Mai intai se vor taia merele in cuburi micute si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se taie foietajul cu o forma inimioara. Se vor umple, apoi se ung cu oul batut bine si se presara susan. Se coc la o temperatura de 200 ºC, timp de 20 minute. Se pot servi si caldute cu inghetata de vanilie.
Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine omogenizat.
Se incinge bine uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogosele rotunde si le prajim. Dupa...
Pt. umplutura am ras dovleacul pe care l-am calit in putin ulei( dupa ochi).Se lasa pana scade putin si la sfarsit am adaugat zaharul, scortisoara si cand se mai raceste zaharul vanilinat.
Apoi se intinde foietajul in tava, se adauga umplutura si se pune alta foaie deasupra.Se da la...
Se taie pepenii pe jumatate, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu fata in jos. Se amesteca amidonul cu 4 linguri de zahar intr-o craticioara, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi laptele si se amesteca pana se dizolva complet. Se pune si coaja de lamaie si se pune pe foc...
Se fierbe prima oara orezul in apa su sarea, lamaia si betisorul de scortisoara. Apoi se adauga laple fierbinte se lasa sa mai fiarba si se aduga zaharul dupa gust.La sfarsit se adauga galbenusurile amestecand continuu. Cand se mai raceste se pune si zaharul vanilinat.
1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina .
2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia foarte bine..
3. Compozitia obtinuta se toarna in forma tapetata si se da la...
Placintele inimioare
Mai intai se vor taia merele in cuburi micute si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se taie foietajul cu o forma inimioara. Se vor umple, apoi se ung cu oul batut bine si se presara susan. Se coc la o temperatura de 200 ºC, timp de 20 minute. Se pot servi si caldute cu inghetata de vanilie.
Gogosi pufoase cu lingura
Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine omogenizat. Se incinge bine uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogosele rotunde si le prajim. Dupa...
Placinta de dovleac
Pt. umplutura am ras dovleacul pe care l-am calit in putin ulei( dupa ochi).Se lasa pana scade putin si la sfarsit am adaugat zaharul, scortisoara si cand se mai raceste zaharul vanilinat. Apoi se intinde foietajul in tava, se adauga umplutura si se pune alta foaie deasupra.Se da la...
Pepene cu crema de lapte
Se taie pepenii pe jumatate, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu fata in jos. Se amesteca amidonul cu 4 linguri de zahar intr-o craticioara, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi laptele si se amesteca pana se dizolva complet. Se pune si coaja de lamaie si se pune pe foc...
Orez cu lapte
Se fierbe prima oara orezul in apa su sarea, lamaia si betisorul de scortisoara. Apoi se adauga laple fierbinte se lasa sa mai fiarba si se aduga zaharul dupa gust.La sfarsit se adauga galbenusurile amestecand continuu. Cand se mai raceste se pune si zaharul vanilinat.
Chec de iaurt
1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina . 2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia foarte bine.. 3. Compozitia obtinuta se toarna in forma tapetata si se da la...