Cosercuta cu bunatati

Postat de diaconta in Cu de toate pe 27 Mar 2011, 22:07

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

    De cand ma stiu am respectat obiceiul acesta din ziua de Paste.Musafirilor veniti din alta zona a tarii le-a placut foarte mult.In ziua de Paste,ne trezim dis de dimineata,pregatim cosercuta minunata,imbracam vesminte noi si frumoase si mergem cu totii la Biserica.

    Am sa va spun ce punem in cosercuta,dar veti vedea asta si in pozele atasate.Vedetele indiscutabile sunt pascuta cu branza dulce si drobul de miel.Dar ele sunt acompaniate negresit de ouale vopsite dupa un obicei traditional din zona Ardealului(cu frunze si in coji de ceapa),o sticla de vin din cel bun,sare,cozonacul pufos,jambon,carnati,rulade de tot felul,ceapa verde si ridichi....si tot ceea ce mai vrem sa punem pe masa.

    Dupa Slujba,bucatele vor fi sfintite  si astfel ne vom aseza tihniti la traditionala masa de Paste in familie.Intotdeauna parca suntem mai veseli si mai multumiti cand stam la masa si ne bucuram unii de prezenta celorlalti,sa recuperam timpul trecut cand am fost prea departe sau prea ocupati ca sa ne vedem.

Comentarii (38)

31.03.2013, 19:41

Frumos, cald, ziditor.

31.03.2013, 19:43

Asa este Padre

31.03.2013, 20:10

Nu stiam de obiceiul asta, asa se vopsesc ouale la noi, in coji de ceapa si frunze...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]