Punem la scurs visinele intr-un strecurator
O tava de 20x35 o tapetam cu hartie de copt
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade
Punem peste hartia de copt nuca , trebuie sa fie acoperita hartia cu un strat subtire de nuca .
Peste nuca punem...
Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .
Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute .
Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie .
Punem...
Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul si mierea.
Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand .
Oprim focul si punem semintele de chia si scortisoara.
Amestecam energic si lasam sa se...
Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .
Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.
Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.
Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta...
Gutuiele le spalam bine de puf , le curatam de seminte si le punem la fiert in putina apa si 3 linguri de zahar .
Cand sunt fierte le stoarcem de suc si le facem piure .
Lasam sa se raceasca .
Cand piureul este rece putem pregatim aluatul .
Separam albusurile de galbenusiri si...
Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar .
Le lasam sa se inmoaie bine .
Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva.
O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam...
Untul in punem cubulete intr-un castron si il amestecam cu galbenusile adaugate pe rand , unul cate unul pana cand se incorporeaza bine .
Se va optine o pasta.
In acest moment putem adauga zaharul si mai tarziu (mai trebuie amestecat ceva timp pana cand se topeste zaharul)praful...
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.
Pe fundul tavii punem piureul de castane farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .
Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca...
Ouale le batem pana cand obtinem o spuma cu zaharul si zaharul vanilat .
Renuntam la mixer ca sa nu stropim peretii si adaugam laptele , uleiul in fir subtire , faina amestecata cu praful de copt si dulceata de trandafiri.
Amestecam bine .
Ne pregatim formele de briose si in fiecare...
Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul.
Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam...
Gutuia o spalam si o stergem in asa fel incat sa nu ramana pe puf.
Intr-o oala mica o punem la fiert cu o lingura de zahar sau indulcitor, apa doar atat cat s-o acopere .
O lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bine ,dam deoparte si lasam la racit.
Cand este rece o ...
Pregatim doua forme de chec, le ungem si le tapetam cu hartie de copt
Incepem cu prepararea primului blat.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul ,...
Foile de placinta le decongelam .
Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ).
Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate .
Patratele le asezam...
Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste .
Adaugam uleiul , praful de copt si faina .
Amestecam pana cand se omogenizeaza bine .
Intr-o tava unsa cu unt turnam compozitia .
Prunele pe care le-am spalat si lasat sa se scurga apa de pee le , le taiem...
Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.
Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou.
Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul,...
Nuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa.
O dam pe razatoarea mica
Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe ea
Intr-un bol spargem ouale si le batem cu zaharul pana se topeste
Adaugam uleiul in fir...
Foile :
Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .
Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava...
Frisca o punem pe bain marin
Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin
Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul.
Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si untul .
Dupa ce se racoreste putin punem bautura alcoolica , amestecam
Se da la frigider...
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao .
In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir subtire , laptele , esenta de vanilie si cafeaua amestecam continuu .
Acum putem turna amestecul de...
Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba .
Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le facem piure cu blenderul .
Pregatim doua forme de...
Gutuile le spalam bine, le curatam de cotoare si le taiem in sferturi.
Le punem sa fiarba cu 3 linguri de zahar in apa atata cat sa treaca peste ele.(mai puneti zahar daca vrei sa fie mai dulce )
Cand gutuile sunt moi le oprim din fiert si le lasam la racit .
Cand sunt reci le stoarcem...
Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar.
Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit lapte batut ) si se amesteca bine, apoi punem branza de vaci maruntita bine cu o furculita , coaja rasa de lamaie , uleiul si amestecam (atentie daca folositi mixerul sa...
1. Se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat pana devin o spuma .
2. Adaugam laptele, făina si praful de copt, uleiul in fir subtire , sucul şi coaja de lămâie razuita.
3. Se topeste untul si se ung formele de...
Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .
Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.
Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi ,
Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide sau orice...
Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .
Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin.
Adaugam untul taiat cubulete...
Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .
Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .
Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.
Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si...
Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin .
Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos ....
Faina o cernem impreuna cu praful de copt .
Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr zahar pana devine spuma . Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina amestecata inainte cu praful de copt.
Framantam pana obtinem un aluat bine legat . Acest aluat...
Pornim cuptorul la 180 grade
Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt.
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu. Punem si laptele . Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful...
Pornim cuptorul sa se incalzeasca
Untul il tinem la temperature camerei pana cand se inmoaie. Intr-un bol punem untul si zaharul si il amestecam bine (cu mana sau mixerul ) pana cand se face ca si o crema.
Faina , praful de copt si praful de sare le cernem si le adaugam peste untul...
Prajitura cu nuci si visine
Punem la scurs visinele intr-un strecurator O tava de 20x35 o tapetam cu hartie de copt Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade Punem peste hartia de copt nuca , trebuie sa fie acoperita hartia cu un strat subtire de nuca . Peste nuca punem...
Cornuri colorate
Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia . Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute . Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie . Punem...
Budinca de tapioca si seminte de chia
Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul si mierea. Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand . Oprim focul si punem semintele de chia si scortisoara. Amestecam energic si lasam sa se...
Placinta cretana - reteta nr100
Foile de placinta le lasam sa se decongeleze . Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop. Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile. Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta...
Chec cu gutuie
Gutuiele le spalam bine de puf , le curatam de seminte si le punem la fiert in putina apa si 3 linguri de zahar . Cand sunt fierte le stoarcem de suc si le facem piure . Lasam sa se raceasca . Cand piureul este rece putem pregatim aluatul . Separam albusurile de galbenusiri si...
Tarta cu prune si branza
Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar . Le lasam sa se inmoaie bine . Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva. O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam...
Fursecuri colorate
Untul in punem cubulete intr-un castron si il amestecam cu galbenusile adaugate pe rand , unul cate unul pana cand se incorporeaza bine . Se va optine o pasta. In acest moment putem adauga zaharul si mai tarziu (mai trebuie amestecat ceva timp pana cand se topeste zaharul)praful...
Prajitura Noire cu castane
O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze. Pe fundul tavii punem piureul de castane farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza . Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca...
Briose cu dulceata de trandafir
Ouale le batem pana cand obtinem o spuma cu zaharul si zaharul vanilat . Renuntam la mixer ca sa nu stropim peretii si adaugam laptele , uleiul in fir subtire , faina amestecata cu praful de copt si dulceata de trandafiri. Amestecam bine . Ne pregatim formele de briose si in fiecare...
Prajitura englezeasca (reinventata)
Merisoarele impreuna cu nectarinele le punem intr-o craticioara pe foc cu putina apa sa se hidrateze, au nevoie de cateva minute . Dupa ce au fiert vreo 5 minute le dam deoparte si le lasam la racit . Cand sunt reci le facem piure cu blenderul. Din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa formam...
Biscuiti dietetici cu gutui
Gutuia o spalam si o stergem in asa fel incat sa nu ramana pe puf. Intr-o oala mica o punem la fiert cu o lingura de zahar sau indulcitor, apa doar atat cat s-o acopere . O lasam sa fiarba pana cand se inmoaie bine ,dam deoparte si lasam la racit. Cand este rece o ...
Chec in trei culori cu portocala
Pregatim doua forme de chec, le ungem si le tapetam cu hartie de copt Incepem cu prepararea primului blat. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul ,...
Cosulete cu dovleac
Foile de placinta le decongelam . Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ). Fiecare foaie o taiem pe lung in trei si dupa aceea pe latime tot in trei , astfel incat sa obtinem 9 patrate . Patratele le asezam...
Prajitura cu prune
Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul , praful de copt si faina . Amestecam pana cand se omogenizeaza bine . Intr-o tava unsa cu unt turnam compozitia . Prunele pe care le-am spalat si lasat sa se scurga apa de pee le , le taiem...
Chec cu cacao
Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul,...
Briose cu cocos si ciocolata
Nuca de cocos o golim de suc (pastram sucul) , o spargem si o curatam de coaja aceea maro care ramane pe pulpa. O dam pe razatoarea mica Ciocolata ( de care doriti ) o razuim si pe ea Intr-un bol spargem ouale si le batem cu zaharul pana se topeste Adaugam uleiul in fir...
Prajitura frantuzeasca
Foile : Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate . Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava...
Trufe cremoase
Frisca o punem pe bain marin Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul. Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata si untul . Dupa ce se racoreste putin punem bautura alcoolica , amestecam Se da la frigider...
Briose cu cafea
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate adica faina, praful de copt, sarea, cacao . In alt vas punem ouale cu zaharul si le batem pana cand zaharul se topeste , adaugam uleiul in fir subtire , laptele , esenta de vanilie si cafeaua amestecam continuu . Acum putem turna amestecul de...
Sufleu de gutui
Gutuile le spalam bine , in asa fel incat sa mearga puful dupa ele , le curatam de seminte si le taiem felii mai subtiri. Le punem la fiert cu 2 linguri de zahar si le lasam sa fiarba . Cand sunt bine fierte le lasam la racit si le facem piure cu blenderul . Pregatim doua forme de...
Desert rapid cu gutui si cereale
Gutuile le spalam bine, le curatam de cotoare si le taiem in sferturi. Le punem sa fiarba cu 3 linguri de zahar in apa atata cat sa treaca peste ele.(mai puneti zahar daca vrei sa fie mai dulce ) Cand gutuile sunt moi le oprim din fiert si le lasam la racit . Cand sunt reci le stoarcem...
Briose cu branza si struguri
Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar. Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit lapte batut ) si se amesteca bine, apoi punem branza de vaci maruntita bine cu o furculita , coaja rasa de lamaie , uleiul si amestecam (atentie daca folositi mixerul sa...
Cupcakes de lamaie
1. Se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat pana devin o spuma . 2. Adaugam laptele, făina si praful de copt, uleiul in fir subtire , sucul şi coaja de lămâie razuita. 3. Se topeste untul si se ung formele de...
Tort de mere
Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte . Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar. Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi , Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide sau orice...
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti
Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba . Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin. Adaugam untul taiat cubulete...
Salam de mere gutui
Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete . Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere . Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine. Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si...
Biscuiti cu ciocolata (nasturei)
Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin . Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos ....
Biscuiti fragezi cu scortisoara
Faina o cernem impreuna cu praful de copt . Untul(la temperatuta camerei) se freaca cu 150gr zahar pana devine spuma . Adaugam esenta de vanilie , oul batut cu un praf de sare si faina amestecata inainte cu praful de copt. Framantam pana obtinem un aluat bine legat . Acest aluat...
Prajitura Boci Szelet (vacuta patata)
Pornim cuptorul la 180 grade Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu. Punem si laptele . Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful...
Prajitura cu fructe (mure) si nutella
Pornim cuptorul sa se incalzeasca Untul il tinem la temperature camerei pana cand se inmoaie. Intr-un bol punem untul si zaharul si il amestecam bine (cu mana sau mixerul ) pana cand se face ca si o crema. Faina , praful de copt si praful de sare le cernem si le adaugam peste untul...