Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios.
Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care...
Am folosit piure de castane congelat , un pachet de 200 grame pe care l-am lasat la decongelat.
Perele le-am curate de coaja si le-am taiat cubulete destul de mici pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie , ca sa nu se oxideze.
Ouale impreuna cu zaharul,praful de sare si esenta de...
Blatul:
Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza.
Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut...
Blatul:
Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.
Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu...
In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata , impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).
Intr-un alt vas punem faina , untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita . Turnam laptele in mijlocul faini si framantam...
Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in forma dorita ( eu am...
Ciocolata impreuna cu untul o topim la bain marin sau pe foc mic avand grija sa nu fiarba . Cand s-a topit si omogenizat o lasam deoparte sa se raceasca. Adaugam ouale batute in prealabil usor cu furculita, omogenizam bine. Adaugam zaharul, sarea, praful de copt si faina si amestecam....
Avem nevoie de doua vase
Faina o impartim egal in cele doua vase , la fel bicarbonatul , untul ,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de lamaie ,iar in vasul al doilea cacao si dulceata de trandafir .
Eu am optat pentru a folosi zahar...
Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor.
Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema .
Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare...
Foile de placinta le decongelam .
Pregatim o tava de dimensiunea foilor , daca nu aveti atunci taiati foile de placinta dupa dimensiunea tavii pe care o aveti .
Branza impreuna cu ouale , mascarponele si zaharul le mixam foarte bine pana obtinem o crema .Gustati si mai adaugati zahar daca...
Blatul:
Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca.
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu esenta de rom, cafeau solubila si zaharul pana cand isi schimba culoarea .Adaugam faina amestecata in...
Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.
Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la...
Pregatim o tava de copt cu dimensiunea de 25x30 cm
Separam albusurile de galbenus .
Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacao nesquik (se poate folosi cacao obisnuita).
In albusuri punem esenta de rom si incepem sa le batem cu mixerul adaugand zaharul . Batem pana cand devin o...
Pregatim o tava de chec de 30 cm lungime si 10 cm latime .
Pornim cuptorul la 180 grade
Intr-un vas spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Adaugam faina , praful de copt si coaja razuita de lamaie si la final uleiul ....
Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor.
Faina o amestecam cu praful de...
Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema.
Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o...
Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca.
Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie...
Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul.
Adaugam faina, cacao, praful de copt si...
Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar .
Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si...
Blat:
Faina o amestecam cu cacao si praful de copt.
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma.
Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand incet de sus in jos cu o lingura. Adaugam si uleiul.
Turnam...
Pregatim o tava de 20x30 pe care o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca.
Intr-un bol separam albusurile de galbenus .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare. Trebuie sa fie batute bine.
Adaugam galbenusurile,...
Intr-un vas de blender puneti fructele congelate . Puteti lasa cateva ca sa decorati cu ele inghetata, adaugati cutia de mascarpone peste si indulcitorul.
Porniti blenderul si lasati pana se face ca si o crema.
Gustati si mai adaugati zahar daca mai trebuie.
Puneti in pahare si serviti...
Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.
Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus....
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm.
Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat. In loc de 125 g unt se poate pune 50 g...
Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul.
Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa .
Se face ca si o crema de ou .
Batem separate frisca si adaugam in ea treptata crema de oua amestecand cu...
Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .
Impartim compozitia in doua parti egale , iar intr-o parte punem cacao. Amestecam bine.
Intr-o tava de chec...
Intr-un bol spargem 3 oua , iar restul de doua le separam . Albusurile de la cele doua le punem separat intr-un bol in care sa le putem bate.
Batem cele doua albusuri cu 2 linguri de zahar pana cand sunt tari si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si lasam deoparte.
Separat batem ouale cu...
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 20 cm asezam hartie de copt.
Biscuitii ii macinam cu robotul sau ii zdrobim cu sucitorul si ii amestecam bine cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei si laptele . Eu i-am amestecat in vasul robotului.
Turnam biscuitii in...
Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt.
Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de...
Intr-un castron mic punem drojdia , o lingura de zahar , o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic de lapte caldut. Acoperim cu un prosopel curat si lasam la loc caldut pentru 10-15 minute.
In acest timp cernem faina si o punem intr-un castron mai mare unde vom putea sa framantam. Adaugam...
Tarta frangipane cu pere
Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios. Intr-un vas punem faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care...
Guguluf cu piure de castane si pere
Am folosit piure de castane congelat , un pachet de 200 grame pe care l-am lasat la decongelat. Perele le-am curate de coaja si le-am taiat cubulete destul de mici pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie , ca sa nu se oxideze. Ouale impreuna cu zaharul,praful de sare si esenta de...
Indiene cu piersici si mascarpone
Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut...
Tort ,, Valurile Dunarii,,
Blatul: Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom. Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu...
Placinta cu prune (mosocoarna)
In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata , impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute). Intr-un alt vas punem faina , untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita . Turnam laptele in mijlocul faini si framantam...
Tarta cu ciocolata
Biscuitii ii macinam , tocam in robotul de bucatarie sau cu masina de carne . II punem intr-un castron si adaugam peste ei untul rece si cele 2 linguri de lapte sau frisca . Omogenizam bine pana cand avem un lauat pe care il putem folosi ca si crusta . Il turnam in forma dorita ( eu am...
Tarta brownie
Ciocolata impreuna cu untul o topim la bain marin sau pe foc mic avand grija sa nu fiarba . Cand s-a topit si omogenizat o lasam deoparte sa se raceasca. Adaugam ouale batute in prealabil usor cu furculita, omogenizam bine. Adaugam zaharul, sarea, praful de copt si faina si amestecam....
Fursecuri spirala
Avem nevoie de doua vase Faina o impartim egal in cele doua vase , la fel bicarbonatul , untul ,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de lamaie ,iar in vasul al doilea cacao si dulceata de trandafir . Eu am optat pentru a folosi zahar...
Crema de zahar ars cu lapte de ovaz
Eu am facut-o in vase ramechin , dar se poate face intr-o tava sau chiar o cratita care se poate pune in cuptor. Punem la caramelizat 3 linguri de zahar si cand este lichid tapetam peretii vasului / vaselor in care o sa punem crema . Intr-un castron mare punem albusurile si le batem tare...
Placinta cu branza si stafide
Foile de placinta le decongelam . Pregatim o tava de dimensiunea foilor , daca nu aveti atunci taiati foile de placinta dupa dimensiunea tavii pe care o aveti . Branza impreuna cu ouale , mascarponele si zaharul le mixam foarte bine pana obtinem o crema .Gustati si mai adaugati zahar daca...
Rulada cu cafea si crema de mure
Blatul: Pregatim o tava dreptunghiulara de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu esenta de rom, cafeau solubila si zaharul pana cand isi schimba culoarea .Adaugam faina amestecata in...
Prajitura cu ovaz si crema de vanilie
Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm. Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la...
Prajitura cu zmeura si nesquik
Pregatim o tava de copt cu dimensiunea de 25x30 cm Separam albusurile de galbenus . Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacao nesquik (se poate folosi cacao obisnuita). In albusuri punem esenta de rom si incepem sa le batem cu mixerul adaugand zaharul . Batem pana cand devin o...
Chec cu nuca si visine
Pregatim o tava de chec de 30 cm lungime si 10 cm latime . Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un vas spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul . Adaugam faina , praful de copt si coaja razuita de lamaie si la final uleiul ....
Fursecuri fragede umplute cu gem
Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor. Faina o amestecam cu praful de...
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata
Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o...
Negresa cu menta si rubarba
Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca. Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie...
Rulada cu cirese
Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul. Adaugam faina, cacao, praful de copt si...
Crumble cu piersici si caise
Pregatim o forma de tarta cu diametru 20 cm . Fructele le spalam si le taiem in sferturi . Le asezam in forma de tarta astfle incat sa acopere toata suprafata . Presaram deasupra 2 linguri de zahar . Acum suntem gata sa facem aluatul sfarmicios de deasupra . Intr-un vas punem untul , faina si...
Tort Amandina
Blat: Faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand incet de sus in jos cu o lingura. Adaugam si uleiul. Turnam...
Prajitura cu cirese si nuca de cocos
Pregatim o tava de 20x30 pe care o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca. Intr-un bol separam albusurile de galbenus . Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare. Trebuie sa fie batute bine. Adaugam galbenusurile,...
Inghetata rapida cu mure si green sugar
Intr-un vas de blender puneti fructele congelate . Puteti lasa cateva ca sa decorati cu ele inghetata, adaugati cutia de mascarpone peste si indulcitorul. Porniti blenderul si lasati pana se face ca si o crema. Gustati si mai adaugati zahar daca mai trebuie. Puneti in pahare si serviti...
Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar
Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat. Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus....
Tarta cu ciocolata si capsuni
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat. In loc de 125 g unt se poate pune 50 g...
Tarte rapide cu crema de oua
Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul. Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa . Se face ca si o crema de ou . Batem separate frisca si adaugam in ea treptata crema de oua amestecand cu...
Chec zebra
Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine . Impartim compozitia in doua parti egale , iar intr-o parte punem cacao. Amestecam bine. Intr-o tava de chec...
Chec cu nuca de cocos
Intr-un bol spargem 3 oua , iar restul de doua le separam . Albusurile de la cele doua le punem separat intr-un bol in care sa le putem bate. Batem cele doua albusuri cu 2 linguri de zahar pana cand sunt tari si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si lasam deoparte. Separat batem ouale cu...
Cheesecake copt
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 20 cm asezam hartie de copt. Biscuitii ii macinam cu robotul sau ii zdrobim cu sucitorul si ii amestecam bine cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei si laptele . Eu i-am amestecat in vasul robotului. Turnam biscuitii in...
Mini guguluf cu crema mascarpone
Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt. Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de...
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Intr-un castron mic punem drojdia , o lingura de zahar , o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic de lapte caldut. Acoperim cu un prosopel curat si lasam la loc caldut pentru 10-15 minute. In acest timp cernem faina si o punem intr-un castron mai mare unde vom putea sa framantam. Adaugam...