Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade.
Untul moale il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devine cremos .
Ciocolata o topim pe bain marin sau in cuptorul cu microunde (se poate si pe ochiul de aragaz dar atunci trebuie sa lasam cam 50 gr unt pentru...
Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana obtinem un aluat elastic. Acoperim aluatul cu un prosop sau folie de platic si il punem la frigider....
Untul tinut la temperatura camerei , ca sa fie moale, il batem impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o crema si nu se mai simt granulele de zahar.
Eu am folosit zahar brut , dar este bun si cel alb tos .
Ciocolata o topim impreuna cu doua linguri de cafea si o punem peste untul...
Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri .
Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade .
Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit .
Mixam intr-un...
Aluatul : Faina o cernem si o amestecam cu sarea. Drojdia o punem intr-un pic de lapte caldut , impreuna cu o lingura de zahar si una de faina si se amestecam pana cand drojdia se dizolva. Laptele ramas il incalzim , punem zaharul si untul in el sa se dizolve. Toate se pun peste...
Biscuitii ii macinam sau ii zdrobim bine . Untul il topim si turnam peste biscuiti si amestecam bine . Intr-o tava de tarta punem biscuitii amestecati cu untul si ii presam astfel incat sa obtinem o baza compacta.Dam la frigider pana pregatim umplutura.
Rubarba o curatam si o taiem in bucati...
Pregatim 1 tava de chec sau alta forma
Incalzim cuptorul la 180 grade
Ouale le batem intr-un castron impreuna cu zaharulsi un pic de sare pana cand se face o crema alba si nu se mai simte zaharul ( cam 10 minute) . Adaugam uleiul si untul de arahide si omogenizam bine , untul de...
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul.
Se adauga apoi crema de...
E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec.
Se spala ciresele si se scot samburi din ele .
Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara...
Aluat :
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri (nu vom avea un aluat omogen , si mai degraba asemanator pesmetului)
Umplutura:
Branza am mixat-o bine cu...
Blatul : biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .
Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui...
Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi .
Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme .
Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia ,...
Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava.
Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac .
Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul....
Blat alb:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.
Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata...
Blatul:
Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili.
Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam faina ,...
Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute.
In acest timp cernem faina , separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga...
Blatul:
-se bat albusurile spuma cu un praf de sare;
-se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.
-se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.
-compozitia se toarna intr-o...
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm
Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .
Aceasta compozitie o punem in tava...
Blat :
Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile si omogenizam foarte bine.Treptat adaugam faina...
Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade .
Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam .
Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt...
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .
Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )...
Clatitele
Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu.
O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc...
Blat :
Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina...
Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc .
In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop.
Separat cernem laptele praf si il impartim in doua parti egale.
Cernem ci cacao si o punem intr-o parte de lapte praf....
Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte.
Între timp, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cele doua tipuri de faina.
Peste galbenusurile frecate punem cateva linguri de lapte cald , si turnam peste restul de lapte...
Faina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care il putem intinde cu sucitorul.
Prunele daca sunt din congelator le punem la stors . In loc de...
Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi...
Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.
Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde ....
Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana . O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade
Acum putem incepe sa pregatim blatul astfel : separam galbenusul de albus .
Intr-un vas inalt punem albusurile si le batem...
Intr-un castron mai mic asezam in asa fel incat sa acoperim fundul castronului piscoturile pe care le-am inmuiat innainte in vin alb .
Branza o zdrobim bine cu furculita sau cu blenderul , punem in ea zaharul (gutati dup ace amestecati bine , deoarece poate nu e sufficient de dulce ) ,...
Moelleux au chocolat
Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade. Untul moale il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devine cremos . Ciocolata o topim pe bain marin sau in cuptorul cu microunde (se poate si pe ochiul de aragaz dar atunci trebuie sa lasam cam 50 gr unt pentru...
Cornuri de Bratislava
Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. Lasam la dospit 5 minute. Intr-un bol punem faina , ouale , zaharul , sarea si untul topit. Adaugam laptele cu drojdia si framantam pana obtinem un aluat elastic. Acoperim aluatul cu un prosop sau folie de platic si il punem la frigider....
Prajitura cu cafea
Untul tinut la temperatura camerei , ca sa fie moale, il batem impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o crema si nu se mai simt granulele de zahar. Eu am folosit zahar brut , dar este bun si cel alb tos . Ciocolata o topim impreuna cu doua linguri de cafea si o punem peste untul...
Chec cu ciocolata si menta -reteta 200
Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri . Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade . Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit . Mixam intr-un...
Prajitura cu branza si crema de oua
Aluatul : Faina o cernem si o amestecam cu sarea. Drojdia o punem intr-un pic de lapte caldut , impreuna cu o lingura de zahar si una de faina si se amestecam pana cand drojdia se dizolva. Laptele ramas il incalzim , punem zaharul si untul in el sa se dizolve. Toate se pun peste...
Tarta cu rubarba
Biscuitii ii macinam sau ii zdrobim bine . Untul il topim si turnam peste biscuiti si amestecam bine . Intr-o tava de tarta punem biscuitii amestecati cu untul si ii presam astfel incat sa obtinem o baza compacta.Dam la frigider pana pregatim umplutura. Rubarba o curatam si o taiem in bucati...
Chec cu unt de arahide
Pregatim 1 tava de chec sau alta forma Incalzim cuptorul la 180 grade Ouale le batem intr-un castron impreuna cu zaharulsi un pic de sare pana cand se face o crema alba si nu se mai simte zaharul ( cam 10 minute) . Adaugam uleiul si untul de arahide si omogenizam bine , untul de...
Negresa cu crema de branza
Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga apoi crema de...
Prajitura cu cirese
E foarte simplu de facut: se mizeaza ouale cu zaharul cam 10 minute pana se topeste. Se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Rezulta un amestec destul de grosut cam ca si la chec. Se spala ciresele si se scot samburi din ele . Se unge o tava de 20x30 cu unt si se presara...
Prajitura Rudy
Aluat : Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri (nu vom avea un aluat omogen , si mai degraba asemanator pesmetului) Umplutura: Branza am mixat-o bine cu...
New York Cheesecake
Blatul : biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen . Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui...
Tarta cu ciocolata
Faina impreuna cu zaharul , sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi . Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme . Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara . Am strans bine folia ,...
Lemon Drizzle Cake
Pornim cuptorul la 180 grade, trebuie sa fie cald cand punem tava. Eu am adaugat mac macinat , deci daca doriti asa atunci trebuie macinat macul. Se poate adauga si boabe intregi de mac . Untul impreuna cu zaharul il batem pana cand obtinem o compozitie cremoasa si nu se mai simte zaharul....
Prajitura "O noapte la Venetia"
Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata...
Tort cu trei feluri de ciocolata
Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam faina ,...
Cozonac impletit
Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute. In acest timp cernem faina , separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga...
Prajitura "Regina de ciocolata"
Blatul: -se bat albusurile spuma cu un praf de sare; -se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare. -se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula. -compozitia se toarna intr-o...
Tarta cu ciocolata si visine
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat . Aceasta compozitie o punem in tava...
Tort cu ciocolata si capsuni
Blat : Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile si omogenizam foarte bine.Treptat adaugam faina...
Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata
Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade . Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam . Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita . Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )...
Clatite cu branza si bezea
Clatitele Spargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem zaharul si alte arome daca doriti( esente , coaja de portocale rasa etc...
Tort cu crema de banane
Blat : Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade. Se separa albusurile si se bat cu zaharul pana cand obtinem o spuma tare Se adauga galbenusurile si uleiul in fir subtire amestecand continuu Cand sunt omogenizate bine se adauga faina...
Ciocolata de casa "DUO"
Punem apa cu zaharul si zeama de lamaie pe foc . In momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 6-7 minute pana cand compozitia are aspectul unui sirop. Separat cernem laptele praf si il impartim in doua parti egale. Cernem ci cacao si o punem intr-o parte de lapte praf....
Crema de lapte cu migdale
Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte. Între timp, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cele doua tipuri de faina. Peste galbenusurile frecate punem cateva linguri de lapte cald , si turnam peste restul de lapte...
Linzer cu prune
Faina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care il putem intinde cu sucitorul. Prunele daca sunt din congelator le punem la stors . In loc de...
Tort Kodrit Kadir
Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade. Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi...
Cornulete fragede cu gem de visine
Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt. Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde ....
Prajitura cu crema caramel si caramel
Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana . O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade Acum putem incepe sa pregatim blatul astfel : separam galbenusul de albus . Intr-un vas inalt punem albusurile si le batem...
Cupola cu branza
Intr-un castron mai mic asezam in asa fel incat sa acoperim fundul castronului piscoturile pe care le-am inmuiat innainte in vin alb . Branza o zdrobim bine cu furculita sau cu blenderul , punem in ea zaharul (gutati dup ace amestecati bine , deoarece poate nu e sufficient de dulce ) ,...