Branza si bananele le facem pireu. Adaugam sarea si zaharul si mixam cu mixerul la viteza mare. Adaugam faina, ouale si smantana mixand dupa fiecare ingredient bine. Compozitia turnata in tava se da la cuptorul incins la 160 g pentru o ora si 10...
Taiem bucati potrivite ciupercile,ardeii si brocoli. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei de masline si untul. La topirea untului si omogenizarea acestuia cu uleiul adaugam ciupercile. La cateva minute punem brocoli si fasolele verzi si...
Prima foaie de lavas se unge cu 3-4 linguri de smantana. Jumatate din compozitia de branza, oua si sare dupa gust (optional si ceapa verde/marar) se intinde pe foaia de lavas. Ulterior foaia se face rulou fie pe lungime, fie pe latime si se...
Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea...
Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina.
Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat cubulete...
Incepem cu maiaua. Laptele caldut (nu fierbinte) se amesteca cu faina si drojdia maruntita. Se lasa la dospit intr-un loc caldut si ferit de curentii de aer. Cuptorul incalzit foarte putin este cel...
Se spala carnea si oasele bine,se pun la fiert in apa cu sare,iar cand incep sa fiarba se spumuieste cu supiera de mai multe ori,pana cand "zeama" ramane limpede ,fara spume.
Zarzavaturile se...
( pentru cuptorul cu halogen )
Curatam cartofii, ii taiem jumatati si-i spalam, apoi ii asezam pe gratarul mic al cuptorului cu halogen. Stropim cartofii cu doua linguri de ulei si presaram sare....
Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in...
Începem cu blatul. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se formează o bezea lucioasa. Se adauga macul, iar apoi praful de copt stins in seama de lămâie. Compozitia se pune intr-o tava si se coace la...
Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.
Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la...
Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs.
Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu...
Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute
Laptele, zaharul si smantana le punem intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba....
La multi ani!