Cum-necum se cam fac doua luni de cand lucrez in restaurantul asiatic de care v-am zis prima oara aici (apoi v-am mai povestit ceva aici ). Nu conteaza cifrele, datele, etc – ci conteaza ce-am acumulat in aceasta perioada sau, mai exact, cum vad acum toata aceasta perioada si ce...
Am asteptat cu interes sesiunea de la scoala legata de canea de vita: de la transarea unei pulpe intregi de vita (cu spate) pana la portionarea diferitelor tipuri de fripturi si apoi prepararea lor . Deobicei aflam doar cu un curs inainte ceea ce vom face data viitoare, asa cum am aflat acum...
Daca in episodul de debut al cursului culinar pe care-l urmez in Dublin am vorbit pe scurt despre legume si supele de baza, astazi m-am gandit sa comasez urmatoarele doua episoade/zile de curs pe care le-am avut – si va voi spune cate ceva despre sosurile de baza din bucataria...
Daca experimente legate de burgerii industriali s-au mai facut, de catre marile ziare, sau chiar pe acest site , in legatura cu ce se intampla cu acestia daca sunt lasati neatinsi o lunga perioada de timp, m-am gandit sa vedem impreuna cum rezista un burger de casa. Si astfel m-am pus pe...
La putin timp dupa ce m-am angajat intr-un restaurant din Dublin, indeplinindu-mi, in prima faza, un vis mai vechi si foarte intens, a venit o alta veste: am fost acceptat si inscris la cursurile unui modul culinar de 3 luni, oferit de Dublin Institute of Techology (DIT).
Sunt bucuros,...
Stiti ca nu vorbesc foarte des despre diete, fiindca am propria dieta, daca pot spune asa, adica un manunchi de reguli si obisnuinte pe care mi le-am facut de aproape doi ani si care m-au ajutat, in prima faza, sa dau jos in jur de 15 kilograme in 4-5 luni, apoi sa-mi mentin o greutate constanta,...
Mancarea – lucrul de care ne folosim zilnic, de care avem nevoie obligatoriu, lucrul care e prezent dintotdeauna in vietile noastre si vesnic va fi (lasati departe viitorul SF care vorbeste de alimentatie prin pastile). Mancarea – acest complex de alimente, fapte, gesturi si oameni...
Dam legatura la Cheile Dambovicioarei, acolo unde intelegem ca se afla in plina desfasurare un eveniment important: Tanti Vasilica prepara bulz de mamaliga si branza de burduf! Da' se poate asa ceva???? Este incredibil, cerem demisia lui Boc si a lui Basescu! EBA e de vina, nu se poate una ca...
Doua saptamani la jumatatea / finalul lunii septembrie am fost in Romania, in vacanta. Am mai multe materiale culinare legate de aceasta perioada, insa acum m-am gandit sa va povstesc despre ziua petrecuta la tara la bunica si matusa mea, intr-o comuna din sudul tarii, langa Oltenita, in judetul...
Folosesc de vreo luna manusi speciaale de curatat legume: cand le-am vazut intr-un magazin generalist mi-au placut mult si le-am luat. Am fost, si sunt, incantat de ideea de a curata legumele si fructele cu mana, sub jet de apa, decat cu cutitul. Evident, in cazul vegetalelor in care acest lucru...
Viata mea in restaurant
Cum-necum se cam fac doua luni de cand lucrez in restaurantul asiatic de care v-am zis prima oara aici (apoi v-am mai povestit ceva aici ). Nu conteaza cifrele, datele, etc – ci conteaza ce-am acumulat in aceasta perioada sau, mai exact, cum vad acum toata aceasta perioada si ce...
Student in bucatarie (3): transarea unei pulpe de vita
Am asteptat cu interes sesiunea de la scoala legata de canea de vita: de la transarea unei pulpe intregi de vita (cu spate) pana la portionarea diferitelor tipuri de fripturi si apoi prepararea lor . Deobicei aflam doar cu un curs inainte ceea ce vom face data viitoare, asa cum am aflat acum...
Student in bucatarie (2): sosuri celebre si preparate din legume
Daca in episodul de debut al cursului culinar pe care-l urmez in Dublin am vorbit pe scurt despre legume si supele de baza, astazi m-am gandit sa comasez urmatoarele doua episoade/zile de curs pe care le-am avut – si va voi spune cate ceva despre sosurile de baza din bucataria...
(FINAL - UPDATE 17 APRILIE) Experiment: Cat rezista si cum se comporta in timp un burger de casa?
Daca experimente legate de burgerii industriali s-au mai facut, de catre marile ziare, sau chiar pe acest site , in legatura cu ce se intampla cu acestia daca sunt lasati neatinsi o lunga perioada de timp, m-am gandit sa vedem impreuna cum rezista un burger de casa. Si astfel m-am pus pe...
Student in bucatarie (1): introducere in lumea legumelor si a supelor
La putin timp dupa ce m-am angajat intr-un restaurant din Dublin, indeplinindu-mi, in prima faza, un vis mai vechi si foarte intens, a venit o alta veste: am fost acceptat si inscris la cursurile unui modul culinar de 3 luni, oferit de Dublin Institute of Techology (DIT). Sunt bucuros,...
“New Evolution” – cea mai de succes noua dieta a momentului
Stiti ca nu vorbesc foarte des despre diete, fiindca am propria dieta, daca pot spune asa, adica un manunchi de reguli si obisnuinte pe care mi le-am facut de aproape doi ani si care m-au ajutat, in prima faza, sa dau jos in jur de 15 kilograme in 4-5 luni, apoi sa-mi mentin o greutate constanta,...
Cum gatim si ce mancam in 2011
Mancarea – lucrul de care ne folosim zilnic, de care avem nevoie obligatoriu, lucrul care e prezent dintotdeauna in vietile noastre si vesnic va fi (lasati departe viitorul SF care vorbeste de alimentatie prin pastile). Mancarea – acest complex de alimente, fapte, gesturi si oameni...
BREAKING NEWS! Explozie de mamaliga si burduf!
Dam legatura la Cheile Dambovicioarei, acolo unde intelegem ca se afla in plina desfasurare un eveniment important: Tanti Vasilica prepara bulz de mamaliga si branza de burduf! Da' se poate asa ceva???? Este incredibil, cerem demisia lui Boc si a lui Basescu! EBA e de vina, nu se poate una ca...
Doua mancaruri din sudul Romaniei
Doua saptamani la jumatatea / finalul lunii septembrie am fost in Romania, in vacanta. Am mai multe materiale culinare legate de aceasta perioada, insa acum m-am gandit sa va povstesc despre ziua petrecuta la tara la bunica si matusa mea, intr-o comuna din sudul tarii, langa Oltenita, in judetul...
Manusile de curatat legume - utile sau nu?
Folosesc de vreo luna manusi speciaale de curatat legume: cand le-am vazut intr-un magazin generalist mi-au placut mult si le-am luat. Am fost, si sunt, incantat de ideea de a curata legumele si fructele cu mana, sub jet de apa, decat cu cutitul. Evident, in cazul vegetalelor in care acest lucru...