Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI241
Retete

Coronita cu ciocolata, stafide si scortisoara

In Dulciuri la 16 Ian 2016

1.  Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata. 2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste. 3.  Intre timp punem stafidele la inmuiat in putina apa calda si esenta de rom, timp de 20-30 minute....

Tort cu ciocolata si crema de visine

In Torturi la 5 Ian 2016

Mod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe consistenta unui pandispan, asadar, daca este cazul mai adaugati putin lapte. 2. Coacem pe rand cele...

Pleurotus cu legume si mini paste

In Paste la 17 Dec 2015

1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent. 2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau bastonase. Pentru design, morcovul imi place sa-l tai fasii subtiri. Asezam legumele peste ciuperci,...

Banuti cu seminte si curmale

In Dulciuri la 11 Dec 2015

1. Curmalele se taie bucati foarte mici. 2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari.  3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca  printre nuci. 4. Untul de cacao se razuie, se masoara doua linguri care se pun intr-o tigaie la foc pentru a se topi....

Tort cu mousse de ciocolata si visine din visinata

In Torturi la 13 Noi 2015

Mod de preparare blat : 1.  Preincalziti cuptorul. 2.  Mixati ouale si zaharul cateva minute pana aproape isi tripleaza volumul. 3. Adaugati faina si cacaoa, incorporandu-le usor cu ajutorul unui tel, apoi untul topit. 4. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava...

Hummus cu dovleac copt

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2015

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud. 2. Punem in blender nautul, dovleacul taiat bucatale si adaugam apoi restul de ingrediente. 3. Mixam...

Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

In Conserve la 26 Sep 2015

1. Spalam ardeii si ii curatam de codite, nervuri si seminte, apoi ii taiem doua, trei bucati. Atentie, trebuie sa lucrati cu manusi chirurgicale ! 2. Coacem ardeii Kapia, ii curatam de coaja si de cotor. 3. Punem toate ingredientele intr-o cratita si lasam la foc mic pana ce ardeiul s-a...

Hummus cu sfecla

In Mancaruri de post la 14 Aug 2015

1. Sfecla se coace sau se fierbe la abur, apoi se taie in bucati mai mici. 2. Pastram doua, trei linguri din zeama de la naut ( eu folosesc la cutie ), apoi il scurgem, il punem in blender, completand apoi cu restul de ingrediente. 3. Mixam pana obtinem o pasta fina, iar in cazul in care iese...

Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

In Mancaruri de post la 20 Iul 2015

1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva minute pe fiecare parte . Ii scoatem intr-o cratita si ii lasam  acoperiti cu un capac astfel...

Tort Ciocolatos

In Torturi la 27 Mai 2015

1. Pentru blat,amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea.  2. Amestecam apoi separat smantana, ouale si untul topit.   3. Unim ingredientele uscate cu cele umede,  turnam cafeaua fierbinte si omogenizam. Va rezulta un...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 20 Mai 2015

1. Curatam si spalam ciupercile. 2. Punem ceapa la calit impreuna cu ardeiul taiat fasii subtiri, morcovul taiat cubulete si usturoiul tocat marunt. Adaugam putina sare si Mirodenia si lasam cateva minute la foc mic. 3. Taiem ciupercile cubulete sau feliute taiate subtiri si le adaugam peste...

Chec fin cu cacao

In Prajituri la 12 Mai 2015

1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit. 2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar si se mixeaza in continuare pana la omogenizarea completa. 3. Se freaca galbenusurile cu uleiul si...

Sarmalute in foi de vita

In Vita la 14 Apr 2015

1. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei cu o lingurita Mirodenia. Se adauga orezul spalat in cateva ape si scurs  si se mai lasa cateva minute la calit pana devine translucid. Se lasa la racit. 2. Carnea o tocam si adaugam ardeiul kapia taiat marunt ( noua ne place pentru...

Tort Chanel No 5

In Torturi la 10 Mar 2015

1. Caramelizam cele 5 linguri de zahar avand grija sa nu se arda sa devina amarui. Rotim cratita astfel incat zaharul sa se prelinga pe pereti si lasam la racit. 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem in continuare inca un minut pana devine ca o bezea, apoi adaugam...

Sirop de miere, ghimbir si catina

In Sirop / Compot la 14 Feb 2015

Catina o spalam,  o lasam la zvantat si o mixam cu ajutorul unui robot. O strecuram bine printr-o sita de seminte si coji pana obtinem sucul. Ghimbirul se curata de coaja si se da pe o  razatoare de sticla, eliminanad fibra Se amesteca siropul de catina ( a ramas aproximativ 200...

Tort "21"

In Dulciuri la 2 Feb 2015

1. Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm, se...

"Urate da` bune" ( Caramele )

In Dulciuri la 26 Ian 2015

1. Am prajit semintele, sa aibe un plus de aroma. 2. Topim zaharul, avand grija sa nu-l ardem si incoropram untul. Aveti grija ca frige, asadar, lasati putin sa se topeasca, apoi amestecati. Dupa ce  s-a inglobat, pret de un minut dureaza, adaugati si smantana pentru gatit. 3. Lasati...

Tort "Vis de Iarna"

In Torturi la 6 Ian 2015

Mod de preparare portocala confiata si sirop  : Pentru inceput, spalam portocala si o lasam sa fiarba doua trei minute astfel incat sa poata fi eliminata pelicula de ceara cu care este acoperita. Personal, am schimbat apa de doua ori. Apa si zaharul se pun la fiert pana ce zaharul...

Cornulete din faina integrala

In Dulciuri la 21 Dec 2014

1.  Margarina se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se combina cu smantana si praful de sare.Adaugati drojdia praf sau maiaua si omogenizati. 2. Puneti faina si amestecati pana ce aluatul este bine legat. Daca ramane lipicios, mai puteti adauga putina faina pana se desprinde de pe...

Zacusca de ciuperci

In Zacusca la 11 Dec 2014

1. Se coc ardeii kapia si se pun intr-un vas cu capac si se lasa cateva minute, astfel incat coaja sa poata fi usor desprinsa. Se curata de cotor si se taie fasii subtiri. 2. Spalam, curatam ciupercile si le taiem cubulete mici. Le punem la calit la foc iute cu putin ulei, sare si un praf de...

Biscuiti aromati cu faina integrala

In Dulciuri la 9 Dec 2014

1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la omogenizare.  2. Combinam cele doua tipuri de faina. Turnam amestecul de margarina si zahar,...

Bomboane cu Nutella si alune de padure

In Dulciuri la 25 Noi 2014

1. Macinam separat alunele si  biscuitii in robot si le punem intr-un castron.  2. Adaugam Nutella, praful de sare,  untul topit si lichiorul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.  3. Luam cate o lingura din compozitie si formam cu ajutorul mainilor sfere...

Paine cu cartofi si ceapa

In Piine la 20 Noi 2014

  1. Se fierb cartofii in coaja. Se lasa la racit, se decojesc si se zdrobesc cu aparatul.  2. Intr-un castron se pune faina cernuta ( am avut faina de la tara, de la moara din sat ), drojdia si sarea. Se amesteca putin , sa se distribuie in mod egal drojdia in faina, apoi se...

Inghetata de afine

In Prajituri la 11 Sep 2014

Am preferat ca afinele sa le fierb, nu le-am folosit crude ca la inghetata de capsuni sau visine. Asadar, se spala afinele si se pun la fiert cu zaharul cam 30 minute, sa se evapore din apa si sa se lege putin sirpoul. Se lasa la racit. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ),...

Tort Happiness

In Torturi la 8 Sep 2014

Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul amestecandu-se energic. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este...

Mancare de bame

In Mancaruri de legume la 29 Aug 2014

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri de otet. Otetul se foloseste pentru a elimina vascozitatea care rezulta la contactul cu apa. Cand...

Scoverzi ca la Cervenia

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2014

1. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga doua, trei linguri de apa calduta si faina pana obtinem un amestec asemanator smantanii. Se lasa la crescut acoperit cu un sevet aproximativ zece minute. 2. Cernem faina intr-un vas mai mare si o amestecam...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2014

1. Se bat ouale cu sare (nu mult in cazul in care cascavalul e sarat ) si piper. 2. Adaugati cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mari, untul topit si racit, faina, praful de copt, laptele, ciupercile si ceapa verde tocata si omogenizati. 3. Tapetati o forma de chec cu hartie de copt si...

Tort Coronita

In Torturi la 7 Aug 2014

Mod de preparare blat : 1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua. 2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare. 3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul...

Spaghetti cu Sos Pesto

In Spaghete la 6 Aug 2014

1. Se fierb pastele in apa clocotita cu sare, conform indicatiilor de pe pachet, apoi se scurg. 2. Se toarna sosul peste peste ele si se amesteca pana la omogenizare. 3. Ornam cu putin parmezan si o frunza de busuioc si servim cat sunt fierbinti.

Afisate 31 - 60 din 236 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]