Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare.
Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara.
Le calim intr-o tigaie mai mare si antiaderenta.
Se poate adauga nuca, stafide, alune sau migdale. ...
Pentru foi:
Albusurile le batem cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea.
Untul il topim si il racim, iar cand este rece frecam galbenusurile adaugand treptat untul.
Galbenusurile se adauga peste bezea si se mixeaza pana la incorporare....
Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala.
Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute.
Intr-un vas, am pus indulcitorul...
Am spalat fructele in apa rece, curgatoare.
Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru.
Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine.
Peste fructe am stors zeama de lamaie.
Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic.
Am...
Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm.
La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit.
Topim untul pentru biscuiti si il lasam sa se raceasca.
Biscuitii trebuie sa ii maruntim bine, cu ajutorul unui...
Blatul
Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare pana cand s-a topit tot zaharul.
Am amestecat...
Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe...
Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu.
Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza.
Intr-o tava de...
Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.
Le dam pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt...
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.
Lasam sa se raceasca putin ciocolata.
Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o...
In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac.
Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete si, cu mainile, le amestecam pana cand avem un aluat nisipos.
Drojdia o dizolvam in 50 ml...
Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il incingem la 180 grade C.
Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste....
Blatul :
Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C.
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si...
Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt.
Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul.
Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final,...
Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor,...
La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.
Intr-un...
Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.
Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.
Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier.
Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta.
Faina impreuna cu taratele de...
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si un pic de sare. Atentie, sa nu lasam sa fiarba.
Ouale le batem cu mixerul, impreuna cu zaharul, pana sa spumeaza si nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul, dulceata de afine si faina...
Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la jumate de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca.
Ouale le batem cu un praf de sare si cu putina esenta...
Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens.
Lasam sa se raceasca .
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele,...
Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi.
Galbenusurile le batem usor cu o furculita, impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugate cate una o data.
Albusurile le batem spuma tare,...
Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.
Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se...
Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase.
Adaugam...
Blat :
Pregatim o tava de copt de marime20x30
Cuptorul il pornim la 180 grade
Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata.
Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o...
Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.
Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul .
Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de...
Aluatul
Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.
In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei facem un locas. Untul l-am topit si l-am pus in faina.
Galbenusurile le batem cu...
Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit.
Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara .
Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena.
Luam cu lingurita si...
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot), pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem...
Aluatul
Laptele il incalzim putin , si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor...
Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini.
Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am...
Desert placinta cu mere
Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare. Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Le calim intr-o tigaie mai mare si antiaderenta. Se poate adauga nuca, stafide, alune sau migdale. ...
Desert Dobos
Pentru foi: Albusurile le batem cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea. Untul il topim si il racim, iar cand este rece frecam galbenusurile adaugand treptat untul. Galbenusurile se adauga peste bezea si se mixeaza pana la incorporare....
Dulceata de caise
Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute. Intr-un vas, am pus indulcitorul...
Dulceata agrise si coacaze rosii
Am spalat fructele in apa rece, curgatoare. Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru. Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine. Peste fructe am stors zeama de lamaie. Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic. Am...
Desert cheesecake cu nutella
Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul pentru biscuiti si il lasam sa se raceasca. Biscuitii trebuie sa ii maruntim bine, cu ajutorul unui...
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Blatul Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare pana cand s-a topit tot zaharul. Am amestecat...
Desert chec
Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe...
Desert tarta de cocos cu gris
Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza. Intr-o tava de...
Desert prajitura cu mere – de post
Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat. Le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt...
Desert negresa cu rubarba si capsuni
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata. Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o...
Desert baigli
In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac. Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete si, cu mainile, le amestecam pana cand avem un aluat nisipos. Drojdia o dizolvam in 50 ml...
Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise
Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt. Cuptorul il incingem la 180 grade C. Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste....
Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata
Blatul : Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua. Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si...
Desert rulada cu gem de caise
Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final,...
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone
Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul. Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu. Ouale le batem usor,...
Desert prajitura rasturnata cu mere
La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare. Intr-un...
Desert briose cu dovlecel si cafea
Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase. Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica. Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier. Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta. Faina impreuna cu taratele de...
Desert prajitura cu dulceata de afine si ciocolata
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si un pic de sare. Atentie, sa nu lasam sa fiarba. Ouale le batem cu mixerul, impreuna cu zaharul, pana sa spumeaza si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul, dulceata de afine si faina...
Chec cu unt de arahide
Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la jumate de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca. Ouale le batem cu un praf de sare si cu putina esenta...
Chec cu visine
Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca . Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele,...
Guguluf cu ciocolata
Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o furculita, impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugate cate una o data. Albusurile le batem spuma tare,...
Cosulete cu dulceata de prune si nuca
Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana. Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se...
Chec cu morcovi, nuci si merisoare
Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase. Adaugam...
Snikers
Blat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o...
Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine
Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul . Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de...
Cornuri cu unt umplute cu dovleac placintar
Aluatul Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte. In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei facem un locas. Untul l-am topit si l-am pus in faina. Galbenusurile le batem cu...
Bomboane din dovleac
Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit. Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara . Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena. Luam cu lingurita si...
Placinta taraneasca cu dovleac
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot), pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem...
Melcisori cu nuca
Aluatul Laptele il incalzim putin , si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor...
Cornulete fragede
Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana devine lucios si se desprinde de maini. Din aluatul obtinut am format un baton gros pe care l-am...