Lasagna cu spanac

de Brindusa in Lasagna, 12 Ian 2010 | 7901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 foi de lasagna (in functie de cat de mare e tava)
  • 500 g carne de pui tocata
  • 1 morcov mediu, ras mic
  • 100 g telina, rasa mic
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 200 g spanac (proaspat sau decongelat)
  • 200 ml vin alb
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 g smantana grasa
  • cate o lingurita de: oregano, maghiran, busuioc, menta (uscate)
  • sare, piper dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 globuri de mozzarela (sau 300 g cascaval ras)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Intr-o tigaie mare  incalzeste uleiul si caleste ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie, la foc mediu. Adauga condimentele si mai caleste 1 minut.

Adauga carnea, amesteca si gateste 15 minute (ai grija sa nu se arda carnea). Adauga vinul, sarea, piperul si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta. Adauga pasta de tomate. Daca sosul nu e destul de apos mai aduga apa. Lasa la foc sa fiarba 2 minute.

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-o tava pune pe fund 4-5 foi de lasagna, pana se acopera. Pune peste, jumatate din sosul de carne. Imprastie spanacul pe toata suprafata. Acopera cu alt strat de foi de lasagna si peste ele pune restul de sos. Deasupra imprastie smantana (in care poti pune o lingurita de nucsoara praf). Pune tava in cuptor pentru 20 de minute.

Dupa acest timp incearca cu o furculita daca sunt fierte foile de lasagna. Daca nu, mai lasa 5 minute. Daca da, pune mozzarela deasupra si mai baga in cuptor cca 10 minute, ca sa se topeasca si sa se aureasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

13.01.2010, 22:39

chiar as fugi pana la Bucuresti pt. o portie;bucurosi de oaspeti?

Brindusa 1

13.01.2010, 23:10

pai asta tocmai s-a terminat, dar nu-i nimic mai fac una pentru tine!

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata