Cum arata o omleta facuta din 15.000 de oua

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 5 Apr 2016, 14:08

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

In sud-vestul Frantei exista un obicei ca dupa Pasti sa se pregateasca o omleta imensa din care sa se infrupta 10.000 de oameni, totul gratis si nu pentru a incerca doborarea vreunui record.

Zeci de chefs din Fratia Giganticei Omlete de Pasti din Bessières se strang in fiecare an in orasul Bessières pentru a pregati o omleta din 15.000 de oua. 

 

Este o traditie ce a fost tinuta fara intrerupere timp de 43 de ani in prima zi de luni de dupa Pasti.

Se spune ca obiceiul se trage din legenda care sustine ca Napoleon, dupa ce a mancat o omleta in Bessières, a cerut ca fiecare dintre soldatii sai sa primeasca o astfel de omleta  in urmatoarea zi. 

 

Pentru pregatirea giganticei omlete se folosesc spatule imense cu care bucatarii amesteca ouale batute din tigaie de sute de litri instalata direct in buricul orasului.

Apoi, aceasta este servita cu paine si pe gratis oamenilor care iau parte la festivitate.

Sursa foto si articol: huffingtonpost.com

Comentarii (2)

05.04.2016, 14:54

05.04.2016, 15:01

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]