Cianura si iodul din sare

Postat de Ina in Alimente pe 25 Feb 2012, 18:38

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza
Cianura si iodul din sare

 " 1. TOATA sarea care ajunge la noi este IODATA.

   Asta deoarece in anul 2002 (acum 10 ani), nenea Nastase, din atat de muulta grija pentru popor ca nu mai putea sa doarma noaptea, a zis sa dea o lege.

   O lege nenororcita, care ne-a furat libertatea de a avea optiuni atunci cand ne cumparam sarea- in sensul ca TOATA SAREA SA FIE IODATA. Dar bine domnule, pai suntem toti bolnavi de lipsa de iod???? Eu din cate cunosc, atat carentele de iod, cat si excesul  poate provoca boli destul de grave. Si avand in vedere ca numai 0.04% din populatia Romaniei are astfel de probleme, de ce restul sa fie obligati la acelas tratament. Cu siguranta un om normal la cap nu ia medicamente preventiv! Iar "mediacatia" furnizata fara a fi nevoie face mai mult rau decat bine.

   Lipsa iodului poate duce la hipotiroida insa si excesul poate duce la HIPERTIROIDIE. Va dati seama ca fiecare dintre noi isi procura sare cu voie sau fara din diverse alimente pe care le ingeram zilnic. Da, majoritatea contin sare, de la ketchup pana la pateuri, conserve, paine, totul adauga INCA PUTINA SARE IODATA glandei noastre tiroide.

   Mai mult, din 2002 pana astazi, in numai 10 ani, cazurile de cancere tiroidiene s-a triplat. Daca in 2002 erau 3000 de cazuri, in 2007 erau deja peste 6000 de cazuri de cancer HIPERtiroidian. Astazi cred ca este mai mult decat triplat. DE CE se pastreaza tacerea asupra acestui lucru?

  2) Sarea a fost "imbogatita" cu CIANURA denumita ANTIAGLOMERANT

   Chiar asa. Verificati eticheta atunci cand cumparati sarea de masa. Veti observa in compozitie in cele mai multe cazuri, pe langa sare si iod si antiaglomerant sau E536 (ferocianura de potasiu). Motivul pentru care ni se spune ca s-a introdus pe langa iod (de parca nu era destul!!!) si aceste antiaglomerant este sa nu mai formeze sarea bulgarasi. PE BUNE?!!?!!?!?!?  Pe mine nu ma deranjeaza bulgarasii, nici de sare si nici de zahar. Este un fenomen perfect normal ca acestia sa se formeze in conditii de umiditate sau "transpiratie". Dar asta nu afecteaza in nici un caz calitatea sarii! Atunci ce ese cu acest antiaglomerant, si de ce ni s-a introdus in sare?

   Ferocianura de potasiu (E 536, antiaglomerant), este in primul rand un compus ARTIFICIAL (facut de mana unor dobitoci, deci nu se regaseste in natura).

   Atunci cand vom gati cu o sare imbogatita cu antiaglomerant, la 100 de grade celsius, acesta se va descompune in: cianura de potasiu si clorura de fier. Desi cu totii inceraca sa ne minta ca ferocianura de potasiu este numai "putin toxica", va spun eu: ESTE FOARTE TOXICA! Atat de toxica incat Anglia si America a interzis PRIN LEGE folosirea ei in alimentatie! (asta s-a intamplat pt ca oamneii s-au implicat si si-au cerut drepturile, nu din pamant din iarba verde) Oricat ar vrea unii sa dreaga busuiocul si sa bage capul in nisip ca strutul  este in mod clar toxic pt organism!

   In plus, cu cat sarea este tocata mai marunt, cu atat se inlatura oligoelementele si mineralele. In schimb se adauga antiaglomerantul si gata otrava pentru populatie! Populatie cam aglomerata dupa parerea unora si care ar trebui sa se mai rarefieze, daca intelegeti ce vreau sa zic.

   Un alt antiaglomerant intalnit este E535 (ferocianura de sodiu). Acesta se descompune ATENTIE!!! in cianura si hidrogen la 100 de grade Celsius.

   Printre afectiunile provocate de aceste otravuri se regasesc dintre cele mai grave: 

-cresterea incidentei bolii cardiace ischemice, datorita deficientei de magneziu;

-accelerarea proceselor de ateroscleroza si decompensari ale insuficientei cardiace prin aportul de sodiu;

-toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu.

   In acest timp, iodarea universala a sarii determina efecte adverse grave: 

-hipertiroidie indusa in populatia cu functie normala;

-agravarea unei hipertiroidii preexistente;

-cresterea ratei cancerului tiroidian;

-cresterea volumului glandei tiroide.

-afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei;

-cresterea incidentei bolilor alergice (inclusiv a socului anafilactic la iod - boala cu un procent inalt de mortalitate);

-hipotiroidie fetala, indusa in viata intrauterina la femeile care consuma sare iodata.

   Merita mentionat din nou  faptul ca iodarea universala a sarii nu se justifica, deoarece numarul de hipotiroidii este mic in Romania (cifrele oficiale oscileaza in jurul valorii de 12.000 cazuri). Consider, deci, ca a acorda intregii populatii a tarii numai un singur sortiment de sare - iodata - este un fel de experiment de tip Auschwitz. "

Sursa  

Foto  

 

Comentarii (17)

Ina

Ina
26.02.2012, 10:39

Din pacate totul tine de Codex Alimentarius, la care Romania a aderat...

27.02.2012, 11:50

04.08.2013, 14:13

Lipsa unei documentari amanuntite din mai multe surse inclusiv cele internationale duce la un articol ca acesta.

Informatiile prezentate in legatura cu E536 sau ferocianura de sodiu sunt Gresite

mai multe detalii si informatii corecte aici :

http://cercetand.blogspot.ro/2013/02/e536-ferocianuri-de-potasiu.html

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]