Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete

Pui condimentat

In Pui la 6 Feb 2010

Reteta pentru Garam Masala o gasesti aici Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu. Adauga masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc 10 minute,...

Supa de rosii de iarna

In Supe/Ciorbe la 6 Feb 2010

Pune in apa legumele si fierbe-le. Cand sunt aproape fierte pune orezul si sarea, piperul, oregano. Cand e fiert orezul adauga supa clara si lasa pana incepe din nou sa fiarba. Adauga sucul de rosii, da un clocot, potriveste de sare/piper si inchide focul. Presara patrunjelul. Poti servi cu...

Farfalle cu fructe de mare

In Farfalle la 2 Feb 2010

Pune la fiert pastele in apa fiarta cu foarte putina sare (eu am folosit farfalle). In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adauga usturoiul si mai caleste putin. Adauga vinul si gateste calamarii inca 5...

Bomboane zi si noapte

In Prajituri la 2 Feb 2010

Bomboane "ZI" Topeste la baia de aburi ciocolata. Amesteca cu mixerul laptele praf, zaharul pudra, 50 g nuca cocos, untul, smantana si laptele de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa. Adauga ciocolata topita si amesteca. Pune la rece, sa se intareasca. Cu mana uda fa bilute...

Ciorba din oase de vita si porc

In Supe/Ciorbe la 31 Ian 2010

Pui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul, sare si laşi sa fiarbă bine. Fierbi borşul si îl pui când toate sunt fierte. Guşti de sare , închizi focul si pui verdeaţa...

Muşchiuleţ de porc imbrăcat in muştar

In Porc la 31 Ian 2010

Taie toate grasimile si tendoanele de pe muşchi. Amestecă muştarul cu boabele de muştar şi sarea şi pune+le pe o farfurie. Dă fiecare muşchi prin pasta formată. Pune uleiul într-o tigaie mare şi prăjeste muşchiul pe toate părţile. În felul ăsta se păstreză toate...

Tort "Noapte instelata"

In Torturi la 30 Ian 2010

Blatul: Bate ouale cu zaharul, pana devin o crema alba. Topeste la baia de aburi untul si ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze. Lasa sa se raceasca si aduga la oua. Adauga faina+ praf de copt (cernute anterior). Coace in cuptorul incalzit anterior, la 180C, pentru 15 minute (sau ii...

Lasagne cu sos ragu alla bolognese

In Lasagna la 30 Ian 2010

Sosul ragu alla bolognese: Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in condiment. Toarna bulionul dizolvat in 1 cana de apa calda si vinul, potriveste de sare si piper....

Orez arabesc

In Pui la 30 Ian 2010

Pune puiul la fiert cu legumele, si sarea in apa cat sa-l acopere, pina cand e fiert bine. Scoate carnea din supa si dezoseaz-o. Tai-o in fasii (daca ti se pare prea multa carne, foloseste cat crezi de cuviinta). Intr-o cratita topeste untul si pune orezul spalat si scurs. Caleste-l pana ce...

Pui glazurat cu miere

In Pui la 29 Ian 2010

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza bucatile de pui in amestec pentru o ora. (Tine la frigider si din cand in cand intoarce carnea in marinata). Intr-o tigaie mare (poti folosi un wok) incalzeste uleiul. Scurge carnea si...

Pasta al aglio, olio e .....chilli

In Spaghete la 29 Ian 2010

Mai intai am pus usturoiul taiat si chilli in ulei si l-am lasat 1, ora ca sa aromatizezeze uleiul. Am fiert pastele in apa cu sare dupa cum a scris pe cutie. In timpul asta intr-o tigaie am pus putin ulei si am prajit catelul de usturoi. L-am scos din tigaie cand a devenit auriu, am pus...

Mamaliga cu branza sarata si sunca afumata de la nea Cornel

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2010

Fa o mamaliguta nu foarte tare. Asezoneaz-o cu unt, branza telemea rasa si sunculita taiata betisoare si prajita putin.

Pizza italiana

In Pizza la 28 Ian 2010

Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si...

Curry rosu de pui

In Pui la 28 Ian 2010

Pune  uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica la suprafata. Pune bucatile de carne si 1/2 din laptele de cocos si gateste la foc mic pana ce carnea...

Biscotti cu ciocolata si migdale

In Prajituri la 27 Ian 2010

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-o tava pune foaie de copt. Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina+cacao + praf de copt+sare, cernute. Adauga ciocolata si migdalele si amesteca cu mana, ca sa nu se sfarme. In tava pune compozitia sub forma a 2 cilindri paraleli, de-a lungul...

Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba

In Prajituri la 27 Ian 2010

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes. Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune vanilia, zeama si coaja de lamaie si amesteca. Cerne faina printr-o sita impreuna cu praful de...

Ciorba din rasol de porc

In Supe/Ciorbe la 26 Ian 2010

Spala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda bine. Apa trebuie sa fie peste nivelul rasolului. Scoate spuma formata de cate ori este nevoie. Dupa aceasta fierbe la foc mic. Cand e carnea aproape fiarta, adauga legumele si lasa-le sa fiarba. Separat...

Kebab indian cu fasole rosie si orez

In Pui la 26 Ian 2010

Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici   Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici Eu am facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut si celelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta mai densa (sa nu cada de pe tepuse). Incalzeste cuptorul...

Tìramisú - reteta originala

In Prajituri la 26 Ian 2010

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para. Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in...

Curry de pui ca la mama lui acasa

In Pui la 25 Ian 2010

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga rosiile, pudra de chilli ramasa, pudra de curcuma si gateste 1 minut, amestecand sa nu se prinda....

Inghetata cu ciocolata si praline

In Prajituri la 25 Ian 2010

Ia un castron cam de 1litru si  tapeteaza-l fie cu o punga, fie cu folie alimentara. Taie bucati mai mici caisele si cu un cutit mare ascutit bine taie fin 50 g de ciocolata. Bate bine 400 ml de frisca (daca nu ai  frisca deja batuta). Amesteca usor frisca cu caise, ciocolata si...

Condimentul chinezesc Five -spice

In Pt. carne la 25 Ian 2010

Prajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele intr-o rasnita. Rasneste pana devin o pulbere fina. Da prin strecuratoare ca sa elimini bucatile...

Garam Masala - aroma Indiei

In Pt. carne la 25 Ian 2010

Incalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde. Acopera tigaia cand incep sa sara. Lasa la racit si piseaza-le intr-o rasnita de cafea sau intr-o piua grea pana obtii un praf fin. Trece amestecul...

Salata de ton cu porumb

In Salate la 25 Ian 2010

Scurge uleiul din ton si zeama din porumb, iar salata verde condimenteaz-o dupa gust cu ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Amesteca-le si ..... baga mare!

Supa - crema de mazare uscata

In Supe la 25 Ian 2010

Spala bine mazarea si pune-o la fiert  in apa, pana cand e fiarta bine. Daca a scazut prea mult, completeaza cu apa. In acest timp caleste legumele in ulei. Mixeaza mazarea intr-un blender, pune-o cu zeama cu tot intr-o oala curata, adauga uleiul cu legume, sare si piper si fierbe inca...

Beef Bourguignon

In Vita la 25 Ian 2010

Taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy. Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte. A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete absorbante. Pune 3 linguri de ulei intr-o...

Tempura cu creveti

In Fructe de mare la 23 Ian 2010

Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi. Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult. Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu...

Fusilli cu pui, rosii si sos pesto

In Fusilli la 19 Ian 2010

Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana mare) din apa in  care au fiert pastele, strecoara pastele. In timp ce pastele fierb, pune...

Cupcakes cu ciocolata

In Prajituri la 18 Ian 2010

Mai intai pune hartii de briose in forme. Ies cam 24 de prajituri. Si incalzeste cuptorul la 185 grade (mediu). Amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza bine (pana rezulta o pasta pufoasa). Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune coaja +sucul de...

Lasagna cu spanac

In Lasagna la 12 Ian 2010

Intr-o tigaie mare  incalzeste uleiul si caleste ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie, la foc mediu. Adauga condimentele si mai caleste 1 minut. Adauga carnea, amesteca si gateste 15 minute (ai grija sa nu se arda carnea). Adauga vinul, sarea, piperul si gateste la foc mic pana ce...

Afisate 301 - 330 din 345 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]