Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI129
Retete / Paste

Ravioli de casa

In Paste la 7 Feb 2012

Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora. In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si...

Salata de paste cu scoici si peste

In Paste la 29 Noi 2011

Taie ardeii cubulete si prazul rondele subtiri. Taie pestele cubulete, in felul acesta verifici si daca mai sunt oase. Faci un dressing: Amesteci mustarul cu uleiul si o lingurita de sare. Adaugi zeama de lamaie si amesteci bine. Pui 1/2 lingurita piper si niste piper chayenne....

Paste de casa cu busuioc si oregano

In Spaghete la 30 Iul 2011

Curata frunzele de pe cateva tulpini de oregano si busuioc Amesteca faina cu ouale, framantand usor. Dupa ce s-a format coca, adauga verdeata. Coca rezultata trebuie sa fie nelipicioasa si nu foarte moale. Poti sa mai adaugi faina, pana cand ajunge la  consistenta dorita. Imparte...

Paste alla bolognese

In Fusilli la 16 Apr 2011

Toaca (sau da pe razatoarea mica) ceapa, morcovul si telina Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune legumele si lasa 2-3 minute sa se inmoaie Adauga carnea tocata  Amesteca si lasa la foc mediu pana ce tot sucul s-a evaporat. Pune vinul si ierburile uscate Amesteca si lasa...

Taietei cu varza

In Spaghete la 25 Apr 2010

Mai intai tai varza marunt. Mie imi place sa simt varza in mancare, asa ca n-o tai chiar fideluta. Presar-o cu sare si las-o pana se inmoaie. Stoarce bine varza de sucul format. Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si caleste varza, la foc nu prea mare ca sa nu se arda. Cand e calita bine...

Nutty pasta

In Spaghete la 11 Apr 2010

Mixeaza (cu blenderul vertical) alunele, ustuoiul, patrunjelul si menta dupa gust. La sfarsit adauga uleiul. Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Cand sunt gata scurge-le de apa si amesteca-le intr-un castron mare cu toppingul. Cand le servesti, presara parmezan ras si coaja de portocala.

Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

In Farfalle la 16 Feb 2010

Aceasta reteta am citit-o pe blogul Claudiei si a iesit o adevarata minunatie. Pune cate 5 creveti pe o frigaruie. Fa marinata din: zeama de lamaie, 1 lingura busuioc, 1 lingura patrunjel, 1 lingurita oregano, 50 ml vin, chilli, 50 ml ulei, 5 catei usturoi tocati marunt. Pune frigaruile...

Farfalle cu fructe de mare

In Farfalle la 2 Feb 2010

Pune la fiert pastele in apa fiarta cu foarte putina sare (eu am folosit farfalle). In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adauga usturoiul si mai caleste putin. Adauga vinul si gateste calamarii inca 5...

Lasagne cu sos ragu alla bolognese

In Lasagna la 30 Ian 2010

Sosul ragu alla bolognese: Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in condiment. Toarna bulionul dizolvat in 1 cana de apa calda si vinul, potriveste de sare si piper....

Pasta al aglio, olio e .....chilli

In Spaghete la 29 Ian 2010

Mai intai am pus usturoiul taiat si chilli in ulei si l-am lasat 1, ora ca sa aromatizezeze uleiul. Am fiert pastele in apa cu sare dupa cum a scris pe cutie. In timpul asta intr-o tigaie am pus putin ulei si am prajit catelul de usturoi. L-am scos din tigaie cand a devenit auriu, am pus...

Fusilli cu pui, rosii si sos pesto

In Fusilli la 19 Ian 2010

Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana mare) din apa in  care au fiert pastele, strecoara pastele. In timp ce pastele fierb, pune...

Lasagna cu spanac

In Lasagna la 12 Ian 2010

Intr-o tigaie mare  incalzeste uleiul si caleste ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie, la foc mediu. Adauga condimentele si mai caleste 1 minut. Adauga carnea, amesteca si gateste 15 minute (ai grija sa nu se arda carnea). Adauga vinul, sarea, piperul si gateste la foc mic pana ce...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]