Cea mai buna metoda prin care verifici prospetimea oualor de Pasti, inainte de vopsire

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 26 Apr 2016, 10:58

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

In aceasta perioada toata lumea cumpara multe oua, atat pentru vopsirea lor, cat si pentru prepararea a diferite bunatati pentru masa de Pasti.

De aceea, este foarte important sa va asigurati ca ouale pe care le-ati cumparat sunt cat mai proaspete, inainte de a le colora.

Exista testul prin care ouale sunt agitate pentru a vedea daca continutul se misca sau nu. Insa, acesta nu este un test prea exact si eficient. 

Cea mai buna metoda prin care puteti afla cu exactitate vechimea unui ou si daca mai este bun de consumat, este cea a scufundarii oualor intr-un vas cu apa. 

Se ia un vas transparent si se umple cu apa. Ouale se scufunda in acest vas si se observa daca:

- Oul sta orizontal pe fundul vasului - oul este proaspat, ouat de cel mult 4 zile;

- Oul se scufunda si sta putin ridicat - oul este vechi de aproximativ o saptamana;

- Oul se scufunda, dar in pozitie verticala - oul este mai vechi de 2 saptamani;

- Oul se ridica la suprafata apei - oul este stricat, are o vechime de aproape o luna;  

Ouale care stau in pozitie verticala si care se reidica la suprafata apei nu sunt bune de consumat, deoarece umezeala din interior s-a evaporat si a fost inlocuita cu aer, ceea ce inseamna ca interiorul oului a inceput sa se altereze si sa gazduiasca culturi de bacterii precum cele de Salmonella.

Surse articol:blog.pactcoffee.compentrusuflet.com
S
ursa foto: kenkuscher.com

Comentarii (3)

26.04.2016, 13:27

26.04.2016, 15:03

bine de stiut , multumim !!!

VI

VI
27.04.2016, 20:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]