Punem la calit ceapa impreuna cu rosiile cu un praf de sare si o lingurita vegeta in ulei
Curatam si tocam spanacul
Peste ceapa calita adaugam spanacul si apa cat sa il acopere
lasam la fiert iar spre sfarsit adaugam usturoiul tocat si mai asezonam dupa gust
Punem pe foc oala pt ciorba, umpluta pe jumatate cu apa si putina sare
loboda o spalam si ii rupem coditele; daca frunzelesunt mici, le lasam intregi, daca sunt prea mari le putem rupe; le adaugam apoi peste apa calda.
adaugam si orezul, lasam la fiert aprox 15min si adaugam borsul
mai...
Legumele se toaca marunt si se pun in tava, peste ele adaugam ulei si sare.
Pulpa o crestam si punem in aceste crestaturi usturoi taiat marunt.
Asezam pulpa peste legume.
Punem si baconul tocat sau scarita.
peste ele adaugam cimbru, sare, ulei si putina apa.
Punem la cuptor pt...
Curatam si spalam bine legumele.
Dovlecelul si cartofii le dam pe razatoarea mica si le stoarcem putin de apa. Morcovii ii dam pe razatoarea mica.
Ceapa si ardeiul le taiem marunt.
Amestecam toate acestea intr-un bol apoi adaugam ouale, pesmetul si condimentele si omogenizam.
Formam cu...
untul rece se incorporeaza cu faina
se adauga apoi galbenusul, apa si sarea si amestecam
se lasa aluatul la frigider
apoi il intindem in tava si lasam iar la frigider aprox 20 min
punem tava la copt aprox 20 min
preparam crema ; topim la bain marine ciocolata impreuna cu smantana...
Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit.
Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine.
Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata.
Punem...
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie.
Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste aceasta se adauga si coaja de lamaie rasa.
Treptat, adaugam galbenusurile peste albusurile batute...
Ouale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand.
Aluatul se toarna in tava tapetata si se da la foc mic aproximativ jumatate de ora.
Dupa ce blatul incepe sa devina auriu,...
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat
Rupem biscuitii in bucatele potrivite.
Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti.
Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de romsepun la foc mic pana se formeaza un sirop.
Luam siropul de pe foc si punem stafidele in el, pentru...
Taiem dovleceii in jumatati si scobim miezul, scoatem cotorul si semintele din ardeiul gras si scobim rosia de miez.
Amestecam carnea tocata cu orezul, putin ulei si vegeta.
Umplem legumele de mai sus cu aceasta compozitie, taiem cartoful felii pentru a face "capacele' pentru legumele...
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga otetul, amidonul si sarea si continuam sa mixam bine pana cand albusurile vor arata ca o spuma tare.
Apoi, pe rand adaugam cate o lingura de zahar pudra si mixam foarte bine pana cand compozitia este tare si nu curge de pe palea mixerului.
Optional,...
Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.
Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.
Dupa aceea luam cratita de pe foc...
Se amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul.
Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul.
Se pune toarna in tava speciala de copt si se lasa la copt aprox 30 minute.
Eu am ales sa le decorez pe acestea...
Carnea, oul, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul se amesteca cu painea faramitata si inmuiata in lapte.
Se fac chiftelute mici sau mari (dupa preferinta) si se tavalesc prin faina.
Se prajesc intr-o tigaie inalta in baie de ulei
Se scot pe un servetel pentru a scapa de excesul de...
In oala in care urma sa prepar ciorba am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt, rosiile din conserva si un praf de Delikat.
Dupa ce acestea s-au calit am adaugat apa (in functie de oala si cantitatea de ciorba dorita).
Cand a inceput sa fiarba amestecul de mai sus am adaugat morcovii,...
Spanac
Punem la calit ceapa impreuna cu rosiile cu un praf de sare si o lingurita vegeta in ulei Curatam si tocam spanacul Peste ceapa calita adaugam spanacul si apa cat sa il acopere lasam la fiert iar spre sfarsit adaugam usturoiul tocat si mai asezonam dupa gust
Ciorba de loboda
Punem pe foc oala pt ciorba, umpluta pe jumatate cu apa si putina sare loboda o spalam si ii rupem coditele; daca frunzelesunt mici, le lasam intregi, daca sunt prea mari le putem rupe; le adaugam apoi peste apa calda. adaugam si orezul, lasam la fiert aprox 15min si adaugam borsul mai...
Pulpa curcan la cuptor
Legumele se toaca marunt si se pun in tava, peste ele adaugam ulei si sare. Pulpa o crestam si punem in aceste crestaturi usturoi taiat marunt. Asezam pulpa peste legume. Punem si baconul tocat sau scarita. peste ele adaugam cimbru, sare, ulei si putina apa. Punem la cuptor pt...
Chiftelute de legume
Curatam si spalam bine legumele. Dovlecelul si cartofii le dam pe razatoarea mica si le stoarcem putin de apa. Morcovii ii dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le taiem marunt. Amestecam toate acestea intr-un bol apoi adaugam ouale, pesmetul si condimentele si omogenizam. Formam cu...
Tarta cu ciocolata, capsuni si kiwi
untul rece se incorporeaza cu faina se adauga apoi galbenusul, apa si sarea si amestecam se lasa aluatul la frigider apoi il intindem in tava si lasam iar la frigider aprox 20 min punem tava la copt aprox 20 min preparam crema ; topim la bain marine ciocolata impreuna cu smantana...
Negresa
Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine. Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata. Punem...
Chec cu lamaie
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste aceasta se adauga si coaja de lamaie rasa. Treptat, adaugam galbenusurile peste albusurile batute...
Prajitura ieftina si rapida
Ouale se mixeaza bine si apoi, pe rand se adauga uleiul, zaharul, faina, esenta de vanilie si praful de copt stins, amestecand foarte bine si incorporandu-le pe rand. Aluatul se toarna in tava tapetata si se da la foc mic aproximativ jumatate de ora. Dupa ce blatul incepe sa devina auriu,...
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat
Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat Rupem biscuitii in bucatele potrivite. Rahatul il taiem cubulete si il punem peste biscuiti. Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de romsepun la foc mic pana se formeaza un sirop. Luam siropul de pe foc si punem stafidele in el, pentru...
Dovlecei umpluti
Taiem dovleceii in jumatati si scobim miezul, scoatem cotorul si semintele din ardeiul gras si scobim rosia de miez. Amestecam carnea tocata cu orezul, putin ulei si vegeta. Umplem legumele de mai sus cu aceasta compozitie, taiem cartoful felii pentru a face "capacele' pentru legumele...
Bezele
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga otetul, amidonul si sarea si continuam sa mixam bine pana cand albusurile vor arata ca o spuma tare. Apoi, pe rand adaugam cate o lingura de zahar pudra si mixam foarte bine pana cand compozitia este tare si nu curge de pe palea mixerului. Optional,...
Eclere
Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi. Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata. Dupa aceea luam cratita de pe foc...
Briose cu portocale si merisoare
Se amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul. Se pune toarna in tava speciala de copt si se lasa la copt aprox 30 minute. Eu am ales sa le decorez pe acestea...
Chiftelute de pui
Carnea, oul, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul se amesteca cu painea faramitata si inmuiata in lapte. Se fac chiftelute mici sau mari (dupa preferinta) si se tavalesc prin faina. Se prajesc intr-o tigaie inalta in baie de ulei Se scot pe un servetel pentru a scapa de excesul de...
Ciorba acra cu legume
In oala in care urma sa prepar ciorba am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt, rosiile din conserva si un praf de Delikat. Dupa ce acestea s-au calit am adaugat apa (in functie de oala si cantitatea de ciorba dorita). Cand a inceput sa fiarba amestecul de mai sus am adaugat morcovii,...