Aluatul :
Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat nelipicios si usor de intins .Intr-o tava (eu am folosit o tava de 30x20) , intind cu mana aluatul astfel...
Blatul :
Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul .
Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao ....
Blatul : Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de...
Am curatat pepenele de coaja si l-am taiat bucati, perele le-am curatat de samburi si de coaja si le-am facut si pe ele bucati. Din prune am scos samburii si le-am lasat asa in jumatati, piersicile fara sambure taiate , in functie de cat au fost de mari in sferturi sau mai mici.
Am razuit...
Cum se prepara Pandispan cu cacao - Reteta de baza
Pornim cuptorul la 180 grade C si pregatim tava .
Separam albusul de galbenus. Albusurille le batem spuma tare cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile, le incorporam bine, mai punem coaja rasa de lamaie si daca doriti esente si faina...
Se fierbe laptele cu zaharul si cu faina pana cand devine consistent , lasam la racit . Intre timp curatam piersicile si zdrobim . Cand s-a racit laptele cu zaharul si faina adaugam piersicile , vanilia si alte ingrediente daca doriti.
Se pune in forma , cutie la congelator .Dupa 2 ore...
Pregatim forma de chec si pornim cuptorul .
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuna tare cu zaharul si putina sare, vanilia si daca doriti esente .Cand sunt spuma tare si nu se mai simte zaharul adaugam galbenusurile , in fir subtire uleiul si laptele . Amestecam bine si...
Ciocolata cu untul le topim impreuna pe bain marin si lasam sa se raceasca.
Cand sunt reci adaugam zaharul, zaharul vaniliat si ouale unul cate unul , dupa fiecare amestecam ca sa se omogenizeze si sa nu se taie. Cand terminam de adaugat ouale punem faina cu praful de copt si turnam...
Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti ( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine ....
Aluatul :
Migdalele se toaca si se pun intr-un castron cu faina cernuta , zaharul, apa , praful de sare si untul taiat cubulete. Amestecam pana obtinem un aluat sfarmicios.
Din aluat formam o bila, il invelim in folie si dam la frigider pentru 30 minute dupa care il intindem intr-o forma...
Pregatim foaia de napolitana ( o punem pe un prosop ) eu asa am facut.
Facem prima crema astfel : punem la topit zaharul , cand este topit si a capatat o culoare buna turnam apa peste si lasam pana se topeste tot zaharul ; vom adauga nuca macinata si daca doriti esente .
Trebuie sa...
Pentru inceput mixam untul cu zaharul pana se omogenizeaza bine . Adaugam oul , frisca ( eu am folosit smantana pentru frisca, dar merge si cu frisca vegetala ) , sarea si vanilia si mixam in continuare . La sfarsit adaugam faina in care am amestecat praful de copt si fulgi de migdale....
Incalzim cuptorul la 180 grade
Intr-o forma de tort sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem deoparte .
Separam albusul de galbenus. Albusul il batem spuma tare cu 8 linguri de zahar, putina...
Ouale intregi le punem intr-un vas si le batem cu putina sare , zahar si zahar vanilat pana cand se fac ca si o crema .
Usor adaugam uleiul avand grija sa nu se taie compozitia (in fir subtire amestecand continu ), se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt .
Ungem...
Pornim cuptorul la 180 grade.
Ouale cu zaharul si zaharul vaniliat se pun intr-un bol si se mixeaza pana cand se fac spuma , se adauga in fir subtire uleiul ( ca si la maioneza); se amesteca pana se incorporeaza bine . Se adauga faina ( daca este prea subtire atunci se mai pot pune 1-2 linguri...
Aprindem cuptorul la 180 grade, tapetam o tava cu hartie de copt .
Intr-un castron punem toate ingredientele , le amestecam bine si formam din el bilute pe care le punem in tava.
Dupa aproximativ 15 minute biscuitii sunt gata
Daca doriti puteti sa-i glazurati, mie personal imi plac asa...
Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli
Aluatul : Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat nelipicios si usor de intins .Intr-o tava (eu am folosit o tava de 30x20) , intind cu mana aluatul astfel...
Bomboane de pandispan
Blatul : Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cacao. Pregatim o tava si pornim cuptorul . Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare cu zaharul si praful de sare , adaugam galbenusurile amestecand usor . Punem si faina amestecata cu praful de copt si cacao ....
Prajitura cu crema de ciocolata si piure de castane
Blatul : Separam albusul de galbenus . Faina o cernem impreuna cu cacao si cu praful de copt . pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si putina sare , la ele adaugam zaharul vaniliat. , faina cu praful de copt si cacao si lingurile de...
Gem de fructe (amestec)
Am curatat pepenele de coaja si l-am taiat bucati, perele le-am curatat de samburi si de coaja si le-am facut si pe ele bucati. Din prune am scos samburii si le-am lasat asa in jumatati, piersicile fara sambure taiate , in functie de cat au fost de mari in sferturi sau mai mici. Am razuit...
Pandispan cu cacao - Reteta de baza
Cum se prepara Pandispan cu cacao - Reteta de baza Pornim cuptorul la 180 grade C si pregatim tava . Separam albusul de galbenus. Albusurille le batem spuma tare cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile, le incorporam bine, mai punem coaja rasa de lamaie si daca doriti esente si faina...
Inghetata cu piersici
Se fierbe laptele cu zaharul si cu faina pana cand devine consistent , lasam la racit . Intre timp curatam piersicile si zdrobim . Cand s-a racit laptele cu zaharul si faina adaugam piersicile , vanilia si alte ingrediente daca doriti. Se pune in forma , cutie la congelator .Dupa 2 ore...
Chec cu cacao si fructe ( ca la mama )
Pregatim forma de chec si pornim cuptorul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuna tare cu zaharul si putina sare, vanilia si daca doriti esente .Cand sunt spuma tare si nu se mai simte zaharul adaugam galbenusurile , in fir subtire uleiul si laptele . Amestecam bine si...
Negresa
Ciocolata cu untul le topim impreuna pe bain marin si lasam sa se raceasca. Cand sunt reci adaugam zaharul, zaharul vaniliat si ouale unul cate unul , dupa fiecare amestecam ca sa se omogenizeze si sa nu se taie. Cand terminam de adaugat ouale punem faina cu praful de copt si turnam...
Clatite cu bere ( umplute cu gem de smochine )
Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti ( esente , coaja de portocale rasa etc .) si amestecam bine ....
Tarta cu pere , piersici si ciocolata
Aluatul : Migdalele se toaca si se pun intr-un castron cu faina cernuta , zaharul, apa , praful de sare si untul taiat cubulete. Amestecam pana obtinem un aluat sfarmicios. Din aluat formam o bila, il invelim in folie si dam la frigider pentru 30 minute dupa care il intindem intr-o forma...
Rulada de napolitana cu nuca si nuca de cocos
Pregatim foaia de napolitana ( o punem pe un prosop ) eu asa am facut. Facem prima crema astfel : punem la topit zaharul , cand este topit si a capatat o culoare buna turnam apa peste si lasam pana se topeste tot zaharul ; vom adauga nuca macinata si daca doriti esente . Trebuie sa...
Biscuiti cu frisca si fulgi de migdale
Pentru inceput mixam untul cu zaharul pana se omogenizeaza bine . Adaugam oul , frisca ( eu am folosit smantana pentru frisca, dar merge si cu frisca vegetala ) , sarea si vanilia si mixam in continuare . La sfarsit adaugam faina in care am amestecat praful de copt si fulgi de migdale....
Crema de zahar ars pe pat de piscot
Incalzim cuptorul la 180 grade Intr-o forma de tort sau o cratita pe care o puteti pune in cuptor se pun 3 linguri de zahar care se topesc. Se tapeteaza forma cu zaharul topit si il punem deoparte . Separam albusul de galbenus. Albusul il batem spuma tare cu 8 linguri de zahar, putina...
Prajitura rapida cu fructe (zmeura)
Ouale intregi le punem intr-un vas si le batem cu putina sare , zahar si zahar vanilat pana cand se fac ca si o crema . Usor adaugam uleiul avand grija sa nu se taie compozitia (in fir subtire amestecand continu ), se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt . Ungem...
Briose cu caise si ciocolata
Pornim cuptorul la 180 grade. Ouale cu zaharul si zaharul vaniliat se pun intr-un bol si se mixeaza pana cand se fac spuma , se adauga in fir subtire uleiul ( ca si la maioneza); se amesteca pana se incorporeaza bine . Se adauga faina ( daca este prea subtire atunci se mai pot pune 1-2 linguri...
Biscuiti cu tarate de ovaz
Aprindem cuptorul la 180 grade, tapetam o tava cu hartie de copt . Intr-un castron punem toate ingredientele , le amestecam bine si formam din el bilute pe care le punem in tava. Dupa aproximativ 15 minute biscuitii sunt gata Daca doriti puteti sa-i glazurati, mie personal imi plac asa...