Aceasta reteta de biscuiti se poate diversifica usor atat in ce priveste umplutura cat si aspectul. Desi sunt niste biscuiti destul de migalosi merita incercati. Se pot decora cu susan, fulgi ciocolata, nuca de cocos, faina de migdale sau de ce nu bombonele pentru decorarea prajiturilor.. Reteta din care m-am insiprat sip e are am schimbat-o putin este de situl ,,Delice D’Orient” . Pe acest site veti gasi multe retete aratoase.
Untul il topim pe foc mic
Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand avem un aluat mai moale dar omogen . Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Dupa o ora intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si il taiem in forme cat mai egale cu cutitul sau cu forme speciale de biscuiti .
Intr-o tava mare de cuptor punem hartie de copt si asezam biscuitii in ea cu un pic de distanta intre ei.
Pregatim decorul : batem galbenusul usor cu o furculita si adaugam in el cafeaua lichida. Punem din acest amesteca pe biscuitii cu pensula si se pot face forme cu ajutorul unei furculite.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc usor .
Ii scoatem din cuptor si ii lasam sa se raceasca .
Ii ungem cu unt de arahide, sau Nutella sau alte crème cu conditia sa fie mai solide , sa nu curga.
Unim cate doi biscuiti si de jur imprejur punem putina crema dupa care imbracam marginile in susan , nuca de cocos sau altceva
1
se pastreaza in cutii metalice bine inchise
2
cu cat se pastreaza mai mult cu atat se fragezec si devin mai buni , asta daca raman