Briose cu branza si struguri

de anca_rm in Prajituri, 15 Oct 2013 | 3643 vizualizari

 

In ultima vreme am facut multe briose , si nu am avut timp sa postez.aa ca acum o sa mai postez o reteta de briose .

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml iaurt
  •  250 g faina
  •  150 g branza de vaca (scoaca )
  •  1 lingurita praf de copt
  •  1 lingura coaja rasa de lamaie
  •  50 ml ulei
  •  aproximativ 80 boabe struguri
  • un praf de sare
  • Un plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza si struguri:

Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar.

Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit  lapte batut ) si se amesteca bine, apoi  punem branza de vaci maruntita bine cu o furculita , coaja rasa de lamaie , uleiul si amestecam (atentie daca folositi mixerul sa nu stropeasca). Punem faina si praful de copt si omogenizam bine.

Aluatul rezultat in punem in formele de briose , punem cate o lingura de aluat si punem 3 boabe de struguri ,  apoi mai punem o lingura aluat si deasupra punem din nou 3 boabe de struguri .Deasupra presaram putin zahar tos.

Le dam la cuptor cam 20- 30 minute.

Briosele trebuie sa fie rumene cand sunt gata .

Daca doriti se pot orna , sau glazura.

Pofta mare!

 

 

 

TIPS-URI

1

briose,

2

prajiturele cu branza si fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

anca_rm 1

16.10.2013, 08:22

Rocsi , Dia , Mon multumesc

Lia_ 1

16.10.2013, 15:32

m-am speriat, credeam ca le-ai gatit toate de-odata

anca_rm 1

16.10.2013, 16:21

nu , nu toate odata , doar ca nu prea am apucat sa le postez

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu nutella