Azi va propun o rulada putin mai speciala datorita orezului expandat pe care l-am asezat deasupra . In rest este o reteta de rulada fara nimic special .
Blatul:
Separam ouale
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare si zaharul
Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi punem apa , laptele si uleiul si omogenizam bine.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt , tava de 35x30 , turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru maxim 15 minute.
Pana se coace pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il stropim cu apa rece . sa fie usor umed nu ud.
Scoatem tava din cuptor , o lasam sa se racoreasca putin si punem aluatul pe prosop ., Rulam cat e inca cald si lasam rulada sa se raceasca .
Crema :
Punem faina impreuna cu zaharul si cacao intr-o oala si adaugam treptat amestecand continu laptele . Trebuie sa amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase.
Punem pe foc si fierbem pana cand devine ca si o budinca.
Lasam la racit . Cand este rece bine punem frisca si batem cu mixerul la viteza medie pana cand se obtinem o crema usor aerata .
Desfacem rulada din prosop , o umplem cu ¾ din crema , punem in mijloc o banana taiata pe lungime in jumate si rulam .
Asezam pe un platou si turnam restul cremei deasupra. Presaram orez expandat .
Deasupra orezului punem glazura calda ( topim ciocolata impreuna cu laptele ) si mai presaram orez expandat.
Dam la frigider si lasam sa se raceasca bine
1
puteti renunta la banana, sau se poate inlocui cu alte fructe