Linzer cu prune

de anca_rm in Prajituri, 10 Mar 2014 | 3759 vizualizari

 

Aceasta reteta poate fi cu ce doriti voi. Merge cu fructe, cu nuca sau cu branza . Eu am facut o parte cu prune de la congelator si o parte cu branza de vaca proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri untura
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplutura:
  • 300 gr prune fara samburi ( eu am folosit prune din congelator)
  • 250 gr branza de vaci + 5 linguri zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu prune:

Faina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care il putem intinde cu sucitorul.

Prunele daca sunt din congelator le punem la stors . In loc de prune putem pune mere sau orice alte fructe . Eu am folosit 300 gr prune si 250 gr branza. Am facut doua bucati de linzert cu umpluturi diferite.

Daca folositi branza atunci trebuie sa o maruntim bine cu furculita , o amestecam cu scortisoara , zahar dupa gust si albusurile de la ouale folosite in aluat .

Dupa ce ne-am pregatit umplutura putem intinde aluatul , il intindem cat mai subtire .

Taiem aluatul in doua parti egale , si taiem marginile astfel incat sa fie drept .

 Pe mijlocul fiecarei fasii punem 2 linguri de gris presarat pe toata suprafata , asezam umplutura si mai presaram deasupra 3-4 linguri de zahar si restul de gris.

Rulam sau tragem marginile aluatului in sus  , nu are nimic daca ramane descoperita .

Din margini putem forma grilaje pe care le asezam deasupra .

Punem pe o tava unsa putin cu unt , acum atentie sa nu se rupa si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 20:00

super idee

Rocsi 1

10.03.2014, 20:02

Vreau si eu

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine