Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.
Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam...
In vasul blenderului punem toate ingredientele si pornim la inceput pe viteza mica apoi mai mare pana se fac ca si o pasta densa .
De acolo luam cate putin si formam bilute pe care le dam prin cocos sau seminte de canepa.
Asezam fiecare bucata intr-un vas si cand am terminat le punem...
Intr-un castron punem semintele de chia si green sugar si turnam peste ele laptele rece. Amestecam , acoperim castronelul cu folie si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Semintele de chia se vor umfla si vor lega laptele si se va face ca si o budinca.
Asezati in pahare ,in...
Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei.
Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.
Pregatim o tava...
Blatul:
Este extrem de simplu de facut .
In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege.
Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am...
Blatul:
O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt.
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea.
Adaugam faina, praful de copt, cacao si uleiul.
Omogenizam.
Turnam compozitia in...
Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului.
Lasam aluatul la racit.
Cand este...
Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine .
Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere.
Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .
Aluatul obtinut il punem la frigider...
Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .
Le batem bine .
Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao .
Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .
Aluatul obtinut il punem la frigider pentru...
Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit .
Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr.
Am pus sucul de...
Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid...
Blatul:
Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt.
Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul.
Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao...
Blat:
Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba .
O lasam la racit .
Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare .
Adaugam galbenusurile,...
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam.
Se adauga faina si se omogenizeaza.
Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios.
Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit...
Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina.
In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de...
Mod de preparare
Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .
Dam...
Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede.
Intr-un castron...
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam coaja de lamaie si sarea si cafeau solubila . Omogenizam pana cand se dizolva cafeau si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei....
Untul il topim si il lasam sa se raceasca .
Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.
Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea .
Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia
Framantam aluatul si...
Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .
Dam siropul la racit ....
Amestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva .
Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt .
Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o tava de 25x30 . Deasupra presaram orez expandat.
Punem tava in cuptorul incins...
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam si...
Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor.
Faina cernuta o punem intr-un castron si adaugam untura la temperature camerei , untul ,smantana si...
Blat I:
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam restul de faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu...
Pregatim 12 forme de briose.
50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta.
Repartizam untul astfel frecat in toate cele 12 forme .
Compotul de ananas il scurgem de sirop si in fiecare forma punem o...
Untul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem zaharul vanilat , coaja razuita de lamaie , sarea si faina amestecata cu praful de copt ....
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens.
Lasam la racit.
Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si punem...
Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita.
Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot .
Cernem laptele praf si il amestecam...
Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut .
Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute.
In acest timp cernem faina intr-un bol maricel .
Galbenusurile de ou impreuna cu...
Clatite pufoase reteta
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt, laptele si uleiul.
Omogenizam bine....
Fursecuri spritate cu portocale
Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam...
Trufe cu seminte de canepa si quinoa
In vasul blenderului punem toate ingredientele si pornim la inceput pe viteza mica apoi mai mare pana se fac ca si o pasta densa . De acolo luam cate putin si formam bilute pe care le dam prin cocos sau seminte de canepa. Asezam fiecare bucata intr-un vas si cand am terminat le punem...
Budinca de chia cu lapte de capra
Intr-un castron punem semintele de chia si green sugar si turnam peste ele laptele rece. Amestecam , acoperim castronelul cu folie si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Semintele de chia se vor umfla si vor lega laptele si se va face ca si o budinca. Asezati in pahare ,in...
Pavlova cu ananas
Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie. Pregatim o tava...
Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos
Blatul: Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege. Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am...
Rulada cu ciocolata si ananas
Blatul: O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea. Adaugam faina, praful de copt, cacao si uleiul. Omogenizam. Turnam compozitia in...
Eclere cu crema de ananas
Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand aluatul se strage tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit. Cand este...
Clatite cu banane si caramel
Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea . Aluatul obtinut il punem la frigider...
Clatite cu cacao umplute cu ricotta si visine
Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao . Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea . Aluatul obtinut il punem la frigider pentru...
Panna cotta cu portocale
Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine , dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor , sau sa cumparati lapte de migdale indulcit . Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker , pachet de 6 foi echivalentul a 10gr. Am pus sucul de...
Chec cu portocale
Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid...
Prajitura cu crema de portocale si ciocolata
Blatul: Am folosit o tava de 30 X20 cm pe care am pus hartie de copt. Ouale le-am batut impreuna cu zaharul, apa de trandafir, scortisoara pana cand s-a intarit putin si nu s-a mai simtit zaharul. Adugam lingurile de apa si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao...
Tort cu ciocolata
Blat: Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba . O lasam la racit . Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare . Adaugam galbenusurile,...
Fursecuri fragede cu dulceata de portocale
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam. Se adauga faina si se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios. Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit...
Biscuiti cu cacao
Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina. In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de...
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme
Mod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam...
Batoane de cocos -vegan
Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede. Intr-un castron...
Fursecuri fragede cu cafea
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam coaja de lamaie si sarea si cafeau solubila . Omogenizam pana cand se dizolva cafeau si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei....
Stollen
Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea . Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia Framantam aluatul si...
Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise
Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul . Dam siropul la racit ....
Prajitura de post cu magiun si orez expandat
Amestecam cu un tel para indulcitorul sau zaharul cu apa pana cand se dizolva . Adaugam magiunul , uleiul , faina , cacao si praful de opt . Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o tava de 25x30 . Deasupra presaram orez expandat. Punem tava in cuptorul incins...
Biscuiti cu lamaie, ghimbir si o migdala
Ouale impreuna cu indulcitorul sau zaharul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam ghimbirul razuit , coaja si zeama de lamaie si sarea . Omogenizam putin si adaugam jumate din faina (faina amestecata inainte cu praful de copt) si jumate din ulei. Omogenizam si...
Baigli
Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina cernuta o punem intr-un castron si adaugam untura la temperature camerei , untul ,smantana si...
Tort cu mure si crema de lapte
Blat I: Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam restul de faina si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu...
Prajitura cu ananas
Pregatim 12 forme de briose. 50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta. Repartizam untul astfel frecat in toate cele 12 forme . Compotul de ananas il scurgem de sirop si in fiecare forma punem o...
Fursecuri fragede ,, Arici,,
Untul impreuna cu zaharul (ar fi bine sa utilizati zahar pudra pentru a scurta timpul de mixare) il mixam bine pana cand devine spumos. Adaugam pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare. Punem zaharul vanilat , coaja razuita de lamaie , sarea si faina amestecata cu praful de copt ....
Negresa cu nuca de cocos si zmeura
Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens. Lasam la racit. Cu furculita batem 2 albusuri cu putina sare si cu 2 linguri de zahar si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si punem...
Ciocolata de casa cu nesquik si alune de padure
Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita. Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot . Cernem laptele praf si il amestecam...
Melcisori cu mar
Incalzim 100 ml lapte, nu foarte tare, atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp cernem faina intr-un bol maricel . Galbenusurile de ou impreuna cu...
Clatite pufoase reteta cu pere
Clatite pufoase reteta Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt, laptele si uleiul. Omogenizam bine....