Cum pastram maslinele

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 25 Apr 2009, 10:00

Cum pastram maslinele

Noi cumparam in general masline rosii,  mici, care au fost in saramura, neconservate, la vrac, cu termen de garantie 3 zile…

Preparam un amestec din ulei de masline (noi folosim extravirgin), cativa catei de usturoi maruntiti, boabe de piper purpuriu (rosu,  alb, verde si negru), putin ardei iute tocat marunt, sau pasta de chilli, 2-3 boabe de coriandru, o foaie de dafin, rozmarin si cimbru, pe care il punem peste masline, intr-un borcan.  In cateva zile, puteti simti gustul deosebit al maslinelor.

Pe masura ce se consuma din masline/ulei, sa completeaza in borcan ‘partile lipsa’ :)

Acest ulei aromat il folosim si la salate, este delicios.

Comentarii (3)

21.06.2010, 20:00

wow~
imi ploua in gura
ador maslinele!
o sa fac si eu!

17.12.2010, 00:35

dupa ce se termina maslinele incearca sa inmoi paine proaspata (noi folosim paine cu cartofi) si sa vezi ce bunatate ai! si eu mereu le marinez,la fel fac si cu branza feta!

13.02.2011, 17:58

eu am facut branza feta marinata in ulei de masline

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]