anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete / Dulciuri

Chec cu banane si nuci

In Prajituri la 21 Apr 2015

Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei astfel incat sa putem lucra  usor cu ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul si sarea pana cand se spumeaza si zaharul se topeste . Bananele le zdrobim cu un blender sau cu spatele...

Prajitura cu jeleu

In Prajituri la 15 Apr 2015

Pregatim o tava cu dimensiune de 30X25 cm pe care o tapetam cu hartie de copt , si pornim cuptorul la 180 grade. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, cacao, praful de copt, bicarbonatul), iar in altul ingredientele umede (oul, iaurtul, uleiul,cafeua) . Incet...

Biscuiti cu susan

In Prajituri la 31 Mar 2015

Untul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider...

Cheesecake cu jeleu de fructe

In Prajituri la 25 Mar 2015

Crusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat bucatele mici. Cu mana framantam bine pana cand avem o compozitie cu care se poate lucra,trebuie sa se lege...

Rulada cu cacao si orez expandat

In Prajituri la 25 Mar 2015

Blatul: Separam ouale Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt  apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine. Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 ,...

Eclere cu crema de cocos

In Prajituri la 17 Mar 2015

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si amestecam  pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam...

Nuci

In Dulciuri la 16 Mar 2015

Facem in primul rand aluatul de coji . Zaharul (eu l-am macinat ca sa se dizolve mai repede) il frecam cu uleiul pana se topeste . Adaugam cacao, ouale , bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si faina cat ia . Trebuie sa iasa un aluat destul de tare . Punem forma de nuci la incins pe...

Prajitura cu caramel si ciocolata

In Prajituri la 16 Feb 2015

Blat: Pregatim o tava de tort cu diametru 20 cm , sau o tava de copt dreptunghiulara mica 20x25. O sa aveti un blat cam de 2 cm grosime in functie de marimea tavii. Avem nevoie de doua castroane. Intr-un castron amestecam ingredientele uscate : faina+cacao+praf de copt+bicarbonate+zahar...

Tort cu ciocolata -Tuxedo

In Torturi la 10 Feb 2015

Blat: Pregatim doua tavi de tort de aceiasi dimensiune. Daca nu aveti doua atunci se pot coace pe rand doua blaturi,dar va trebui sa pregatiti de doua ori sau il coaceti intr-o singura tava si il lasati foarte bine la racit (de preferinta de pe o zi pe alta) si il taiati in jumate.Daca o...

Guguluf cu ciocolata

In Dulciuri la 10 Feb 2015

Ciocolata impreuna cu laptele si untul le punem pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Dam  deoparte si lasam sa se racoreasca. Intr-un vas cu pereti inalti spargem ouale  si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul . Cand zaharul este dizolvat complet turnam ...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 9 Feb 2015

Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin . In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Amestecam ciocolata cu ouale, adaugam faina si praful de copt. Amestecam...

Nuci

In Dulciuri la 6 Feb 2015

Coji: Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele. Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna  adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit . Adaugam faina...

Pancakes cu pudra de roscove

In Dulciuri la 5 Feb 2015

Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina,praful de roscove si praf de copt , lapte si uleiul . Omogenizam bine. Albusurile le...

Tort cu mere si gris by Corina

In Torturi la 30 Ian 2015

Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt. Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze....

Placinta cu mascarpone si ciocolata

In Prajituri la 29 Ian 2015

Incepem prin a topi untul si il lasam la racit . Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena . Ciocolata o razuim sau o rupem bucatele mici , eu am sfarmat-o in maini( am folfoist mosi si globuri de ciocolata care au...

Rulada cu castane si caramel sarat

In Prajituri la 29 Ian 2015

Blat  Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt. Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar. Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu...

Prajitura Sah cu nuca de cocos

In Prajituri la 28 Ian 2015

Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm . Blat I : Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus. Pentru...

Cozonac cu mar si scortisoara

In Prajituri la 27 Ian 2015

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10 minute. In acest timp pregatim faina (o cernem ) intr-un bol maricel . Frecam untul cu zaharul ramas si cu...

Prajitura Tosca

In Prajituri la 12 Ian 2015

Blat : Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta . Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de...

Loukoumades

In Dulciuri la 9 Ian 2015

In 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca. Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu drojdia . Adaugam si ouzo (este optional) si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat de consistenta...

Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

In Prajituri la 8 Ian 2015

Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica . Adaugam  pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare...

Desert galatopita

In Prajituri la 6 Ian 2015

Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase....

Fursecuri cu lamaie

In Prajituri la 22 Dec 2014

Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal ....

Panettone

In Prajituri la 22 Dec 2014

Primul aluat Dizolvam drojdia in 150 ml apa calduta Jumate din galbenusuri (3 bucati ) le batem usor cu zaharul si cu zaharul vanilat . Deasupra acestora punem apa cu drojdia dizolvata  si omogenizam . Punem totul intr-un castron mare si adaugam 500 gr de faina de foarte buna...

Desert tarta cu banane

In Prajituri la 5 Dec 2014

Blat : Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare. Se pot folosi fulgi de ciocolata. Cand untul este caldut, turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de tort cu pereti...

Guguluf cu clementine

In Dulciuri la 4 Dec 2014

Pregatim o tava de chec sau guguluf pe care o ungem cu unt sau punem hartie de copt. Curatam de coaja doua clementine si le punem intr-un blender , iar pe a treia o spalam bine si o taiem in patru . O adaugam si pe ea in blender si le facem piure . Ouale impreuna cu zaharul le batem pana...

Tort cu vin si ciocolata alba

In Torturi la 2 Dec 2014

Blat: Untul il topim si il lasam la racit Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina , praful de copt si scortisoara . Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma . Adaugam in ouale batute parti din faina , unt si vin ,...

Tortul ingerilor

In Torturi la 28 Noi 2014

Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in...

Prajitura Piernik

In Prajituri la 27 Noi 2014

Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul adaugam mierea si galbenusurile  amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un pic de sare . Cand sunt batute bine le adaugam in...

Fursecuri umplute cu banane si curmale

In Dulciuri la 25 Noi 2014

Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze . Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze...

Afisate 151 - 180 din 316 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi s-ar putea să ai poftă de muncă. Aşază-te şi aşteaptă să-ţi treacă.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]