De curand, in Valencia, am intalnit o spanioloaica focoasa. O cheama Horchata . Si mi-a placut atat de mult de ea, incat am fost impreuna de vreo 6-7 ori, desi eram in concediu si poate aveam altceva planificat. Insa a fost dragoste la prima vedere, am iubit-o de la inceput, iar ea s-a atasat de...
La Boqueria din Barcelona ( AICI aveti foto+video ) m-a impresionat foarte mult, atunci cand am vazut-o, in vara lui 2007. Si pentru oricine ajunge in Barcelona si e interesat de mancare piata aia reprezinta ceva special. Insa de atunci am mai ajuns prin multe piete europene, si nu numai,...
Nevoia i-a invatat pe oameni, in vremurile trecute, sa foloseasca 3-4 tipuri de vase pentru a gati mancarea. Consumerismul il obliga insa acum pe acelasi om sa foloseasca mii de vase. Zeci de materiale diferite, mii de modele, zeci de intrebuintari, mii de firme. In tot acest amalgam de vase de...
Ultima oara cand mancasem intr-un restaurant apropiat de standardele Michelin (alea care se stiu/banuiesc) fusese in Dublin, in decembrie 2007, cand am mers la Town Bar and Grill . Localul era recomandat in Ghidul Michelin cu Bib Gourmand (distinctie imediat inferioara unei stele Michelin)...
Fiindca stiti ca suntem pasionati de condimente (sotia + eu) atunci trebuie sa stiti ca in bucataria noastra exista nenumarate locuri in care condimentele se regasesc. Deschizi o usa, dai de ele, deschizi o usita dai de ele. Si tot asa.
Si din dorinta de a fi un pic mai organizati, in ciuda...
Adica cum adica, bagam cutitul intr-o ascutitoare si gata? Daca vrem sa fim copii, da, daca ar exista o astfel de ascutitoare da, probabil ca da, dar ar fi pacat si de ascutitoare, dar si de cutite.
Hm, cutitele de bucatarie, poate prietenii cei mai buni ai unui bucatar, fie el amator sau...
Încă un aparat si-a facut aparitia de curand in bucataria mea: e vorba de mult doritul hand blender, blenderul de mana, de la Philips.
Mi-au spus unii prieteni sa-mi iau, aveam nevoie, e drept, asa ca am facut gestul de a-l cumpara. Vestea si mai buna e ca aparatul e ieftin, eu am dat...
Azi m-am gândit să vorbesc despre micuțul dar utilul obiect, ustensilă, nici nu știu cum să-i zic, care scoate sâmburii din măr, cu tot cu miezul din jurul acestora, sub forma unui cilindru. Și așa ne alegem cu un măr fără sâmburi, pe care-l putem mânca apoi...
Știu, nu prea mă credeți, dar am să încerc să vă demonstrez contrariul, în episodul de astăzi din serialul dedicat ustensilelor și aparatelor de bucătărie. Și totuși, nu mă credeți, nu? Mda, parcă sună mai bine ceafă de porc la grătar decât fasole verde la...
Dacă în primul episod special dedicat aparatelor și ustensilelor de bucătărie v-am vorbit despre mașina de făcut paste, acum voi aborda juice extractorul, mașina de scos sucul din fructe și din legume, care separă pulpa de sucul propriu.
Nu este un aparat pe îl folosesc...
Horchata - cand alunele ne dau lapte
De curand, in Valencia, am intalnit o spanioloaica focoasa. O cheama Horchata . Si mi-a placut atat de mult de ea, incat am fost impreuna de vreo 6-7 ori, desi eram in concediu si poate aveam altceva planificat. Insa a fost dragoste la prima vedere, am iubit-o de la inceput, iar ea s-a atasat de...
La piata in Valencia
La Boqueria din Barcelona ( AICI aveti foto+video ) m-a impresionat foarte mult, atunci cand am vazut-o, in vara lui 2007. Si pentru oricine ajunge in Barcelona si e interesat de mancare piata aia reprezinta ceva special. Insa de atunci am mai ajuns prin multe piete europene, si nu numai,...
Vasele de lut - ce facem cu ele?
Nevoia i-a invatat pe oameni, in vremurile trecute, sa foloseasca 3-4 tipuri de vase pentru a gati mancarea. Consumerismul il obliga insa acum pe acelasi om sa foloseasca mii de vase. Zeci de materiale diferite, mii de modele, zeci de intrebuintari, mii de firme. In tot acest amalgam de vase de...
Un prânz într-un restaurant Michelin
Ultima oara cand mancasem intr-un restaurant apropiat de standardele Michelin (alea care se stiu/banuiesc) fusese in Dublin, in decembrie 2007, cand am mers la Town Bar and Grill . Localul era recomandat in Ghidul Michelin cu Bib Gourmand (distinctie imediat inferioara unei stele Michelin)...
Suportul de condimente
Fiindca stiti ca suntem pasionati de condimente (sotia + eu) atunci trebuie sa stiti ca in bucataria noastra exista nenumarate locuri in care condimentele se regasesc. Deschizi o usa, dai de ele, deschizi o usita dai de ele. Si tot asa. Si din dorinta de a fi un pic mai organizati, in ciuda...
Ascuțitorul de cuțite :)
Adica cum adica, bagam cutitul intr-o ascutitoare si gata? Daca vrem sa fim copii, da, daca ar exista o astfel de ascutitoare da, probabil ca da, dar ar fi pacat si de ascutitoare, dar si de cutite. Hm, cutitele de bucatarie, poate prietenii cei mai buni ai unui bucatar, fie el amator sau...
Hand blenderul (blenderul de mână)
Încă un aparat si-a facut aparitia de curand in bucataria mea: e vorba de mult doritul hand blender, blenderul de mana, de la Philips. Mi-au spus unii prieteni sa-mi iau, aveam nevoie, e drept, asa ca am facut gestul de a-l cumpara. Vestea si mai buna e ca aparatul e ieftin, eu am dat...
Dușmanul mărului e prietenul tău
Azi m-am gândit să vorbesc despre micuțul dar utilul obiect, ustensilă, nici nu știu cum să-i zic, care scoate sâmburii din măr, cu tot cu miezul din jurul acestora, sub forma unui cilindru. Și așa ne alegem cu un măr fără sâmburi, pe care-l putem mânca apoi...
Mâncarea gătită la aburi poate fi gustoasă!
Știu, nu prea mă credeți, dar am să încerc să vă demonstrez contrariul, în episodul de astăzi din serialul dedicat ustensilelor și aparatelor de bucătărie. Și totuși, nu mă credeți, nu? Mda, parcă sună mai bine ceafă de porc la grătar decât fasole verde la...
Juice extractorul, între bune și rele
Dacă în primul episod special dedicat aparatelor și ustensilelor de bucătărie v-am vorbit despre mașina de făcut paste, acum voi aborda juice extractorul, mașina de scos sucul din fructe și din legume, care separă pulpa de sucul propriu. Nu este un aparat pe îl folosesc...