RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE989
PRIETENI143
Retete

Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

In Paste la 10 Mai 2020

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine. Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele....

Desert strudel cu dovleac si stafide

In Dulciuri la 8 Mai 2020

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu trei ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural și să nu se rupă, la preparare. Pentru umplutură, se spală dovleacul, se curăță de coajă și de semințe, după care se dă pe răzătoarea mare și apoi se călește cu...

Desert placinte Bostanei

In Dulciuri la 7 Mai 2020

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale, coaja de lămâie și vanilia. Sarea se presară pe făina din jurul adânciturii în...

Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

In Pui la 6 Mai 2020

Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare. Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază. Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper,...

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Mai 2020

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct...

Ciorba de cartofi, cu carnati afumati si tarhon

In Ciorbe la 2 Mai 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală,...

Desert crostata cu gem si nuci rumenite

In Dulciuri la 1 Mai 2020

Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă. Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii...

Mini tarte cu branza sarata si marar

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2020

Dacă nu aveți gata preparat aluatul fraged, va trebui să faceți. Acestea sunt ingredientele pentru o cantitate dublă de tartelete (8): 250 grame de făină albă, 100 grame de unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriță de zahăr tos. Ingredientele se mixează până ce se dizolvă...

Sandvis Mozzarella

In Sandvisuri la 29 Apr 2020

Chiflele se taie orizontal în două. Se curăță, se spală și se taie cepele. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Se ung cele două jumătăți de chifle cu cremă de brânză, peste care se pun (sau nu!) feliile de șuncă și apoi mini mozzarella,...

Paine plata, impletita

In Piine la 27 Apr 2020

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. Acolo se pune drojdia mărunțită, zahărul și oul, iar sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia....

Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella

In Salate la 26 Apr 2020

Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji. Se taie ouăle în sferturi. Frunzele de salată se spală bine...

Desert mini croissante cu gem

In Dulciuri la 26 Apr 2020

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze. Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă...

Ciorba de salata verde, cu afumatura

In Ciorbe la 24 Apr 2020

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se spală rapid kaiserul și apoi se feliază. Se toarnă uleiul în oala în care se va face ciorba, se dă la foc mic și se...

Desert ciocolata in trei culori

In Dulciuri la 19 Apr 2020

Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe care s-ar vedea foarte urât, dacă ar rămâne în produsul final. Apoi se...

Supa din carne de vitel, cu fidea

In Supe la 18 Apr 2020

Carnea se spală, se fasonează și se pune la fiert, cu apă rece, la foc iute, până ce începe să se formeze spumă. Atunci se culege spuma, se aruncă și se diminuează focul de la aragaz, pentru ca supa să rămână limpede. Când este cazul, se completează cu apă...

Cartofi cu ardei capia copti, la cuptor

In Mancaruri de legume la 17 Apr 2020

Ardeii capia copți se scot de la congelator cu câteva ore înainte de preparare,i se lasă să se decongeleze natural, într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichidul pe care-l lasă. Când ardeii copți s-au decongelat total și s-au scurs de lichid, se taie...

Desert Meringue cu crema mousseline si afine

In Prajituri la 15 Apr 2020

Mai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin, continuând mixarea, până ce compoziția se leagă din ce în ce mai bine. Se...

Desert mousse de limete

In Dulciuri la 12 Apr 2020

Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine legată, se dă la frigider, până ce sunt gata celelalte ingrediente. Într-o...

Lasagna cu ciuperci si sos bechamel

In Lasagna la 11 Apr 2020

Mai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între timp se curăță ceapa și usturoiul se spală, se mărunțesc și se înmoaie în ulei...

Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

In Mancaruri de legume la 9 Apr 2020

Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi. Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele. Se spală...

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2020

Cartofii se decojesc, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când se formează spumă deasupra, se culege și se aruncă. Cât timp fierb cartofii (20-25 de minute) se pregătește tava cu hârtie de copt, se răzuiește fin telemeaua, se...

Tort cu crema de mascarpone si jeleu de afine - 3 ani de bucataras

In Torturi la 5 Apr 2020

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea iau volum, se adaugă zahărul, puțin câte puțin și vanilia. Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând și coaja răzuită de limetă. La urmă se...

Lasagna cu branzeturi

In Lasagna la 4 Apr 2020

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă. Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna. Se unge o tavă...

Bors dietetic cu cartofi

In Ciorbe la 3 Apr 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este necesar. Se curăță cepele, se spală și se taie...

Paine rotunda impletita

In Piine la 2 Apr 2020

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii cu ingrediente, pentru a nu intra în contact direct...

Desert tort din biscuiti, de post

In Torturi la 30 Mar 2020

Mai întâi se face crema. Se amestecă bine: zahărul tos, sarea, cacaua și vanilia. Se adaugă apa, se mixează până la omogenizarea ingredientelor și dizolvarea zahărului. Se dă cratița la foc mic și imediat se adaugă în ploaie grisul, amestecând...

Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie

In Salate la 29 Mar 2020

Se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă. Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se spală castravetele, se decojește și se taie rondele. Se spală roșiile și se feliază. Se...

Batoane crocante, cu spanac

In Mancaruri de post la 27 Mar 2020

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei de...

Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi

In Mancaruri de post la 26 Mar 2020

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă. Cât timp fierb cartofii, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se face un mujdei fin de usturoi. Se...

Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua

In Supe la 22 Mar 2020

Cum se prepara reteta Supa dietetica de legume, cu galuste de gris, fara oua Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se pun întregi la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă...

Afisate 241 - 270 din 989 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

la 10:43

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]