Din Balcani pana in sudul Frantei fierturas de malai adica mamaliga a constituit un element de baza in secolele trecute.In Sicilia si sudul sarac sl peninsulei Italiei polenta (mamaliga italienilor)este un simbol local. O istorie precisa a mamaligii in regiunile romanesti este greu de facut ,...
IN CE COMBINATII FOLOSESTI ACEASTA PLANTA :
BUSUIOC :tocanite, salate, telemea+ulei de masline, ciuperci,oua,paste,sosuri
CORIANDRU :la legume,peste,carne,supe,guacamole
CRESON: salate,supe,sosuri sau adaos de maioneza
DAFIN:mancaruri acre,fripturi,peste...
Este ieftin si la indemana, caci vorbim de produsele naturale, de care nu trebuie sa ne ferim.
MIEREA ne da energie. este binecunoscut faptul ca mierea aduce beneficii majore organismului. Energia solara acumulata de flori constituie secretul performantelor terapeutice ale acestei minunatii....
Cand prajiti pesti foarte mici, pt ca acestia sa ramana intregi, dati-i prin faina si asezati-i pe cate 2-3 scobitori. Intoarceti-i si veti constata ca devin crocanti si nu se sfarama.
Pestele nu se tine in frigider impreuna cu carne sau alte alimente
Pestele se spala in apa rece dar nu se...
pasta de unt :pt ca pasta de unt sa va reuseasca, inainte de a incepe procedura, untul trebuie la temperatura camerei , sa se inmoaie
pasta de heringi: se curata 150 gr heringi, se scot fileurile, se taie maruntsi se freaca bine. se amesteca apoi cu untul frecandu-se bine in continuare...
Pentru a pastra o lamaie inceputa, puneti-o cu partea taiata pe o farfuri unsa cu otet sau o puteti acoperi cu un servetel inmuiat in otet.
Pentru a pastra painea proaspata pentru mai mult timp, o puteti pune intr-un vas de sticla sau email, pe fundul caruia aplicati o gramajoara de sare...
Mamaliga cea de toate zilele
Din Balcani pana in sudul Frantei fierturas de malai adica mamaliga a constituit un element de baza in secolele trecute.In Sicilia si sudul sarac sl peninsulei Italiei polenta (mamaliga italienilor)este un simbol local. O istorie precisa a mamaligii in regiunile romanesti este greu de facut ,...
Verdeata din farfurie
IN CE COMBINATII FOLOSESTI ACEASTA PLANTA : BUSUIOC :tocanite, salate, telemea+ulei de masline, ciuperci,oua,paste,sosuri CORIANDRU :la legume,peste,carne,supe,guacamole CRESON: salate,supe,sosuri sau adaos de maioneza DAFIN:mancaruri acre,fripturi,peste...
Consuma ....energie solara
Este ieftin si la indemana, caci vorbim de produsele naturale, de care nu trebuie sa ne ferim. MIEREA ne da energie. este binecunoscut faptul ca mierea aduce beneficii majore organismului. Energia solara acumulata de flori constituie secretul performantelor terapeutice ale acestei minunatii....
Dezlegare la peste
Cand prajiti pesti foarte mici, pt ca acestia sa ramana intregi, dati-i prin faina si asezati-i pe cate 2-3 scobitori. Intoarceti-i si veti constata ca devin crocanti si nu se sfarama. Pestele nu se tine in frigider impreuna cu carne sau alte alimente Pestele se spala in apa rece dar nu se...
Pasta
pasta de unt :pt ca pasta de unt sa va reuseasca, inainte de a incepe procedura, untul trebuie la temperatura camerei , sa se inmoaie pasta de heringi: se curata 150 gr heringi, se scot fileurile, se taie maruntsi se freaca bine. se amesteca apoi cu untul frecandu-se bine in continuare...
Tipsuri din bucatarie
Pentru a pastra o lamaie inceputa, puneti-o cu partea taiata pe o farfuri unsa cu otet sau o puteti acoperi cu un servetel inmuiat in otet. Pentru a pastra painea proaspata pentru mai mult timp, o puteti pune intr-un vas de sticla sau email, pe fundul caruia aplicati o gramajoara de sare...