Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

de Bucataras in Vita, 1 Dec 2025 | 828 vizualizari

 

Descoperă rețeta de kebab la tavă care a cucerit internetul! Simplă, rapidă și incredibil de gustoasă, perfectă pentru o cină aromată pregătită acasă Pentru a pregăti Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul, sunt necesare următoarele ingrediente: carne de vită, pătrunjel, ceapă, usturoi, condimente, sos de iaurt.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul
  • 1,5 kg carne de vită tocată
  • 1 ceapă
  • 3 căței usturoi
  • sare, piper
  • boia de ardei afumată, chimion, mentă uscată
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • În plus:
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ardei iuți
  • 2 ardei capia
  • Pentru sos:
  • 300 g iaurt grecesc
  • 1 cățel usturoi
  • mentă uscată
  • ulei de măsline
  • Lipii pentru servire
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul:

Cum se prepara Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul:

Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.

Amestecă într-un bol iaurtul cu usturoi, ulei de măsline, mentă și puțină sare.

Condimentează carnea tocată cu sare, piper, chimion, boia, mentă, usturoiul ras, ceapa tocată mărunt și pătrunjelul mărunțit. Amestecă bine.

Întinde o hârtie de copt, pune o treime din carne, așază deasupra altă hârtie de copt și întinde carnea în strat subțire cu ajutorul unui sucitor. Îndepărtează hârtia de copt de deasupra, stropește carnea cu puțin ulei de măsline, apoi rulează totul și așază în tava de copt.

Procedează la fel cu următoarele două rulade.

Așază în tavă ceapa tăiată, ardei kapia și ardei iute. Stropește legumele cu puțin ulei de măsline și condimentează-le cu sare și boia.

Coace kebabul în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 40 de minute. 

Scoate apoi tava din cuptor, pune legumele pe un platou. Îndepărtează hârtia de copt și mai pune carnea în cuptor, la 200 de grade C, pentru câteva minute cât să se rumenească puțin.

Scoate tava din cuptor, lasă puțin la temperat, apoi savurează bunătatea de kebab cu lipie și sos aromat de iaurt. Este grozav de gustoasă combinația.

Vezi si reteta de Gyros de pui sau varianta de Frigarui aperitiv cu mozzarella si legume.

La fel de bun este si acest Kebab libanez de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]