Am primit de Paște câteva ouă frumos colorate, care pe lângă acelea vopsite de mine în coji de ceapă, erau deja prea multe pentru noi. Așa că m-am decis să fac din ele o salată de ouă, căreia i-am adăugat alte câteva ingrediente proaspete și bune, care să ne facă să o savurăm cu poftă.
Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji.
Se taie ouăle în sferturi.
Frunzele de salată se spală bine sub jet de apă, se zvântă și se taie fideluță.
Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.
Se scoate mini mozzarella din recipient și se lasă să se scurgă.
Se pregătesc măslinele feliate.
Se spală cepele verzi, se zvântă și se taie codițele sub formă de rondele.
Se începe montarea platoului cu așezarea circulară a sferturilor de ouă, apoi în interiorul lor, a sferturilor de roșii cherry și în sfârșit a mini mozzarellelor.
În mijlocul platoului se pun rondelele din codițe de ceapă, iar deasupra se pune un ou secționat în patru, sub formă de nufăr.
Se ornează platoul de jur împrejur, în exteriorul cercului de ouă, cu feliuțe de măsline și apoi cu fideluțele de salată verde, pregătite din timp.
Se presară: sare, piper și oregano și se stropește salata cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Se dă salata la rece pentru 15 minute, înainte de servire, ca să se pătrundă, dar se poate servi și imediat, dacă așa se dorește.
1
Dacă ouăle de Paști au fost vopsite cu chimicale, ar fi bine să le spălați puțin, sub jet de apă rece, înainte de a le tăia.
2
Dacă folosiți ouă proaspete, nu le fierbeți mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.
3
Salata verde poate fi așezată, frunze întregi, sau tăiate fideluță, la baza aranjamentului, pe toată suprafața platoului.
4
În loc de zeamă de lămâie, se poate folosi oțet balsamic.
5
Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac: busuioc uscat, frunze proaspete de mentă...