Blatul :
Pregatim ,prima data, o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade
Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam .
Batem ouale cu zaharul pana...
Ouale le separam si punem intr-un bol 5 albusuri si celelate 5 le punem intr-un castron sau oala (pe acestea le vom bate pentru bezea) .
Pregatim o tava de 40x30 , o tapetam cu faina sau cu hartie de copt. Si pornim cuptorul la 180 grade.
Acuma putem sa incepem sa pregatim blatul : 5...
Prima data pregatim merele : le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el . Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar ( daca doriti mai dulce mai adaugati , dar sa gustati inainte) . Le lasam pana cand se inmoaie putin . Dam...
Blat :
Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.
Cu o lingura de lemn...
Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri.
Ciocolata o topim cu 2 linguri rom sau cafea (in functie de ce aveti sau ce va place) si o lasam sa se racoreasca.
Untul moale (il scoatem mai devreme din frigider) il frecam cu mixerul pana se face spuma impreuna cu...
Morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica .
Ghimbirul confiat il taiem bucatele mici , sau daca este crud atunci putem sa razuim cat sa obtinem doua lingurite pline .
Ouale le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma alba si tare . Adugam scortisoara ,...
Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja. Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere. Se strecoara laptele...
Blat:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade
In timp ce se incalzeste cuptorul pregatim o forma de tort cu pereti detasabili , si cu diamtre de 23 cm , pe fundul formei punem hartie de copt
Intrun castron untul cu zaharul se mixeaza pana devine cremos si nu se mai simte zaharul ,...
Blat
Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o...
Intr-un bol punem iaurtul, mierea ,zaharul si scortisoara si batem cu mixerul pana cand se topeste zaharul .
Cand nu se mai simte zaharul punem in cupe cate doua linguri din compozitie si deasupra punem tarate de ovaz .
In compozitia care ramane punem o parte de afine si...
Pregatim formele de briose (ies cam 12 bucati din aceste cantitati ) si pornim cuptorul la 180 grade
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacao .
Ouale le mixam pana devin spumoase impreuna cu 200 gr zahar si praful de sare , adaugam uleiul in fir subtire (ca si la...
Faina o cernem
Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .
Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute
Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in...
Blat :
Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata
Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .
Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat...
Blatul :
Pregatim o tava si pornim cuptorul
Separam ouale , albusurile le punem intr-un castron mai adanc , iar galbenusul in altul .
Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cu macul macinat .
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul ....
Blatul :
Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade
Intr-un bol separam ouale
Albusurile il batem spuma tare cu zaharul
Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le...
Blatul:
Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.
Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.
Crema:
Galbenusurile se bat...
Blat :
Pregatim o tava de copt de marime20x30
Cuptorul il pornim la 180 grade
Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate .
Amestecam usor prin rasturnam si...
Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.
Pregatim 1 tava de chec sau alta forma
Incalzim cuptorul la 180 grade
Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare...
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).
Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava...
Merele (depinde de marimea merelor , trebuie sa aveti cam 400 gr mere ) daca sunt proaspete le curatam , le dam pe razatoarea mica si le punem la calit cu o bucatica de unt si 2 linguri cu zahar .
Dupa ce se innmoaie punem putina pudra de scortisoara .
Eu am...
Blat :
Separam ouale
Budinca o amestecam cu praful de copt
Albusul il batem cu un pic de sare pana cand se intareste
Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema
Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o...
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare ....
Pregatim formele de briose sau alte forme pe care le aveti prin casa,daca sunt de silicon atunci trebuie numai sa fie curate , daca sunt de metal atunci puneti folie alimentara pe fund si partile laterale .
Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu 100 gr de unt topit . Amestecul obtinut il...
Margarina o mixam impreuna cu zaharul , pana cand devine ca o spuma .
Adaugă galbenusul şi mixează în continuare.
Nuca o macinam si o incorporam in aluat.
Punem faina si praful de copt si omogenizam bine .
Vom obtine un aluat mai moale dar foarte usor...
Untul il lasam sa ajunga la temperature camerei , si il punem bucati intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Cu ajutorul mixerului il batem pana cand obtinem o crema .
Adaugam galbenusul de ou amestecand in continuare.
Punem faina si praful de copt...
Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie.
O lasam la racit. Razuim ghimbirul proaspat .
Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cam 5 minute la viteza mare si adaugam si ghimbirul .
Dupa ce ciocolata s-a...
Toate ingredientele le framantam bine intr-un bol, cu mana de preferinta dar se poate si cu o lingura de lemn .
Cand obtinem un aluat omogen si dens , punem la frigider cam 2 ore .
Din aluatul acesta formam bomboanele , luam aluat cu o lingurita –in...
Intr-un vas spargem ouale si le mixam bine cu zaharul pana cand avem o spuma pufoasa.
Adaugam in fir subtire uleiul , amestecand continuu
Adaugam cate o lingura de faina pana cand am pus jumate din ea si turnam laptele , continuam sa amestecam
Adaugam si restul de...
Blatul : Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand...
Punem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala .
Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete.
Amestecam bine cu un tel para...
Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza
Blatul : Pregatim ,prima data, o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam . Batem ouale cu zaharul pana...
Prajitura cu gem de caise si bezea
Ouale le separam si punem intr-un bol 5 albusuri si celelate 5 le punem intr-un castron sau oala (pe acestea le vom bate pentru bezea) . Pregatim o tava de 40x30 , o tapetam cu faina sau cu hartie de copt. Si pornim cuptorul la 180 grade. Acuma putem sa incepem sa pregatim blatul : 5...
Placinta cu mere si branza
Prima data pregatim merele : le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el . Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar ( daca doriti mai dulce mai adaugati , dar sa gustati inainte) . Le lasam pana cand se inmoaie putin . Dam...
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni
Blat : Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade. Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer. Cu o lingura de lemn...
Chocolate cake by Julia Child
Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim cu 2 linguri rom sau cafea (in functie de ce aveti sau ce va place) si o lasam sa se racoreasca. Untul moale (il scoatem mai devreme din frigider) il frecam cu mixerul pana se face spuma impreuna cu...
Prajitura cu morcovi si ghimbir confiat
Morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica . Ghimbirul confiat il taiem bucatele mici , sau daca este crud atunci putem sa razuim cat sa obtinem doua lingurite pline . Ouale le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma alba si tare . Adugam scortisoara ,...
Flan de portocale
Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja. Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Se pune la foc pana ajunge in punctual de fierbere. Se strecoara laptele...
Tort Latte Machiato
Blat: Preincalzeste cuptorul la 180 grade In timp ce se incalzeste cuptorul pregatim o forma de tort cu pereti detasabili , si cu diamtre de 23 cm , pe fundul formei punem hartie de copt Intrun castron untul cu zaharul se mixeaza pana devine cremos si nu se mai simte zaharul ,...
Prajitura Bounty
Blat Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Punem laptele si faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt. Se incorporeaza toate foarte bine in crema de unt. Compozitia o turnam intr-o...
Desert cu iaurt si afine
Intr-un bol punem iaurtul, mierea ,zaharul si scortisoara si batem cu mixerul pana cand se topeste zaharul . Cand nu se mai simte zaharul punem in cupe cate doua linguri din compozitie si deasupra punem tarate de ovaz . In compozitia care ramane punem o parte de afine si...
Briose capacite
Pregatim formele de briose (ies cam 12 bucati din aceste cantitati ) si pornim cuptorul la 180 grade Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacao . Ouale le mixam pana devin spumoase impreuna cu 200 gr zahar si praful de sare , adaugam uleiul in fir subtire (ca si la...
Cornuri cu gem de cirese
Faina o cernem Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina . Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in...
Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata
Blat : Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade . Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat...
Prajitura cu mac si crema de cafea
Blatul : Pregatim o tava si pornim cuptorul Separam ouale , albusurile le punem intr-un castron mai adanc , iar galbenusul in altul . Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt si cu macul macinat . Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul ....
Rulada cu crema caramel, nuca si cafea
Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade Intr-un bol separam ouale Albusurile il batem spuma tare cu zaharul Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le...
Tarta Simeon II
Blatul: Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei. Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform. Crema: Galbenusurile se bat...
Snikers
Blat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate . Amestecam usor prin rasturnam si...
Chec cu piure de castane
Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite. Pregatim 1 tava de chec sau alta forma Incalzim cuptorul la 180 grade Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare...
Negresa cu visinata si nuci
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede). Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava...
Pancakes cu mere
Merele (depinde de marimea merelor , trebuie sa aveti cam 400 gr mere ) daca sunt proaspete le curatam , le dam pe razatoarea mica si le punem la calit cu o bucatica de unt si 2 linguri cu zahar . Dupa ce se innmoaie punem putina pudra de scortisoara . Eu am...
Prajitura festiva
Blat : Separam ouale Budinca o amestecam cu praful de copt Albusul il batem cu un pic de sare pana cand se intareste Adaugam zaharul si batem pana cand devine ca si o crema Presaram budinca amestecand continuu din sus in jos cu o...
Rulada cu mascarpone si coacaze rosii
Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare ....
Noire - de sarbatoare
Pregatim formele de briose sau alte forme pe care le aveti prin casa,daca sunt de silicon atunci trebuie numai sa fie curate , daca sunt de metal atunci puneti folie alimentara pe fund si partile laterale . Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu 100 gr de unt topit . Amestecul obtinut il...
Biscuiti cu nuci
Margarina o mixam impreuna cu zaharul , pana cand devine ca o spuma . Adaugă galbenusul şi mixează în continuare. Nuca o macinam si o incorporam in aluat. Punem faina si praful de copt si omogenizam bine . Vom obtine un aluat mai moale dar foarte usor...
Fursecuri cu nuci
Untul il lasam sa ajunga la temperature camerei , si il punem bucati intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Cu ajutorul mixerului il batem pana cand obtinem o crema . Adaugam galbenusul de ou amestecand in continuare. Punem faina si praful de copt...
Biscuiti cu ciocolata si ghimbir
Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. O lasam la racit. Razuim ghimbirul proaspat . Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cam 5 minute la viteza mare si adaugam si ghimbirul . Dupa ce ciocolata s-a...
Bomboane Rafaello
Toate ingredientele le framantam bine intr-un bol, cu mana de preferinta dar se poate si cu o lingura de lemn . Cand obtinem un aluat omogen si dens , punem la frigider cam 2 ore . Din aluatul acesta formam bomboanele , luam aluat cu o lingurita –in...
Briose cu fructe confiate
Intr-un vas spargem ouale si le mixam bine cu zaharul pana cand avem o spuma pufoasa. Adaugam in fir subtire uleiul , amestecand continuu Adaugam cate o lingura de faina pana cand am pus jumate din ea si turnam laptele , continuam sa amestecam Adaugam si restul de...
Tort Steluta
Blatul : Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand...
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Punem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala . Dam vasul la o parte si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam bine cu un tel para...