Ne place sa bem sucuri, dar nu cumparate , ci preparate de noi. Fiind iarna, am zis sa imbin utilul cu placutul, asa ca am facut un sirop-medicament, pentru imunitate si alte cele. Beneficiile le puteti gasi pe net. Il bem dimineata si avem energie ca si cum am bea un Red-Bull. Cine nu agreeaza catina, sa nu strice ingredientele, caci are gust si aroma preponderent cu aceasta aroma.
Catina o spalam, o lasam la zvantat si o mixam cu ajutorul unui robot. O strecuram bine printr-o sita de seminte si coji pana obtinem sucul.
Ghimbirul se curata de coaja si se da pe o razatoare de sticla, eliminanad fibra
Se amesteca siropul de catina ( a ramas aproximativ 200 ml ) cu cel de ghimbir si se toarna peste miere.
Omogenizam si pastram la frigider. Recomand obtinerea unor cantitati mici ce pot fi utilizate in decursul unei saptamani.
Se poate folosi sub forma de suc, 2 linguri de sirop la 250 ml apa sau, 2 lingurite pe stomacul gol in fiecare dimineata.