Prajitura frantuzeasca

de anca_rm in Prajituri, 18 Oct 2013 | 6390 vizualizari

 

Este o prajitura savuroasa , plina de cocos .

 

INGREDIENTE

  • Pt.foi:
  • -300 gr faina
  • -150 gr zahar
  • -150 gr margarina Rama
  • -200 gr zahar
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • Pt umplutura:
  • -6 albusuri
  • -250 gr zahar
  • -200 gr nuca de cocos
  • Pt crema:
  • -6 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -1 budinca vanilie
  • -200 gr zahar
  • -250 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca:

Foile :

Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .

Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava pregatita in prealabil ( o tava de 20/30 )

Cealalta jumate o lasam pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:

Batem albusurile spuma tare cu zaharul. Cand este tare punem nuca de cocos si amestecam prin rasturnare . Punem compozitia peste foaia de aluat deja asezata in tava . Daca se doreste acum se pot pune visine din compot , stafide .

Intindem si jumatatea ramasa din aluat si o punem peste umplutura .

Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.

Pregatim si crema astfel : Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu 300 ml lapte si le punem la fiert . Praful de budinca in amestecam cu laptele ramas(200 ml ) ai o adaugam peste . Amestecam in continuu pana cand se ingroasa. O lasam sa se racoreasca si adaugam untul taiat bucati mai mici pentru a se amesteca mai repede cu crema . Lasam la racit.

Punem crema peste prajitura scoasa din cuptor si racita , deasupra punem capucino sau ciocolata rasa si punem prajitura la frigider .

Modul de aranjare in tava pe scurt : -o foaie maro -umplutura -optional visinie, stafide, rahat etc -foaie maro -crema -pudra de cacao, capucino

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos