Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose
Incalzeste cuptorul la 180 C
Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema
Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de...
Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva
Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie
Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin
Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa...
Taie usturoiul feliute
Incalzeste uleiul bine
Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda
Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda putina culoare
Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac...
Amesteca laptele cu zaharul, sarea si pune-l la fiert
Pune faina intr-un castron si amestec-o cu apa cu mana. Freaca Coca formata intre degete si formeaza bucatele de coca.
Poti pune mai multa sau mai putina apa, in functie de cat de mari vrei sa fie bucatile de coca
Cand laptele...
Curata toate legumele si taie-le julienne (bastonase). Ceapa tai-o marunt.
Intr-o oala de 3 l incalzeste uleiul
Pune ceapa si caleste-o putin. Adauga legumele si caleste-le si pe ele cam 5 minute. Ai grija sa nu se arda.
Pune apa, oregano si niste sare. Lasa la foc mare...
Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile.
Adauga ceapa, Amesteca
Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa.
Adauga mazarea congelata si amesteca putin
Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune...
Incalzeste cuptorul la 180 C
Pune foaie de copt in 3 tavi
Amesteca ingredientele uscate (de la faina pana la zahar)
Adauga untul si amesteca cu un mixer, la viteza mica.
Adauga oul si continua sa amesteci pana ce se formeaza o coca mai faramicioasa
Ia cu o...
In prima zi
Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine.
Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura.
Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut.
Lasa coca sa stea descoperita...
Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva.
Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia
Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza
Coca care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora
In timpul asta...
Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)
Intr-un robot cu cutit marunteste bine biscuitii. Amesteca-i bine cu nuca si untul topit.Va rezulta un amestec asemanator cu firimiturile.
Pune amestecul in forma cu inel detasabil si apasa bine cu o lingura, pentru ca firimiturile sa se taseze...
Incalzeste uleiul si caleste putin ceapa, prazul si usturoiul (3-4 minute)
Pune supa (a mea a fost direct din congelator, asa ca am asteptat sa se dezghete), rosiile, nautul si toate condimentele.
Fierbe la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte (20 minute)
Scoate 6 linguri de naut...
Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul.
Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada
Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada.
Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si...
Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore.
Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute
Adauga carnea cu toata marinada si amesteca...
Amesteca drojdia cu mierea si 50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma
Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa
Amesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica. Daca coca e prea tare, mai aduga...
Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele
Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider
A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult!
Infasoara pieptul de rata in...
Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute)
Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca
Adauga faina. Amesteca.
Pune ciocolata si amesteca cu o lingura
Pune compozitia in forme de briose. In fiecare briosa pune o caramea. din cele 18
Coace 15- 20...
Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute)
Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare
Adauga coaja si zeama de la lamaie. Amesteca.
Adauga rozmarinul, scortisoara, praful de copt si faina. Amesteca bine
Pune compozitia in forme de briose. Coace...
Amesteca untul cu zaharul, cu mixerul, 5 minute.
Adauga ouale unul cate unul, amestecand.
Adauga melasa si amesteca.
Pune praful de copt si jumatate din faina. Amesteca
Pune laptele, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare.
Pune ciocolata si amesteca usor.
Pune hartii de...
Intr-o canuta amesteca sofranul cu 2 linguri de lapte. Lasa deoparte
Amesteca laptele cu zaharul si drojdia. Amesteca si lasa cam 5 minute, pana ce incepe sa se umfle
Pune intr-un castron mare: faina, sarea, untul si drojdia. Amesteca cu o lingura pana ce nu se mai poate amesteca.
Pune...
Taie marunt ceapa si usturoiul
Rade pe razatoarea mica morcovul si telina
Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea (uscata cu prosoape absorbante) si prajeste-o la foc mare, pana ce devine aurie pe toate partile
adauga ceapa si usturoiul si lasa sa se caleasca 3-4 minute
adauga...
Amesteca untul si branza.
Adauga faina si amesteca.
Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena.
Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte)
Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti...
Cum se prepara Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat:
Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Pune foaie de copt in tava
Bate bine albusurile cu un praf de sare, pana spuma devine tare
Amesteca galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta de vanilie cu mixerul...
Pune carnea la marinat in vin, ghimbir, usturoi si piper. Acoper-o cu folie de plastic si las-o minim 4 ore (sau peste noapte)
Incalzeste cuptorul la 200 C
Scoate carnea din marinada si sareaz-o putin. Pune-o intr-o tavita si adauga 200 ml de zeama strecuarata de marinada
Coace in...
Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa:
Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat.
Se da jos blana si...
Incalzeste bine uleiul intr-o oala de 6 l
Prajeste afumatura pana ce devine aurie
Scoate afumatura si pune-o pe o farfurie
In ulei pune mazarea si amestec-o 2-3 minute la foc mediu.
Adauga apa, ceapa si morcovii si fierbe la foc mic, pana ce mazarea e fiarta
Strecoara ...
Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc)
Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute
Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste.
Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana...
Salam de biscuiti reteta
Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros
Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom.
Pune biscuitii intr-un...
Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine.
Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine
Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta (totusi, nu exagera)
Intr-o...
Ziua 1
Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.
Ziua 2
Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.
Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute,...
* Intr-un castron amesteca bine faina, faina de ovaz si praful de copt
* Amesteca untul cu zaharul cu mixerul, 3-4 minute
* Adauga ouale unul cate unul, esenta si cacaoa, amestecand dupa fiecare.
* Pune peste...
Briose Devil's food
Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose Incalzeste cuptorul la 180 C Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de...
Paine cu ceapa rosie
Amesteca drojdia cu putina apa pana ce se dizolva Incalzeste uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie Pune faina intr-un castron, adauga ceapa si amesteca putin Adauga drojdia, restul de apa si sarea. Amesteca bine cu o lingura, cam 5 minut. Coca trebuie sa...
Mancare de cartofi cu pui si usturoi
Taie usturoiul feliute Incalzeste uleiul bine Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda putina culoare Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac...
Copilaria intr-o farfurie: Colarezi
Amesteca laptele cu zaharul, sarea si pune-l la fiert Pune faina intr-un castron si amestec-o cu apa cu mana. Freaca Coca formata intre degete si formeaza bucatele de coca. Poti pune mai multa sau mai putina apa, in functie de cat de mari vrei sa fie bucatile de coca Cand laptele...
Supa de rosii cu radacinoase de iarna
Curata toate legumele si taie-le julienne (bastonase). Ceapa tai-o marunt. Intr-o oala de 3 l incalzeste uleiul Pune ceapa si caleste-o putin. Adauga legumele si caleste-le si pe ele cam 5 minute. Ai grija sa nu se arda. Pune apa, oregano si niste sare. Lasa la foc mare...
Pui cu mazare si menta
Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile. Adauga ceapa, Amesteca Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa. Adauga mazarea congelata si amesteca putin Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune...
Biscuiti Oreo de casa
Incalzeste cuptorul la 180 C Pune foaie de copt in 3 tavi Amesteca ingredientele uscate (de la faina pana la zahar) Adauga untul si amesteca cu un mixer, la viteza mica. Adauga oul si continua sa amesteci pana ce se formeaza o coca mai faramicioasa Ia cu o...
Paine frantuzeasca
In prima zi Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine. Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura. Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut. Lasa coca sa stea descoperita...
Savarine
Amesteca drojdia cu zaharul si laptele, pana ce zaharul se dizolva. Amesteca faina cu oul, uleiul si drojdia Adauga esenta si amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza Coca care rezulta e destul de lichida. Las-o la crescut cam 1/2 de ora In timpul asta...
Cheesecake cu cacao
Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) Intr-un robot cu cutit marunteste bine biscuitii. Amesteca-i bine cu nuca si untul topit.Va rezulta un amestec asemanator cu firimiturile. Pune amestecul in forma cu inel detasabil si apasa bine cu o lingura, pentru ca firimiturile sa se taseze...
Supa Toscana de naut
Incalzeste uleiul si caleste putin ceapa, prazul si usturoiul (3-4 minute) Pune supa (a mea a fost direct din congelator, asa ca am asteptat sa se dezghete), rosiile, nautul si toate condimentele. Fierbe la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte (20 minute) Scoate 6 linguri de naut...
Ciocanele de pui cu miere
Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul. Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada. Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si...
Pui Vindaloo
Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore. Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute Adauga carnea cu toata marinada si amesteca...
Paine Indiana Naan
Amesteca drojdia cu mierea si 50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa Amesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica. Daca coca e prea tare, mai aduga...
Piept de rata in vid
Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult! Infasoara pieptul de rata in...
Briose umplute cu caramele
Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca Adauga faina. Amesteca. Pune ciocolata si amesteca cu o lingura Pune compozitia in forme de briose. In fiecare briosa pune o caramea. din cele 18 Coace 15- 20...
Briose cu rozmarin si lamaie
Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare Adauga coaja si zeama de la lamaie. Amesteca. Adauga rozmarinul, scortisoara, praful de copt si faina. Amesteca bine Pune compozitia in forme de briose. Coace...
Briose cu migdale si merisoare
Amesteca untul cu zaharul, cu mixerul, 5 minute. Adauga ouale unul cate unul, amestecand. Adauga melasa si amesteca. Pune praful de copt si jumatate din faina. Amesteca Pune laptele, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare. Pune ciocolata si amesteca usor. Pune hartii de...
Paine cu sofran si maghiran
Intr-o canuta amesteca sofranul cu 2 linguri de lapte. Lasa deoparte Amesteca laptele cu zaharul si drojdia. Amesteca si lasa cam 5 minute, pana ce incepe sa se umfle Pune intr-un castron mare: faina, sarea, untul si drojdia. Amesteca cu o lingura pana ce nu se mai poate amesteca. Pune...
Muschi de vita in sos italian
Taie marunt ceapa si usturoiul Rade pe razatoarea mica morcovul si telina Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea (uscata cu prosoape absorbante) si prajeste-o la foc mare, pana ce devine aurie pe toate partile adauga ceapa si usturoiul si lasa sa se caleasca 3-4 minute adauga...
Saratele
Amesteca untul si branza. Adauga faina si amesteca. Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena. Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte) Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti...
Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat
Cum se prepara Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Pune foaie de copt in tava Bate bine albusurile cu un praf de sare, pana spuma devine tare Amesteca galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta de vanilie cu mixerul...
Muschiulet de porc cu sos de capere
Pune carnea la marinat in vin, ghimbir, usturoi si piper. Acoper-o cu folie de plastic si las-o minim 4 ore (sau peste noapte) Incalzeste cuptorul la 200 C Scoate carnea din marinada si sareaz-o putin. Pune-o intr-o tavita si adauga 200 ml de zeama strecuarata de marinada Coace in...
Friptura clasica de iepure - in loc de 200-
Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa: Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat. Se da jos blana si...
Supa crema de mazare uscata cu afumatura
Incalzeste bine uleiul intr-o oala de 6 l Prajeste afumatura pana ce devine aurie Scoate afumatura si pune-o pe o farfurie In ulei pune mazarea si amestec-o 2-3 minute la foc mediu. Adauga apa, ceapa si morcovii si fierbe la foc mic, pana ce mazarea e fiarta Strecoara ...
Cataif
Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc) Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste. Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana...
Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom. Pune biscuitii intr-un...
Muschi de vita cu sos de otet balsamic
Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine. Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta (totusi, nu exagera) Intr-o...
Cassoulet – o mancare spectaculoasa
Ziua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole. Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute,...
Biscuiti cu multa multa ciocolata
* Intr-un castron amesteca bine faina, faina de ovaz si praful de copt * Amesteca untul cu zaharul cu mixerul, 3-4 minute * Adauga ouale unul cate unul, esenta si cacaoa, amestecand dupa fiecare. * Pune peste...