Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei astfel incat sa putem lucra usor cu ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea pana cand se spumeaza si zaharul se topeste .
Bananele le zdrobim cu un blender sau cu spatele...
Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede (oul, iaurtul, uleiul,cafeua) .
Incet...
Untul il topim pe foc mic
Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider...
Crusta
Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili .
Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol.
Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege...
Blatul:
Separam ouale
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul
Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 ,...
Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si amestecam pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam...
Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare .
Punem forma de nuci la incins pe...
Blat:
Pregatim o tava de tort cu diametru 20 cm , sau o tava de copt dreptunghiulara mica 20x25. O sa aveti un blat cam de 2 cm grosime in functie de marimea tavii.
Avem nevoie de doua castroane.
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate : faina+cacao+praf de copt+bicarbonate+zahar...
Blat:
Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o...
Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ...
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin .
In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Amestecam ciocolata cu ouale, adaugam faina si praful de copt. Amestecam...
Coji:
Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele.
Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit .
Adaugam faina...
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul .
Omogenizam bine.
Albusurile le...
Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt.
Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze....
Incepem prin a topi untul si il lasam la racit .
Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena .
Ciocolata o razuim sau o rupem bucatele mici , eu am sfarmat-o in maini( am folfoist mosi si globuri de ciocolata care au...
Blat
Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt.
Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar.
Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu...
Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm .
Blat I :
Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus.
Pentru...
Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu...
Blat :
Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta .
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul.
Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de...
In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca.
Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu drojdia . Adaugam si ouzo (este optional) si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat de consistenta...
Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica .
Adaugam pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare...
Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase....
Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal ....
Primul aluat
Dizolvam drojdia in 150 ml apa calduta
Jumate din galbenusuri (3 bucati ) le batem usor cu zaharul si cu zaharul vanilat . Deasupra acestora punem apa cu drojdia dizolvata si omogenizam . Punem totul intr-un castron mare si adaugam 500 gr de faina de foarte buna...
Blat : Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata.
Cand untul este caldut, turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti...
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt.
Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru . O adaugam si pe ea in blender si le facem piure .
Ouale impreuna cu zaharul le batem pana...
Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma .
Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin ,...
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt
Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in...
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in...
Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze .
Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze...
Chec cu banane si nuci
Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei astfel incat sa putem lucra usor cu ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea pana cand se spumeaza si zaharul se topeste . Bananele le zdrobim cu un blender sau cu spatele...
Prajitura cu jeleu
Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede (oul, iaurtul, uleiul,cafeua) . Incet...
Biscuiti cu susan
Untul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider...
Cheesecake cu jeleu de fructe
Crusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege...
Rulada cu cacao si orez expandat
Blatul: Separam ouale Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine. Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 ,...
Eclere cu crema de cocos
Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si amestecam pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam...
Nuci
Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare . Punem forma de nuci la incins pe...
Prajitura cu caramel si ciocolata
Blat: Pregatim o tava de tort cu diametru 20 cm , sau o tava de copt dreptunghiulara mica 20x25. O sa aveti un blat cam de 2 cm grosime in functie de marimea tavii. Avem nevoie de doua castroane. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate : faina+cacao+praf de copt+bicarbonate+zahar...
Tort cu ciocolata -Tuxedo
Blat: Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o...
Guguluf cu ciocolata
Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ...
Fursecuri cu ciocolata
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin . In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Amestecam ciocolata cu ouale, adaugam faina si praful de copt. Amestecam...
Nuci
Coji: Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele. Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit . Adaugam faina...
Pancakes cu pudra de roscove
Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul . Omogenizam bine. Albusurile le...
Tort cu mere si gris by Corina
Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt. Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze....
Placinta cu mascarpone si ciocolata
Incepem prin a topi untul si il lasam la racit . Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena . Ciocolata o razuim sau o rupem bucatele mici , eu am sfarmat-o in maini( am folfoist mosi si globuri de ciocolata care au...
Rulada cu castane si caramel sarat
Blat Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt. Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar. Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu...
Prajitura Sah cu nuca de cocos
Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm . Blat I : Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus. Pentru...
Cozonac cu mar si scortisoara
Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu...
Prajitura Tosca
Blat : Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta . Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de...
Loukoumades
In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca. Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu drojdia . Adaugam si ouzo (este optional) si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat de consistenta...
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate
Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica . Adaugam pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare...
Desert galatopita
Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase....
Fursecuri cu lamaie
Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal ....
Panettone
Primul aluat Dizolvam drojdia in 150 ml apa calduta Jumate din galbenusuri (3 bucati ) le batem usor cu zaharul si cu zaharul vanilat . Deasupra acestora punem apa cu drojdia dizolvata si omogenizam . Punem totul intr-un castron mare si adaugam 500 gr de faina de foarte buna...
Desert tarta cu banane
Blat : Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata. Cand untul este caldut, turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti...
Guguluf cu clementine
Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt. Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru . O adaugam si pe ea in blender si le facem piure . Ouale impreuna cu zaharul le batem pana...
Tort cu vin si ciocolata alba
Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma . Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin ,...
Tortul ingerilor
Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in...
Prajitura Piernik
Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in...
Fursecuri umplute cu banane si curmale
Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze . Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze...