Prajitura cu gem de caise si bezea

de anca_rm in Prajituri, 28 Feb 2014 | 11464 vizualizari

 

Este o reteta pe care ne-o facea mama cand eram mici.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 8 linguri zahar+4 linguri pentru bezea
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata
  • 0.5 plic praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  •  un borcan 320 gr gem de caise
  •  200 gr nuca taiata grosier si prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de caise si bezea:

Ouale le separam si punem intr-un bol 5 albusuri si celelate 5 le punem intr-un castron sau oala (pe acestea le vom bate pentru bezea) .

Pregatim o tava de 40x30 , o tapetam cu faina sau cu hartie de copt. Si pornim cuptorul la 180 grade.

Acuma putem sa incepem sa pregatim blatul : 5 albusurile le batem spuma tare cu 8 linguri de zahar , apoi adaugam galbenusurile de ou si omogenizam bine . Punem faina amestecata cu praful de copt si cu nuca macinata si uleiul.

Amestecam prin rasturnare  pana se omogenizeaza bine si turnam in tava pregatita in prealabil .

Dam tava la cuptor si lasam pana cand trece testul cu scobitoarea.

Daca nu aveti tava atat de mare se pot pastra cantitatile , si va iesi un blat mai inalt , care poate fi taiat in jumate sau se pot reduce cantitatile .

Pana se coace blatul pregatim bezeau : Batem 5 albuse pe bain marin cu 4-5 linguri de zahar pana cand se intareste .

Peste blatul copt intindem gemul de caise , presaram nucile si asezam bezeaua batuta pe bain marin , si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

Blatul nu trebuie sa se raceasca inainte de a pune gemul si bezeau .

Deasupra se poate razui ciocolata sau nu.

Se serveste rece .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si bezea