anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete / Dulciuri

Fursecuri spritate cu portocale

In Dulciuri la 7 Mar 2016

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.  Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam...

Trufe cu seminte de canepa si quinoa

In Dulciuri la 4 Mar 2016

In vasul blenderului punem toate ingredientele si pornim la inceput pe viteza mica apoi mai mare pana se fac ca si o pasta densa . De acolo luam cate putin si formam bilute pe care le dam prin cocos sau seminte de canepa. Asezam fiecare bucata intr-un vas si  cand am terminat le punem...

Budinca de chia cu lapte de capra

In Dulciuri la 4 Mar 2016

Intr-un castron punem semintele de chia si green sugar si turnam peste ele laptele rece. Amestecam , acoperim castronelul cu folie si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Semintele de chia se vor umfla si vor lega laptele si se va face ca si o budinca. Asezati in pahare ,in...

Pavlova cu ananas

In Dulciuri la 22 Feb 2016

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie. Pregatim o tava...

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

In Prajituri la 22 Feb 2016

Blatul: Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege. Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am...

Rulada cu ciocolata si ananas

In Prajituri la 18 Feb 2016

Blatul: O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea. Adaugam faina, praful de copt, cacao si uleiul.  Omogenizam. Turnam compozitia in...

Eclere cu crema de ananas

In Prajituri la 16 Feb 2016

Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit. Cand este...

Clatite cu banane si caramel

In Prajituri la 15 Feb 2016

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea . Aluatul obtinut il punem la frigider...

Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine

In Prajituri la 15 Feb 2016

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao . Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea . Aluatul obtinut il punem la frigider pentru...

Panna cotta cu portocale

In Dulciuri la 3 Feb 2016

Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit . Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr. Am pus sucul de...

Chec cu portocale

In Prajituri la 3 Feb 2016

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam  coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid...

Prajitura cu crema de portocale si ciocolata

In Prajituri la 2 Feb 2016

Blatul: Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a  intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul. Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 22 Ian 2016

Blat: Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba . O lasam la racit . Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare . Adaugam galbenusurile,...

Fursecuri fragede cu dulceata de portocale

In Dulciuri la 20 Ian 2016

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios. Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit...

Biscuiti cu cacao

In Prajituri la 19 Ian 2016

Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina. In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de...

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

In Prajituri la 18 Ian 2016

Mod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam...

Batoane de cocos -vegan

In Dulciuri la 18 Ian 2016

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc  mic ca sa  devide lichide mai repede. Intr-un castron...

Fursecuri fragede cu cafea

In Dulciuri la 23 Dec 2015

Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam coaja de lamaie si sarea si cafeau solubila . Omogenizam pana cand se dizolva cafeau  si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei....

Stollen

In Dulciuri la 23 Dec 2015

Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea . Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia Framantam aluatul si...

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

In Prajituri la 22 Dec 2015

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam siropul la racit ....

Prajitura de post cu magiun si orez expandat

In Prajituri la 21 Dec 2015

Amestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva .  Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt .  Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o tava de 25x30 .  Deasupra presaram orez expandat. Punem tava in cuptorul incins...

Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala

In Dulciuri la 15 Dec 2015

Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam si...

Baigli

In Dulciuri la 15 Dec 2015

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina cernuta o punem intr-un castron si adaugam untura la temperature camerei , untul ,smantana si...

Tort cu mure si crema de lapte

In Torturi la 25 Noi 2015

Blat I: Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam  restul de faina si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu...

Prajitura cu ananas

In Dulciuri la 26 Oct 2015

Pregatim 12 forme de briose. 50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta. Repartizam untul astfel frecat in toate cele 12 forme . Compotul de ananas il scurgem de sirop si in fiecare forma punem o...

Fursecuri fragede ,, Arici,,

In Dulciuri la 23 Oct 2015

Untul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem zaharul vanilat , coaja razuita de lamaie , sarea si faina amestecata cu praful de copt ....

Negresa cu nuca de cocos si zmeura

In Prajituri la 6 Oct 2015

Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens. Lasam la racit. Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam  si punem...

Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure

In Prajituri la 5 Oct 2015

Punem apa cu zaharul  pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute  pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita. Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot . Cernem laptele praf si il amestecam...

Melcisori cu mar

In Prajituri la 5 Oct 2015

Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp cernem faina  intr-un bol maricel . Galbenusurile de ou impreuna cu...

Clatite pufoase reteta cu pere

In Dulciuri la 2 Oct 2015

Clatite pufoase reteta Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt, laptele si uleiul. Omogenizam bine....

Afisate 91 - 120 din 316 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]