Aluat fraged ptr placinte si tarte

Postat de Doralinda in Tipsuri pe 26 Mar 2013, 16:35

Aluat fraged ptr placinte si tarte

Glutenul, valoros pentru coerența aluatului,se dezvolta atunci cand făină intra în contact cu apa. Principalul este cum apa poate face aluatul mai tare. Puteti vedea diferența prin compararea aluatului pentru tarte care are puțină apă,cu aluatul ptr placinte care are mai mare cantitate de apă. Prima este pufoasa si elastica , a doua este mai dura si stransa. Chiar si cu o cantitate minima de apa care folosim la aluatul ptr tarte, poate sa se intareasca baza. In acest caz, inlocuiti o parte din apa cu vodca (sau tuica)  ptr a avea un rezultat reusit, un aluat pufos si consistent care nu se va crapa usor. Cantitatea de alcool, o considerati ca lichid in maurile voastre ptr retete, adica, daca aveti sa zicem 200 ml apa, puneti 100 ml votca si restul de 100 apa, veti avea un aluat care nu se intareste, ptr ca glutenul nu se dezvolta cand faina intra in contact cu alcoolul.

Informatia o am dintr-o carte de bucate greceasca Iar poza este de pe google.com

Comentarii (21)

26.03.2013, 21:52

Laura, asa cum am zis, alcoolul se pierde prin preparare!

26.03.2013, 21:54

Rocsi, nu e nevoie sa inlocuiesti multa apa cu vodca, si 50 ml ajunge cat sa nu se intareasca aluatul!

26.03.2013, 21:54

Luana, bya, dantes, sibirizescu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]