Prajitura Tosca

de anca_rm in Prajituri, 12 Ian 2015 | 12820 vizualizari

 

Am facut-o de revelion pe o tava mare 30x35 si pe data de 01.01.2015 mai aveam doar cateva bucatele . A fost bataie pe ea.
Va las prajiturica si plec la treburi , ca imediat nu mai vad nimic de cate hartii am pe aici .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -putina sare
  • -100 gr mac nemacinat
  • -4 linguri nuca de cocos
  • -4 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusri
  • -1 pastaie vanilie
  • -300 ml lapte
  • -4 linguri faina (sau 2 faiana +2 amidon)
  • -200 ml frisca
  • -100 gr unt
  • Glazura:
  • -100 ml frisca
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra:
  • -2 pachete biscuiti Pettit Beurre
  • -50 ml cafea proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat :

Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta .

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul.

Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de copt) le amestecam separat intr-un castron si adaugam treptat in spuma de albus amestecand de sus in jos pana cand se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata si dam la cuptor pana cand iese scobitoarea curata si blatul are o culoare aurie, cam 20 minute .

Lasam blatul la racit .

Crema :

Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina si adaugam treptat laptele rece . Pastaie de vanilie o taiem si scoatem din ea semintele . Le adaugam in crema , eu am pus si pastaia , nu doar semintele . Punem la foc si amestecam pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci . Cand se ingroasa scoatem pastaia de acolo .

Luam deoparte si lasam sa se racoreasca . Cand este inca calduta adaugam untul pe care l-am scos din frigider cu ceva vreme in urma pentru a ajunge la temperature camerei  si omogenizam pana la dizolvarea completa a untului.

Separat batem frisca tare si cand crema este rece ( atentie trebuie sa fie racita bine ) le amestecam si punem peste blat . Intindem uniform .

Intr-un bol pregatim cafeau si dam prin ea biscuitii . Pe toata suprafata cremei asezam biscuiti dati prin cafea .

Deasupra facem glazura : Punem pe foc la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si frisca . Turnam glazura peste biscuiti , nivelam si dam la frigider .

Daca doriti se poate orna

TIPS-URI

1

in loc de pastaie de vanilie puteti folosi zahar vanilat (2 plicuri)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Constelatialeu 1

12.01.2015, 15:26

Musai sa facem si-un dans la asa prajitura...

anca_rm 1

12.01.2015, 16:01

Cleme hai sa facem si un dans , ce vrei sa dansam ??

Bunica 1

12.01.2015, 17:47

Bună rău!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri