile și le spălăm în apă rece, din mai multe ape. Scoatem urzicile cu o unealtă de spumuit...
Copanele de pui invelite in bacon, la cuptor
Preparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui. Spălăm bine copănelele (pulpe inferioare) și îndepărtăm pielea de pe ele. Condimentăm cu sare și piper,...
Desert mere coapte in cuptor, cu stafide si inghetata
Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide, peste care turnăm coniacul. Punem merele într-un vas în care turnăm și apa fiartă...
Ciuperci Champignon, pane
Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Între timp se bat ouăle, se încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se...
Sarmalute in cuib
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se...
Pulpe de pui pe pat de ciuperci si cartofi, la cuptor
Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri...
Smoothie de banana si grapefruit
Curățăm banana de coajă, o rupem bucăți și o dăm prin mini blender (smoothie maker). Turnăm banana într-un pahar, foarte încet, deoarece vreau ca straturile de banană și grapefruit să rămână separate. Separăm pulpa de grapefruit de sâmburi și de...
Ciuperci umplute cu branzeturi, la gratar
Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În fiecare pălăriuță presărăm puțină sare, boia și piper măcinat, după gust. Dăm telemaua și...
Aperitiv barcute de cartofi, umplute cu ciuperci si cascaval
Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă. Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem și le tăiem mărunt. Dacă sunt mai mari și nu ne place gustul dat de...
Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi
Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai mică. Pregătire marinadă Punem într-un vas (nu din metal!): 2 linguri suc de roșii...
Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup
Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata! Dacă vă place, puteți să puneți și 1-2 căței de usturoi, răzuiți! Facem o maioneză...
Ceafa de porc la gratar, cu cartofi pai si muraturi
Pasul 1. Mai întâi tăiem carnea felii, nu mai groase de un deget (1-2 cm), o spălăm bine după care o ștergem cu prosoape de hârtie (pentru a îndepărta gustul pe care este posibil să-l ia stând în ambalaj). Eu prefer ceafa (carnea este mai grasă)...
Racituri de porc
La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se va î ndep ă rta , dup ă r ă cire . Picioru ș ele de porc ( adida ș i i )...