Ananas

Postat de Miha in Fructe pe 13 Oct 2009, 19:28

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Ananas

Este bogat in bromelaina, substanta ce se extrage din fruct si din tulpini, cu multe beneficii pentru sanatate (inflamatii, coagularea excesiva a sangelui) Contine si vitamina C, vitamina ce apara organismul de atacul radicalilor liberi si care asigura buna functionare a sistemului imunitar.

Este si o sursa buna de vitamina B1 si B6.

Atunci cand cumparati ananas, uitati-va sa fie fara lovituri sau pete. Evitati ananasul care miroase fad, acru sau fermentat. El trebuie sa aiba un miros dulceag.

Ananasul este foarte perisabil, dar poate fi pastrat pana la 2 zile la temperatura camerei. In acest mos devine mai zemos si mai moale. Daca totusi nu-l puteti consuma dupa 2 zile, bagati-l intr-o punga de plastic la frigider, unde va putea fi patrat pana la 5 zile.

Se poate servi simplu, cu sirop de artar sau cu iaurt.

Un plus de savoare veti da unei salate exotice daca veti adauga cateva bucati de ananas.

Nu poate fi folosit in amestecuri cu gelatina, datorita unei enzime ce descompune proteinele din gelatina. dar poate garnisi cu succes carnea de pui sau peste.

 


Cooking Tips & Techniques:
How To Cut A Pineapple

Retete recomandate:

Ananas caramelizat

Parfe de ananas

Pui cu ananas

Pizza Hawai

 

Comentarii (3)

11.01.2010, 12:47

acum au aparut in magazine si mini-ananas :max. 500 gr. sunt deliciosi si nu au mijlocul lemnificat , care la cei mai mari se pierde .

18.02.2010, 11:48

Un fruct minunat.Imi place tare mult.

12.02.2011, 20:37

ador ananasul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]