Tort Steluta

de anca_rm in Prajituri, 4 Dec 2013 | 5908 vizualizari

 

Este o combinatie facuta dupa mine si cu ce am avut prin casa . A iesit delicioasa .

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 7oua
  • 7 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr nuci prajitesi taiate grosier

Pentru crema :

  • 300 gr branza dulce
  • 400 ml frisca vegetala
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie

Extra :

  • 250 gr mure congelate sau proaspete
  • 50 gr nutela
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Steluta:

Blatul :Pregatim forma de copt , eu am folosit o forma de silicon steluta, o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina Pornim cuptorul la 180 grade . Separam ouale : albusul il punem intr-un vas in care putem mixa , galbenusul intr-un vas mai mic Albusul il batem cu un praf de sare pana cand devine pufos Punem zaharul , cate o lingura mixand continuu pana devine spuma tare , sa nu curga cand intoarcem vasul Punem zaharul vanilat si renuntam la mixer Adaugam galbenusurile amestecand ,cu o lingura de lemn sau spatula, usor

Punem faina, praful de copt, cacao si nucile si omogenizam . Turnam compozitia in forma si dam la cuptor Facem testul cu scobitoarea dupa aproximativ 25 minute Cand nu se mai ia nimic pe scobitoare scaotem blatul din cuptor si lasam la racit .

 Crema:Branza impreuna cu zaharul o frecam pana avem o pasta fina Frisca o batem cu mixerul pana se intareste Punem frisca cu branza in acelasi vas , adaugam vanilia si amestecam. Punem la rece si lasam pana cand se raceste blatul si il putem taia Cand este rece blatul il taiem astfel incat sa obtinem 3 parti egale Impartim crema in 3 si murele decongelate in 2 (lasati cateva si pentru decor) Prima parte din blat o asezam pe platou si punem o treime din crema , deasupra presaram mure , punem a doua parte din blat .Pe aceasta o ungem cu crema fineti si deasupra punem crema de branza , presaram din nou mure . Punem si a treia parte de blat si ungem cu crema deasupra . Murele lasate pentru decor le asezam si pe ele si dam totul la frigider .

 

TIPS-URI

1

daca aveti o forma steluta aveti grija cand scoateti blatul sa nu se rupa colturile

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de suc de rosii