Mini guguluf cu crema mascarpone

de anca_rm in Prajituri, 5 Mai 2015 | 5087 vizualizari

 

O reteta simpla, dar buna si usor racoritoare datorita aromei de lamaie.Daca nu aveti forme de guguluf se pot folosi formele de briose sau, de ce nu se poate pune intr-o froma de chec.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lamaie(coaja si zeama)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 170 g faina
  • 50 ml ulei
  • Pentru crema :
  • -100 ml mascarpone
  • -100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf cu crema mascarpone:

Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt.

Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de copt.

Omogenizam foarte bine si punem in forme cate 1-2 linguri de compozitie.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Apoi le scoatem din forma si le punem cu gaurica in sus astfel incat sa le putem umple cu  crema.

Mascarponele il mixam impreuna cu frisca si eventual zahar daca doriti si cu ajutorul unui pos umplem guguluful.

In mijloc eu am asezat cate o migdale si le-am dat la rece cateva ore.

 

 

TIPS-URI

1

coaceti-le pana trec testul scobitorii, cand iese scobitoarea curata atunci sunt gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini guguluf cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose espresso cu portocala