adela1981

1

Bucataras
incepator

ludus

Bucataras din 13.02.2012

RETETE135
PRIETENI57
Retete

Salata de curcan in straturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

Simplu, toate ingredientele se taie in cuburi.   Se amesteca maioneza cu smantana si se condimenteaza dupa gust.  3 linguri de sos maioneza se amesteca cu carnea, 2 linguri se amesteca  cu morcovii si cate o 1 lingura si jumatate se amesteca cu patrunjelul si castraveciorii....

Cous-cous cu tocana de porc

In Porc la 5 Apr 2012

Carnea o spalam si o taiem cuburi, ceapa si usturoiul, o tocam marunt. Calim ceapa in ulei, pana ce devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul, pasta de ardei si carnea. Lasam  pe foc incet 5 min, apoi turnam apa, sa cuprinda toata carnea si condimentam cu sare, piper si chimen dupa gust....

Briose cu lamaie si mac

In Prajituri la 4 Apr 2012

Mixam margarina  cu mierea, uleiul si zaharul, pana ce se face spuma. Adaugam zeama de la lamaie, coaja de lamaie si apa minerala, amestecam usor. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si macul. Formele le tapetam cu hartie de briose si adaugam din compozitia cu o lingurita....

Paprikas de pui cu bacon, ciuperci si galuste

In Pui la 3 Apr 2012

Curatam si spalam  pulpele si legumele.  Baconul se taie bucatele si se prajeste putin in 2 linguri ulei. Ceapa se toaca marunt si se adauga la bacon, calim pana ce devine sticloasa. Adaugam boia de ardei si 50 ml apa, sa nu se arda boiaua, apoi adaugam pulpele. Adaugam sare, piper si...

Pizza by Adela

In Pizza la 2 Apr 2012

In primul rand pregatim aluatul, drojdia o dizolvam in apa calduta  cu zaharul, adaugam putina faina si amestecam energic, lasam apoi 10-15-min la loc cald.  Apoi adaugam restul de faina cu un praf de sare si framantam un aluat elastic pe care il lasam la loc cald 10 min.  Apoi...

Gnochi cu perisoare din branza cu sunca

In Paste la 30 Mar 2012

Sunca se face pasta intr-un blender, adaugam branza, oul batut, patrunjelul tocat si condimentele ( sare, piper dupa gust ) si o lingura de pesmet, daca considerati ca este prea moale compozitia pentru a forma perisoarele. Se formeaza perisoare si se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei de...

Pateu de ficat de pui

In Mancare copii la 29 Mar 2012

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus, am fiert doar in apa), ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Calim ceapa si usturoiul in ulei, pana ce devina sticloasa, apoi stingem cu 2-3 linguri de vin si lasam sa fiarba pana ce...

Chec cu banane si crema nugat

In Prajituri la 28 Mar 2012

Mixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam 2 linguri crema nugat, uleiul  si mixam foarte bine. Adaugam laptele, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt.  Compozitia se mixeaza, apoi se adauga bananele taiate rondele.  Tapetam o  forma de chec cu hartie de copt si...

Ceafa si piept de porc la gratar

In Porc la 27 Mar 2012

Noi facem gratarele simple, adica fara condimente speciale sau ierburi aromatice, asta nu inseamna ca nu puteti alege condimentele preferate. Carnea se bate  cu un ciocan de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce, apoi se aseaza pe un gratar bine incins, si...

Tort Amandina sau nu ?

In Torturi la 26 Mar 2012

Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile si uleiul, mixam foarte bine. Apoi adaugam cacao si incorpoam pe rand faina. Compozitia obtinuta, l-am turnat intr-o forma rotunda cu diametrul 30, tapetata cu hartie de copt, si am copt in cuptorul...

Ciorba dupa taierea porcului

In Ciorbe la 23 Mar 2012

Carnea  cu os se taie bucatele (de preferat muschiulet cu os), iar compozitia de carnati  se amesteca cu oul batut si se formeaza perisoare. Se pune la fiert carnea si perisoarele si se ia spuma. Legumele se curata, se spala si se taie in cuburi mici, varza se taie marunt. Adaugam...

Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos

In Prajituri la 22 Mar 2012

In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si samburii, apoi am taiat felii nu foarte subtiri si le-am pus intr-o cratita. Am ras lamaia de coaja si am stors de zeama, apoi am adaugat la mere. Am adaugat zaharul, untul si stafidele spalate in apa...

Cartofi umpluti cu soia si ciuperci

In Mancaruri de post la 21 Mar 2012

In primul rand punem soiaua la fiert in apa clocotita cu sare si lasam cca 15-20 min, apoi  scurgem  de apa foarte bine. Ceapa  si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei, intre timp curatam ciupercile si le tocam marunt, apoi adaugam soiaua la ceapa calita si...

Hajas ( Hajose )

In Prajituri la 20 Mar 2012

Osanza se da prin masina de tocat si se amesteca cu 250 gr din faina si se formeaza 3 bilute de aceasi marime si aceasi cantitate (eu le-am cantarit). Se pun deoparte si ne apucam de aluat, restul de faina se amesteca cu oul, smantana si un praf de sare, framantam si adaugam apa minerala, pe...

Tort Dobos

In Torturi la 18 Mar 2012

In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam  cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul 24 si 6 cu diametrul 18). Apoi, incepem cu foile de 24, mixam albusurile cu apa si zaharul spuma, apoi adaugam praful de copt si galbenusurile. Se...

Rulada de pui cu spanac

In Pui la 17 Mar 2012

Se aseaza pieptul de pui, fiind mare l-am taiat in doua, se pune peste o folie alimentara si se bate usor pana ce se subtieaza nu foarte tare, riscati sa se rupa. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se aseaza spanacul fiert si tocat. Deasupra spanacului se presara usturoiul pisat si...

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

In Prajituri la 16 Mar 2012

Se face foarte repede si se mananca tot asa  :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul spuma, apoi adaugati coaja si sucul  de la lamaie.  Adaugam  amidonul si praful de copt, apoi turnam apa minerala, amestecam foarte incet sa nu stopim si adaugam faina....

Muschiulet de porc picant cu orez- in stil asiatic

In Porc la 15 Mar 2012

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie sau Wok, dar sa nu se arda si adaugam carnea taiata in bucatele mici la prajit. Condimentam cu sare, piper si lasam 2-3 min la foc iute, scuturand din cand in cand. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si adaugam la carne, lasam pana ce se inmoaie ceapa....

Sarmale cu soia si ciuperci

In Mancaruri de post la 14 Mar 2012

Soia se pune la fiert in apa cu sare cca 15 min, legumele se curata,  se spala, varza se lasa putin in apa rece, se aleg frunzele si se taie cotoarele, ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea cu ochiul mare, ciupercile se taie marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul...

Costita fiarta cu usturoi

In Mezel de casa la 13 Mar 2012

Se spala costita si se pune la fiert in apa cu foarte putina sare (s-ar putea sa fie sarata daca a fost afumata) si cu 6 catei de usturoi. Se lasa la fiert la foc potrivit (nu mare). Dupa ce a fiert, se  prepara o pasta din usturoi si boia de ardei, adica, se piseaza usturoiul se ...

Ciorba taraneasca de pui

In Ciorbe la 12 Mar 2012

Se curata, se spala puiul si se taie in bucati, se pune la fiert, dupa primul clocot se  ia spuma.  Se curata, se spala legumele  si se taie. Se caleste ceapa taiata  apoi se adauga zarzavatul  taiat se caleste impreuna cu ceapa.  Se adauga in oala la pui, pe urma...

Tort de ciocolata cu crema de cocos

In Torturi la 11 Mar 2012

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu  zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, adaugam cacao.  Mixam, apoi adaugam praful de copt  si o lingura de...

Oua umplute cu pasta de sunca

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2012

 In primul rand fierbeti ouale, in apa clocotita cca 10-15 minute, sa fie tari. Taieti ouale pe diagonala, in doua si scoateti galbenusurile. Sunca de pui se pune intr-un blender si se paseaza ca pe o pasta. Apoi adaugam galbenusurile, untul si condimentele. Se paseaza in continuare,...

Spaghetti cu ciuperci si sos de rosii picant - de post

In Spaghete la 9 Mar 2012

Se curata ciupercile, ardeiul, ceapa , si usturoiul, se spala  putin , apoi se taie dupa preferinta, se toaca ceapa, usturoiul si ardeiul iute, iar ardeiul fasii.  Punem intr-o oala apa si un praf de sare, la fiert. Calim ceapa in uleiul de masline 1-2 min , apoi adaugam...

Tiramisu reţetă cu blat

In Torturi la 8 Mar 2012

Tiramisu reţetă cu blat Se bat albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam cele 3 galbenusuri , se mai bate... adaugam cafeaua, faina si praful de copt... am copt intr-o forma cu diametrul 28, se scoate , se raceste si se taie in 3... Pentru crema procedam astfel: ingrosam galbenusurile...

Salata de fructe ( de post )

In Salate la 7 Mar 2012

Se curata fructele si se taie dupa plac si se amesteca toate intr-un bol. Se stropesc cu zeama de lamaie  si cu sucul de compot,  iar pentru cei care nu tin post 2-3 linguri de visinata. Impartim in patru boluri si ornam cu un mot de  frisca batuta. Pofta dulce!!

Piept de pui si cartofi cu sos de curry

In Pui la 6 Mar 2012

Piptul de pui se taie bucatele si se pune intr-un vas, se sareaza (nu foarte mult)  si se pipereaza, adaugam o lingura de sos curry si  coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte bine si se lasa la rece. Intre timp curatam cartofii, ii spalam  si  ii taiem dupa...

Pui umplut cu amestec hawaian si legume la cuptor

In Pui la 5 Mar 2012

 Cum procedezi, simplu, curatam si spalam bine puiul si ne ocupam de amestecul hawaian.  Curatam si tocam  legumele marunt  si calim in 2 linguri de ulei, adaugam orezul spalat si calim 2-3 min.  Turnam o cescuta de apa, condimentam si lasam sa scada apa. Cu acest...

Rulada de pui cu telemea si ardei gratinat

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2012

 Se taie felii pieptul de pui (mi-au iesit 6 felii marisoare) si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce, se taie telemeaua felii de 1 cm grosime,  apoi fasii de 1cm si  ardeiul capia,  fasii. Se aseaza cate-o fasie de telemea si unul de ardei si se ruleaza....

Profiterol

In Dulciuri la 2 Mar 2012

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte  bine, se lasa  la racit ( eu de obicei o las sa fie doar calduta ) Dupa ce s-a racit...

Afisate 91 - 120 din 135 retete    

Postari recente

publicat la 06.05.2014

Drob de miel

publicat la 13.04.2014

Prajitura cu branza si piersici

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ţi se pare că hainele tale au intrat la apă? Atunci mănâncă mai puţină ciocolată.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtă dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor

ieri la 08:16

Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă

pe 04.12 la 10:58

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

pe 03.12 la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]